[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
pui de nigrofasciatum la orizont  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Bobu
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare,

De Luni am pui de nigro.

Ce s-a intamplat?

La inceputul lui ianuarie am cumparat o pereche de nigro si i-am instalat in acvariu. Se pare ca erau pereche inca din magazin.

Le-am pus o jumatate de ghiveci de lut cu gura in sus si acoperita cu un lemn de mahon, a.i. sa formeze un acoperis. Instalarea in noua casa s-a facut rapid, iar perechea a inceput sa o amenajeze sapand de zor prin imprejurimi si mutand pietrisul si nisipul asa cum le-a placut lor.

Saptamana trecuta am observat in casuta din lut cam 20-50 de icre. Imediat perechea de nigro a inceput sa faca paza la casuta, femela inauntru si masculul in curte. Masculul a devenit agresi si ataca tot ce se apropia de camin.

Luni am observat ca icrele au disparut din ghiveci, iar femela a inceput sa pazeasca o piatra de rau, sub care a aparut un "norulet", cel mai probabil puii eclozati. Dupa ce tot a sapt in jurul pietrei, aceasta a cazut neamaiavand punct de sprijin. Am mutat piatra iar noruletul a ramas descoperit. In 5 minute noruletul a fost mutat, de catre femela, intr-o pestera de lut. De atunci astept ca puiutii sa iasa afara.

Ce ma fac?

1. Cat mai astept pana plozii o sa-si faca aparitia in spatiu deschis?
2. Ce ma fac atunci cand o sa iasa? In acvariu mai am 2 hoplo, 2 kribenis, 5 zebre danios si un meeki.
3. Ce mancare sa le prepar si cum sa le-o administrez?

Viata e complexa si are multe aspecte
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Bobu wrote:1. Cat mai astept pana plozii o sa-si faca aparitia in spatiu deschis?
2. Ce ma fac atunci cand o sa iasa? In acvariu mai am 2 hoplo, 2 kribenis, 5 zebre danios si un meeki.
3. Ce mancare sa le prepar si cum sa le-o administrez?

1. Citeva zile. Depinde de temperatura,
2. Aproape sigur o sa-i manince ceilalti pesti. Daca vrei puii, cred ca trebuie sa scoti restu' pestilor.
Sau sa "furi" larvele si sa le cresti separat - solutia asta nu prea-mi place.
3. Ar fi bine sa ai niste infuzori sau/si micro. Sau niste oua de Artemia sa le pui la eclozat. Daca nu le ai, poti incerca niste Sera Micron sau Nutrafin FryFood. Sau niste fulgi sau granule de calitate bine sfarmate.

Poze: smilie ... Poze cu plante
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

1 nu stiu ce intelegi prin spatiu deschis. la mine in prima luna au stat numai in locuri considerate sigure de catre parinti. o groapa sapata, o nuca de cocos, pe langa radacina. in general in gropi sapate de mascul, cand femela ii veghea.
2 cel mai bine e sa scoti restul de pesti. o sa reduci si stresul parintilor, care nu mai trebe sa vegheze la orice misca, si o sa iti salvezi si puii. eu am avut noroc cu niste oscari cuminiti care desi puteau sa inghita toata masa de pui dintr-o sorbire, nu i-au atacat niciodata. nici chiar cand au inceput dupa luna de mai sus sa umble prin tot acvariul. de abia acu recent i-am mutat in alt acvariu.
3 am incercat sa ii hranesc cu cele enumerate de marele alb, dar problema e ca nu ajungea nimic jos la ei. (60 cm inaltime aprox + 2 oscari nehaliti). la mine sistemul de hrana a fost simplu, in apropierea locului pe unde erau localizati puii, aveam grija sa fie intotdeauna o tufa mare de java. au gasit mancare la greu printre fire. hrana folosita in mod normal a fost sera discus, graunte. la inceput tot norul de pui se satura din 2-3 graunte.. acu la un singur pui ii trebe cel putin 1

bafta.
btw, nu stiu cum is hoplo tai, dar eu am 2 destul de mari pe care ii doare practic in fund de cine si ce apara. oscarii reusesc sa ii mai intoarca de la treburile zilnice. oricum le e cam greu sa ignore un oscar de minim jumatate de kilogram. ce vreau sa zic, e ca daca hoplo ajung dupa hrana pe langa pui cand is mici, o sa tii inghita din nebagare de seama. kribii is vanatori, dar cred ca le pot face fata parintii, dar o sa fie o permanenta sursa de stres. de zebre si meeki nu ma pronunt. cel mai bine e oricum sa ii scoti, si sa lasi numai perecheade nigro in acvariu.

image
[Yahoo!]
fr0ggy
Senior member
[Avatar]

IP:

erata -> tetra discus, nu sera discus.

image
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: