[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rari
Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Salut.As vrea sa stiu daca cineva din Cluj foloseste la acvariu apa direct de la robinet,fara sa o lase la decantat.
Ca exemplu eu ti-as spune:
Plante:egeria densa,cabomba caroliniana,echinodorus bleheri(asta poate e un pic cam mare),hygrophila polysperma,moss,nu mai stiu pe moment
Vietuitoare:3 masculi guppy+6 femele,3-4 cory,1-2 ancistrus,si 6 creveti red cherry.
Ar fi mai ieftin sa le iei de la crescatori ca sunt mai ieftine si mai poti primi ceva informatii.
Salut.
1.Cand spui amoniac pur cred ca te referi la substanta.Ciclarea nu necesita asa ceva.Pentru a o face poti pune zilnic mancare cat pt. un pestisor sau poti adauga bacterii pentru start.In oricare dintre cazuri trebuie sa astepti minim 2 sapt. pana sa pui primii pesti.
2.Nu prea stiu sa existe astfel de cazuri.Nu trebuie sa ai grija de pui daca nu vrei,dar pt. a supravietui cativa pui acvariul trebuie sa fie plantat.
3.Xipho mi se pare cam mare pt un astfel de acvariu,mai degraba moli,dupa parerea mea neonii nu au ce cauta acolo,iar la sanitar nu stiu la ce specie te referi.
Cel din imagine nu e ancistrus cu siguranta.Cred ca e pisica de sticla.
Eu am un acvariu de aprox. 125 l utili si mi se pare cam mic.
Acvariul cu cat mai mare cu atat mai usor de ingrijit.Chiar daca iei un acvariu echipat complet din comert e foarte indicat sa iei si un filtru extern care trebuie echipat cu material biologic(intram in detalii la momentul potrivit).Nu uita ca o sa piarda din cantitatea de apa cu substratul si plantele.Orice vrei sa cumperi intreaba inainte.
P.S.Toate le spun din proprie experienta.
Salut si bine ai venit. nu esti singurul caruia ii arata asa pagina,dar eu folosesc doar telefonul.
As mai avea o intrebare:pentru pestii de mai sus ar merita sa iau artemioset jbl?
Greseala mea 5 echinodorus bleheri si 2 echinodorus rosii.
Salut,vreau sa am acvariul populat corect asa ca va cer ajutorul.De saptamana viitoare ma pot ocupa de acvariu dupa un an nu foarte prosper pentru el.
Se da:-un acvariu de aprox 125 l apa ramasi dupa scadera echipamentelor
-filtru jbl cristalprofi e901 greenline umplut de jos in sus cu micromemc,siporax,roca vulcanica si bureti grosieri
-nisip cuartos
-plante:anubias,higrophyla polysperma,5 anubias barteri,2 anubias rosii,valisneria,un tip de plante de suprafata si inca 2 tipuri
-pesti: -vreau sa scap 1 neon,1 rasbora,1 guppy,2 moli, 2 filingera cred,1 sae,1 scalar,1 tetra negru
-vreau sa pastrez aprox 10 cory,1 pereche scalari
-vreu sa pun pui de ancistrus din care sa ramana 1m+2 sau3f
E ok?Cum ar trebui amenajat?
Si io am un magazin aproape.Eu imi iau pestii de la crescatori ca ii mai ieftin,si imi iau de la ei mancare pe cateva luni.Asa scapi de problema cu excesul de pesti.
P.Sis din cluj
Sal.Am vazut ca esti din cluj si ca ai cumparat plante din zoomania(banuiesc ca cel din mall).Daca vrei cat de cat detalii despre produse il poti intreba,cand il prinzi,pe domnul care aduce si despacheteaza plantele si pestii.El e singurul care are habar de acvaristica.
De curiozitate,ce specii de pesti sint intre aceia 30?
Ai putina rabdare.Daca vrei parerea mea cred ca e BBA nu-s foarte sigur.Am si eu la acvariu,il curat cu mana lunar.
Salut.E posibil sa fie de la ancistrusi.Ce dimensiune au?
E posibil sa fie plina cu icre.O poza din spate ma clara?
Merita,dar e bine sa folosesti la inceput plante easy.Plantele de pind si de tipul pestilor.De exemplu daca ai carasi,nu prea supravietuiesc plante.Daca ai pesti gen tetra,vivipari si de astia poti folosi egereia densa,echinodorus bleheri,valisneria,hygrophyla polisperma care o sa fie doar de culoare verde.Pentru plante ai nevoie de bec/neon si substrat.
Interesant...
Par hidre,nu?
Bine ai venit.

Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Go to: