Buna ziua!
Ma numesc Ionut am 29 de ani sunt din Bacau de profesie electrician auto si mi-am redescoperit pasiunea: acvaristica.
Nu am mai cochetat cu acvaristica de mai bine 15 ani , pe la varsta de 12-13 ani am avut un acvariu de aprox. 40 litri in care au locuit 2 scalari (perche cred), 2 gourami, 3 sanitari ( erau diferiti nu le stiu numele - pt mine erau sanitari) , 3 xipo , 2 black tetra, un beta si cativa gupy timp de vreo 2 ani.
Am renuntat la acvariu pt ca nu mai aveam timp sa il ingrijesc. Mare mi-a fost mirarea cand am inceput sa descopar ce greseli mari faceam pe vremea aceea....
In ultima vreme mi-a revenit microbul si ma gandesc sa imi fac un acvariu de ciclide africane, mbuna mai exact.
Am in proiect (pe termen ceva mai lung - momentan sunt la research si strangere de fonduri) un acvariu de 130L x 60l x 50h de aprox 390 litri brut, il vreau din sticla de 10mm cu fund dublu (2x 10 mm) si intaritoare longitudinale de vreo 5 cm. E diferenta mare intre sticla clear si ultraclear? Adica merita pret dublu pentru ultraclear? Mai am in proiect un sump (aici sunt total pe dinafara) de vreo 70Lx40lx50h cu sistem de overflow beananimal (cutie de overflow interna in coltul acvariului ). Nu stiu daca vreau wet&dry (este zgomotos? voi dormi in camera cu acvariul) stiu doar ca vreau o treaba buna din prima sa nu imi chinui pestii si viata si evident sotia.
P.S. vreau schimbare de apa la picatura ...dar sotia nu vrea asa ca nu fac..... inca

.
Salutari de la Bacau
Aveti o comunitate super.
O sa fiu un pic de stres cand ma apuc de construit sper sa ma tolerati
Cu stima si respect
Ionutz