[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
"Pleoscaituri" violente doar noaptea  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Okiagr
Unripe member

IP:

Buna ziua,

Am de 6 luni un acvariu de 60l luat de la Horbach, cu filtru Eheim intern. E populat cu 4 xypho, 4 corry, 4 red cherry creveti, 2 ancistru. Plante: cabombe, hygrofila stricta, bacopa monieri,lobelia cardinalis. Ii dau CO2 cu bomba de drojdie de cca 2 luni aceeasi reteta.

De 2 nopti se intampla acelasi un lucru ciudat. Cu o noapte inainte am fost trezit de o agitatie mare in acvariu, dupa cum se auzea se intampla pe la suprafata apei. M-am trezit si am gasit apa pe sticla exterioara, semn ca intr-un fel sau altul apa s-a miscat destul de tare. Cu toate ca de 6 luni e acelasi nivel al apei, am scos 500ml si m-am culcat. Am fost iarasi trezit de aceleasi zgomote, destul de puternice ca si cum cineva ar bate suprafata apei cu palma. Iarasi era ud pe exterior, am scos inca 500ml, am sters si m-am culcat.
Noaptea trecuta insa, nici nu am apucat sa adorm si a inceput un zgomot de zici ca era un tsunami in acvariu. Cum era bezna totala, nu am putut sa vad nimic. In tot timpul asta imi cautam lanterna pe care o tin pe noptiera, intrerupatorul de la bec fiind prea departe. Zgomotele si "pleoscaiturile" erau asa de violente incat credeam ca toata da afara din acvariu si inauntru e haos total. Cand am aprins lanterna, lucrurile pareau linistite.
Nu sunt somnambul, nu am visat, nu am probeleme de gen, eram constient cand imi cautam lanterna, ieri noapte era apa pe exteriorul acvariului. Zic astea, ca m-am gandit si eu ca poate o iau razna si aud zgomote aiurea.

Care ar fi explicatia acestor zgomote?
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Salut.E posibil sa fie de la ancistrusi.Ce dimensiune au?

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Mai mult ca sigur de la xypho e problema, in special de la masculi. Pune-i capac acvariului, ca o sa-i aduni uscati de pe jos

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Copil fantoma incantat sau ne/incantat de pesti
Serios, stiu ca cory se mai agita in sus si in jos,aruncand apa din acvariu/stropind. Mie nu de putine ori cand se jucau m.au stropit pe "oichi" asta ar fi o explicatie,pt ca ar mai fi masculul de ancistrus sa goneasca vreun peste,dar ei doar gonesc pestii,nu urmaresc sa faca haos. Iar cory doar ziua stiu ca se joaca,de cum sting becu, se baga la somn. Stiu o poveste asemanatoare cu un ancistrus ce s.a inecat cu un pui de guppy din greseala,dar a murit sufocat,de aici si agitatia inainte de deces. Totusi ciudat faptul ca spui faptul ca treaba a durat.

L.E. acum vazui explicatia lui dan pavelescu

This message was edited 1 time. Last update was at 08/06/2016 16:04:09

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

Posibil sa fie si de la ancistrusi, dar cand am avut xipho asa se comportau, ca imbecilii

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Okiagr
Unripe member

IP:

Ancistrul mare are 4 cm cel mic 3. Un singur xypho mascul. Ciudat e ca se aude la suprafata, ca si cum dai cu mana pe la suprafata apei. Si se aude destul de tare. Ancistrul mare ii mai fugareste pe ceilalti, dar doar cand e mancare (spirulina). Corry se mai arunca ei pe sus dupa o gura de aer. Dar ce se aude e ceva ca si cum ai scoate filtrul la suprafata si volumul de apa curge puternic. Si e destul de haotic.
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Chiar nu inteleg de la ce se aude.....

[Email] [Yahoo!]
Okiagr
Unripe member

IP:

Noaptea asta voi lasa telefonul sa inregistreze audio, sa auziti si voi.
dan.pavelescu
Liliacul
[Avatar]

IP:

(sper ca tii la glume) - cheama si un preot, pentru o exorcizare mica

I'm Batman!

The Forgotten Sands
Release the kraken!
Soupe de poisson

Mi te supui.
[WWW]
Lemon
Senior member
[Avatar]

IP:

Asa se aude?

This message was edited 2 times. Last update was at 08/06/2016 22:05:58

Cryptic Cherries - West-Africa river
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Oare ce-o mai face poltergeistul acvariului la ora asta ?

[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Oare ce-o mai face poltergeistul acvariului la ora asta ?

Cred ca acolo s-a dezlantuit iadul .

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: