[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bobu
Forum Index » Profile for Bobu » Messages posted by Bobu
Donez doua perechi de pesti.

2x Hoplo Catfish - 10 cm
2 x Cichlasoma nigrofasciatum - 8 cm

Nigro au inceput sa se bata pe teritoriu si trebuie sa mai aerez putin acvariul.

Locuiesc in zona Favorit din sectorul 6.
Salutare,

De Luni am pui de nigro.

Ce s-a intamplat?

La inceputul lui ianuarie am cumparat o pereche de nigro si i-am instalat in acvariu. Se pare ca erau pereche inca din magazin.

Le-am pus o jumatate de ghiveci de lut cu gura in sus si acoperita cu un lemn de mahon, a.i. sa formeze un acoperis. Instalarea in noua casa s-a facut rapid, iar perechea a inceput sa o amenajeze sapand de zor prin imprejurimi si mutand pietrisul si nisipul asa cum le-a placut lor.

Saptamana trecuta am observat in casuta din lut cam 20-50 de icre. Imediat perechea de nigro a inceput sa faca paza la casuta, femela inauntru si masculul in curte. Masculul a devenit agresi si ataca tot ce se apropia de camin.

Luni am observat ca icrele au disparut din ghiveci, iar femela a inceput sa pazeasca o piatra de rau, sub care a aparut un "norulet", cel mai probabil puii eclozati. Dupa ce tot a sapt in jurul pietrei, aceasta a cazut neamaiavand punct de sprijin. Am mutat piatra iar noruletul a ramas descoperit. In 5 minute noruletul a fost mutat, de catre femela, intr-o pestera de lut. De atunci astept ca puiutii sa iasa afara.

Ce ma fac?

1. Cat mai astept pana plozii o sa-si faca aparitia in spatiu deschis?
2. Ce ma fac atunci cand o sa iasa? In acvariu mai am 2 hoplo, 2 kribenis, 5 zebre danios si un meeki.
3. Ce mancare sa le prepar si cum sa le-o administrez?
respectiv:

Fauna:
- 2 Archocentrus Nigrofasciatum
- 1 Thorichthys Meeki
- 2 Pelvicachromis Pulcher (Kribensis)
- 5 Danios (Red Zebra)
Ma intereseaza pe mine. Am un acvariu american cu pesti mai mari. Daca nu ti-e frica sa-i dai sa stea cu 2 nigrofasciatum de 5 cm te rog sa-mi dai de stire.
Salutare,

Am si eu o curiozitate. Cei de la petsho-uri lasa apa la declorinat sau baga direct de la lavoar? Eram curios sa aflu cat la suta din apa din acvariu o pot pune direct de la chiuveta, fara sa afectez siguranta pestilor.

Ar mai fi interesant de stiu care este ciclul declorinarii. N-am nici o idee.

Un exemplu ar fi chiar util, ceva la genul:
dupa 1 ora - 10% din clor s-a evaporat, dupa 6 ore 60% din clor s-a evaporat, dupa 12 ore 80% din clor s-a evaporat, etc.

Vreau sa-mi fac o idee de treaba asta cu declorinarea. Eu mi-am luat-o de capital, las apa 24 de ore, chiar daca schimb 10% din ea. Si zau ca mi-ar place sa rezolv mai repede problema.

Precizez ca am un acvariu de 126 de litri.
O cura la un cuptor cu microunde i-ar strica?
lutu-i lut
Ma gandesc sa-mi fac cateva pesteri din lut si vroiam sa vad daca se poate face asta acasa. Am vazut ca Regreta face asa ceva si ca obictele facute sunt chiar ok.

Dar cum minitehnicus-ul din mine nu-mi da pace am inceput sa caut lut si retete de realizare ceramica. N-am gasit prea multe informatii pe net-ul romanesc si de aceea indraznesc sa va intreb pe voi, cin stie, poate a mai incercat cineva asa ceva.

Problema numarul 1, in acest moment este cumpararea de argila. Am gasit un producator roman (vezi http://www.cricerom.ro), dar acesta nu vinde si in Bucuresti. Stie cineva de unde pot cumpara?

Si daca este de cumparat in Bucuresti ce fac cu el dupa aia?
As putea sa incerc un versant gol pe dinauntru si sa lipesc pietrele pe un schelet de polistiren, plastic sau sarma.

image

Sa folosesc ceva de genul de mai sus. Tuburile alea sunt din PVC.

Problema este ca n-am vazut la nimeni. E fezabil?
Se da:
Acvariu Sera 80 (126 L, 80x35x45)
10 Kg de nisip
1 mopan si 1 mahon de marime medie

Se cere:
1. Cate Kg de pietre de rau (mici si mari) se pot adauga fara a pune in pericol siguranta acvariului?
2. Daca fac un versant din bolovani ce marime sai aiba si cum sa-l securizez?
3. Daca le distribui pe suprafata mai mare cum securizez?
Nu le mananca sunt prea rapide pentru el. Chiar nu le baga in seama, de parca nu ar fi acolo. Le-am luat pentru ca am vazut ca multi pe afara folosesc zebre Danios ca "diether fish" la Nigro. S-au asezat in partea superioara a acvariului si asa am un acvariu populat si interesant in orice moment. ;)
Sunt convins ca e luc de mai bine si o parte din deficiente mi le-am asumat. De exemplu zebrele rosii Danios. ;)

1. de ce nu ii pui un background negru? O sa ramai chiar si tu uimit de efect.

Pai m-ama gandit la asta, dar pestii mei sunt mai inchisi la culoare si m-ama gandit ca nu prea ar da bine pe negru. Dar o sa incerc faza cu cu hartie creponata de culoare inchisa, pe post de background.

scapa de pietrele alea de un alb orbitor puse in prim-plan

Pietre nu am gasit, inca, iar astea au fost de la mama logodnicei, care a vrut sa ma ajute cu ceva pietre din curte. ) In acest moment sunt in acvariu doar pentru utilitatea lor. Pe viitor sper sa fac rost de ceva pietre de rau si sa scap de ele.

3. ghivecele pe care le-ai lasat "la rosu" arata cam nenatural. Ar fi bine daca le-ai imbraca si pe ele in nisip, ca pe cele din stanga.

Arata nenatural, dar sa sti ca dau foarte bine cu lemnul. Ma gandeam sa fac acvariul in doua: o parte pentru nigrofasciatum cu lemn si lut, iar o parte pentru restul cu piatra si nisip. Asa s-ar delimita mult mai bine teritoriile.

e o greseala sa indrepti ghivecele inspre geamul frontal.

E o placere pentru Nigrofasciatum sa scoata capul din casuta sa se uite la mine, cel putin asa mi se pare mie. E sociabil si cred ca nu-l deranjeaza. Pentru ceilalti o sa tin cont de sfatul tau.

mascheaza filtrul cu ceva: plante, buturuga inalta, ...

Ma gandeam la o "stanca" din teava PVC, placata cu nisip si cu gauri multe, pe post de pestera si masca.

de ce iti ies pozele ba rosii, ba albastre? E din cauza aparatului foto sau a luminii din acvariu?

Da e ceva ieftin de la HP, parca 315, care se pare ca nu se descurca sa scoata o poza decenta la acvariul cu lampile aprinse. Am incercat diverse setari: night mode, flash, etc.

Limnophila aia nu prea arata bine. Verifica ce nu-i place, altfel s-ar putea s-o pierzi. Cumva, n-are lumina destula?

E de capatat, de la un coleg care n-are destula lumina, sa-i mai lasam cateva zile si cred ca isi revine.

mai planteaza, mai planteaza...

Eu o sa tot plantez, dar am inteles ca Nigrofasciatum vede plantele ca pe salata ... asa ca nu stiu ce sorti de izbanda o sa am.

Cam atat. Iti multumesc pentru sfaturi si sa speram ca peste cateva luni o sa am ce arata si altora. Pentru moment eu sunt satisfacut de rezultat, mai exact sunt incantat de personalitatea celor doi Nigro, care fac numai nazbatii. Landscape-ul e pe punctul doi, cel putin acum. Sa facae ei c.. mari si frumoase.
Am si eu acvariu cu pesti

image

Aici e albumul meu: http://www.acvariu.ro/coppermine/thumbnails.php?album=527

Va rog sa nu dati tare.
Acum ca veni vorba de GloFish. M-am dus la magazin sa iau cateva zebre Danio ca si companioni pentru o pereche de Nigrofasciatum. M-am uitat prin acvarii si n-am observat niciuna. La intrebarea mea vanzatoarea mi le-a aratat pe astea ca fiind zebre Danio. Am luat 5 si am ajuns cu ele.
Ce ma fac acum?
rest in piece
Am fost acum 2 zile si am luat Meeki. Unul dintre ei era super bolnav, acum e la carantina. Vezi aici http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=2254 .
I-am sunat a doua zi sa le zic care e treaba. Este posibil sa-i fi dat/aruncat din aceasta cauza. Mi-au zis sa vin sa-mi dea banii inapoi pe ala bolnav. Ce lume ..
Nice.
Cand ajung acasa o sa-i fac tratamentul pentru Dactylogyrus.

Combaterea Dactylogyrilor se face pentru speciile dulcicole prin imbaierea pestilor intr-o solutie de sare de bucatarie 2.5 – 3% timp de 3 – 5 minute.

Cam cate bai din astea sa-i fac in 24 de ore?
Pestisorul s-a refugiat sub un lemn. Este culcat pe o parte si respira greu.
Parca are branhiile vinetii.

Forum Index » Profile for Bobu » Messages posted by Bobu
Go to: