[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Rundas
Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Rundas wrote:Lesin.

Cred ca pana la urma apelez la tomberonul lui mister koala. Ma refer la filtrul lui...

Sfatul meu, si o sa il gasesti cam peste tot pe aici pe forum si pe alte forumuri, este ca peste un anumit
volum al acvariului sa se foloseasca sump, sa zicem undeva de la 250-300 litri in sus. E mai simplu si ai
loc suficient pentru cele 10 procente

Cand voi ajunge si acolo te voi anunta, cu marea rugaminte sa pui un pres la poarta la tine si sa legi cainele.
Lesin.

Cred ca pana la urma apelez la tomberonul lui mister koala. Ma refer la filtrul lui...

EDIT: Cand am scris "tomberon" m-am referit la capacitatea lui mare, sa nu se inteleaga gresit

Silviu Man wrote:...
Am senzatia ca sta infipta in substrat cu stoma si isi scoate "dosul" afara. probabil ca asa si supravietuieste.
...

Pai e simpla ecuatia atunci. Fii pe faza si cand scoate dosul infige-i un ardei iute in... dos
koala wrote:Cred cu tarie ca 10% = 18 litri... nu de alta, da' fac lectii cu fii-mea si sunt la curent cu descoperirile cercetatorilor englezi.

Am studiat si eu in drum spre scarbiciu si, la fel au descoperit si cercetatorii nemti, ugandezi, portoricani si celebrii oameni de stinnta din tribul Lokojumu! Cica tot 18 l le-a dat si lor
Adrian, te rog sa ma lamuresti un pic mai bine cu cei 10%. Eu am bazinul de 180 l brut. Nu-mi ies cei 1,8 l de care zici
Multumesc Paradoxx

Daca are iau modelul acela.
Sa traiasca!! Sa se faca mari si frumosi si sanatosi!!

Voi pune si poze cu mutra lui. Acum doarme. Am si eu cateva momente de liniste

Voi deschide un topic pe aria dedicata, sa nu mai poluez pe aici
Silviu Man wrote:Mitza?!
Hai, frate, mi-e greu sa cred.
E "scheunel" toata ziua!

Inseamna ca este un geniu si stie deja limbi straine!!!
Silviu Man wrote:
Rundas wrote:Pana mea... nici ochi nu are. Am plecat urgent de la serviciu, i-am cumparat biberon... poate va trai, nu stiu.
Chestia este ca face un scandal de numa numa.

Silviule, facem schimb: imi dai dihania din acvariu si iti dau dihania din mijlocul patului Ce zici, te bagi?

Macar pe acela il vezi, poti sa-l prinzi, ... As face schimbul cu placere, da' cum prind eu dihania. Miine imi fac o capcana.

Legat de puiut (e catel, nu?) : alege trei-patru momente din zi cind sa-l hranesti. La o farmacie veterinara gasesti produse speciale
(de tip baby-starter) care il ajuta la digestie. Inca nu stie sa inghita bine (la animale, laptele tisneste in gura puilor, nu este
efectiv supt). In plus, daca te gindesti sa-l cresti, vezi ca va fi foarte sensibil la boli pentru ca este privat de anticorpii de la
mama. Imediat ce creste, ii trebuie vaccinare (trivalent sau tetravalent, iti spune veterinarul) apoi rapel si abia dupa o luna
poate sa intre in contact cu alti ciini sau sa-l scoti la plimbare prin parc. Cind mi-am adus eu "pramatia" era epidemie de
parvoviroza si a trebuit sa-l izolez doua luni. Mureau ciinii pe capete, cei nevaccinati. Si nu iti doresc sa vezi cum evolueaza acesta boala!

Castigator dom' Pavelescu

Este un pisoi. Acum ii pregatesc 200 ml lapte + una lingura smantana + 1 lingurita miere + un galbenus de ou crud + 15 picaturi zeama de lamaie. Cica inlocuieste laptele matern. Vai de poola mea in urmatoarele nopti!!!
dan.pavelescu wrote:
Rundas wrote:Faceti cunostinta cu Danciu

Pffff.. si lucrezi unde mi-am mancat io tineretea. Bine ca nu i-ai zis Borcea

Nu stie sa danseze ca Shakira

PS: Vrei un tovaras la pisica ta?
Silviu Man wrote:Sa-ti traiasca si sa te bucuri de ei!

Multumeeeesc!!!!
Deocamdata este doar unul (sau una). Cica saptamana aceasta aduce la Coralis carasi (nu aveau decat din cei de prins cu lanseta) si mergem sa ne alegem inca 2.

Pana mea... nici ochi nu are. Am plecat urgent de la serviciu, i-am cumparat biberon... poate va trai, nu stiu.
Chestia este ca face un scandal de numa numa.

Silviule, facem schimb: imi dai dihania din acvariu si iti dau dihania din mijlocul patului Ce zici, te bagi?
Cu scuzele de rigoare ca-ti poluez topicul... tu stai bine!!
Uite aici cu ce "dihanie" m-am trezit eu in casa, nu in acvariu!!
Mda... eram la serviciu cand ma suna fiica-mea sa-mi zica de el. Si vrei sa-l iei?????!!! am intrebat eu. Raspunsul a fost: - Nuuuu! Ca l-am luat deja, sunt cu el acasa!
image
Liv wrote:Cit mai mare cu putinta - nu se poate face un calcul exact. Filtrarea biologica nu e niciodata prea multa. La fel cum filtrul nu e niciodata prea mare ca volum.

Sera zice (sau zicea) ca 1l de Siporax e de ajuns pt. 200litri. Am 2litri Siporax (la 180 litri acvariul) si mi se pare cam putin. O sa bag cit incape in filtru.

Eu in al meu am bagat 4,5 l de bio. 1 de micomec si 3,5 de siporax.

Cat despre ce zice Silviu... am renuntat in compartimentul prefiltrului la unul dintre bureti (sunt 2 unul peste altul) si am indesat si acolo 2 randuri de siporax
kirucd wrote:

O mancare cu 40% proteina presupune sa ai o filtrare biologica foarte buna

Mai exact? Adica la X litri apa si X numar de oratanii cati litri de mediu bio sa ai?

Ma rog... cu siguranta nu m-am exprimat eu academic dar pricepusi ce vreau sa zic
Vand decor acvariu de la Trixie, 29 cm, special pentru acvarii (nontoxica). Pret 25 lei. A fost tinuta in acvariu cca 3 saptamani pana am luat o buturuga imensa si nu mai are loc. Cory erau fericiti sa se bage pe sub ea
Predare personala in Bucuresti, zona Unirii.
0765958965
image
image
Am mai adaugat cca 1,5 l siporax (atat a mai incaput) Deci in momentul de fata am 4,5 l de material bio.
A sosit si primul carasel, ales de fiica-mea Mai are nevasta-mea sa-si aleaga unul, eu unul (negru vreau) si gata, m-am oprit
Deci vor fi 3 carasei, 4 cory si un ancistrus. Ar fi fost doi ancistrusi dar din pacate, unul mi s-a stins azi Desi nu ii aveam de mult timp, imi pare rau de el. Asta e.
Faceti cunostinta cu Danciu (de la Danciulescu, ca-i alb cu rosu ) Fiica-mea este FCSBista si nici nu vrea sa auda
image
adrian09 wrote:la a doua poza sae vede foarte clar...conectarea furtunelor la canistra ,au piulitele si se vede doar un sfert din conul unde sunt introduse furtunele.Daca te uiti la prefiltru se vede conul intreg.Daca ar fi avut puilita nu se putea sa se vata tot conul

Prefiltrul are piulita. Doar ca la furtun de 12/16 este inutila, nu prinde

Poza 1: O comparatie intre al meu si al lui. Sunt la fel? Zici ca nici al meu nu are piulita? Sa nu te induca in eroare ca nu se vede conul. Nu, nu se vede, deoarece eu am bagat furtunul pana la fundeni Daca ar fi tras si el furtul pana dupa con, nu s-ar mai fi vazut conul.
image
Poza 2: Uite piulita!!!
image

Deci, are sau nu are piulita la prefiltru??
Adaptor pentru baterie cada/chiuveta de la Gardena+cuple+furtun+doua filtre tip "borcan" cu doi robineti (filtrele umplute unul cu carbon activ altul cu perlon sau alt mediu de filtrare mecanic) si ai scapat de vase, pompe aer si alte minune. Ai facut schimbul de apa, ai strans mantzocariile in 3 minute si gata. Problem solved.
Edit: filtrul mecanic poate lipsi.
adrian09 wrote:
Rundas wrote:
adrian09 wrote:da ... asta de ce nu are filet si piulita de stringere ...si au am un sun sun 602 si am la robinet,pe amnbele parti piulite..cea care se monteaza pe filtru si piulita pentru cuplarea furtunului

Are si acesta din cate vad eu dar sunt stranse la maxim si nu-ti dai seama

nu ma refer la canistra...ma refer la prefiltru..ala micul...ala nu are piulita pe robinet la imbinarea furtunului..asa cum a zis colegul.. nu ai trecut furtunul mai mult peste con... se vede conul... nu are piulite cum are canistra mare la cuplarea furtunului.. al meu 602 are la robineti acelasi sistem de cuplare a furtunului cum are canistra mare,se etanseaza furtunul prin stringerea piulitei

Tot la prefiltru m-am referit si eu. Pare sa aiba. O poza mai de-aproape ne-ar edifica

Forum Index » Profile for Rundas » Messages posted by Rundas
Go to: