[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rari
Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Bacteriile nu sunt necesare,iar lumina trebuie aprinsa in jur de 6-8 ore zi. La detaliile despre lumina las pe cineva mai priceput sa raspunda.
Salut.A trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic despre acvariul meu. In momentul de fata arata ca si in poza. Vietuitoarele actuale sunt 6 cory sterbai si 10 creveti yellow neon luati acum 1 saptamana si o gramada de melci de substrat, comunitari si unii care seamana cu ceva scoici. Filtrul actual e un sera uv 400 cu siporax si ceva piatra ponce.
Acvariul doresc sa il mai populez cu ceva pesti nano dar inca nu sunt sigur cu ce. Ma gandeam sa mai pun 4otto si 8 microrasbora galaxy si 8 rasbora chili sau 4 oto, 6 microrasbora galaxy, 6 rasbora chili si 6 rasbora neon red.
Acvariul nu vreau sa fie suprapopulat ca sa nu ma complic cu între?inerea.
P. S Volumul propriu zis de apa e in jur de 115-120 l.
Nu uita de lumina, plantele au nevoie de lumina, ca fara ea nu o sa o duca bine.
Poti cump?ra bacterii de start daca vrei sa ajuti ciclarea, dar sa ?tii ca mai repede de 2-3 saptamani nu poti adauga vietuitoarele in acvariu.
Si un ultim sfat documenteaza-te si intreaba aici inainte sa cumperi ceva ca majoritatea vanzatorilor din petshop sunt pusi sa vanda, rar unul care se pricepe la acvristica.
DraCoNi wrote:
Acum vin cu a doua nedumerire, filtrul,a fost la pachet cu acvariul, dar daca nu e bun il schimb https://www.maxi-pet.ro/flamingo-filtru-intern-swordfish.aspx e asta varianta de 380, mai am in dotare un termometru, pe care l-am testat si e ok, si un incalzitor dinacesta https://www.nevertebrate.ro/incalzitor-diversa-thermo-plus-50w-14539
Ce lipseste complet este lumina...

Filtrul il poti lasa, doar vezi daca il poti desface si in loc de bureti sa pui ceva medii de filtrare biologice gen matrix, siporax.
Incalzitorul e ok.
Plantele ar trebui puse in ziua de start. Ca plante ce imi vin acum in minte sunt echinodorus, anubias, valisneria, microsorium, moss, bucephalandra, egeria.
Ai putea pune pentru decor un lemn de care sa prinzi moss si bucephalandra.
Poti cauta pe tropica sau la nevertebrate sa vezi ce plante iti apar ca fiind easy si ce necesitati au. Sau poti da un search pe google cu plante easy. Daca vrei plante de tip gazon trebuie substrat fertil.Plante poti gasi si la donatii la alti colegi atat pe forum cat si pe grupurile de acvaristica de pe feisbuciuc.
La vietuitoare poti pune 6-8 pesti de nano acvarii cum sunt rasbora galaxy, ember tetra sau orice alt peste nano iti place si cativa creveti neocardina,spre exemplu red cherry.
Salut. Faza cu substratul e cam asa: exista pietrisul, substratul fertil si substratul fertil "concentrat" ca sa zic asa. Primele 2 se pot pune asa in acvariu asa cum sunt in timp ce ultimul necesita un strat de protectie sa nu ajunga la vietuitoare.Stratul de protectie trebuie sa fie format din unul din primele 2 substraturi.
Poti creste plante si in pietris de rau dar ca sa se dezvolte mai bine iti recomand substrat fertil. Spre exemplu Manado nu e foarte scump si se poate pune singur in acvariu. Acum totul tine de buget.
O poza mai recenta
A?teptam si observam cum se dezvolta, nu e graba cu raspunsurile daca nu sunt daunatori acvariului.
Multumesc de raspunsuri, seamana intr-adevar cu
Desauron wrote:Acroloxus lacustris

Acum intrebarea e de unde a aparut ca nu am adus nimic nou in acvariu de cateva luni
O poza mai clara
Nu-s pui, puii arata identic cu parintii,melcii ii am de cateva luni dar vietatea asta e noua.
Imi amintesc ca se regaseau in acvariile de creveti fara pesti ceva vietati asemanatoare cu astea
Scuze, poate nu am fost explicit, ma refeream la cealalta vietate care se afla langa melc.
Salut, imi puteti spune ce nevertebrat este, ca nu imi amintesc denumirea. De asemenea un link la o discutie mai veche m-ar putea ajuta.
Acvariu 120 l, filtru sera 400 uv, populatie 6 cory,hrana dennerele.
Schimb 4 xipho cu plante de acvariu/melci asasini.
Cluj-Napoca zona Lidl-Kaufland Gheorgheni.
Se vând 3 ancistrusi voalati:2 negri ?i unul albino - 120 lei
O pereche Apistogramma agassizi super red +nuca cocos+hrana 100lei
Daca lua?i ?i ancistrusii ?i apistogramma - 180 lei
3f+1m xipho-30 lei sau ii dau la schimb pentru Christmas Moss
Disponibili în Cluj zona Kaufland-Lidl Gheorgheni
Detalii în privat
Temperatura ar putea determina sexul pestilor.
Mersi acum am comandat. Sper sa rezolve problema.
Avand in vedere ca am ramas filtru am dat cateva telefoane si pestii sper ca vor merge spre alti proprietari mâine . Asa ca nu e nici o graba dar daca aveti vreo solutie cu vedere la filtru inca o astept.

Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Go to: