1 nu stiu ce intelegi prin spatiu deschis. la mine in prima luna au stat numai in locuri considerate sigure de catre parinti. o groapa sapata, o nuca de cocos, pe langa radacina. in general in gropi sapate de mascul, cand femela ii veghea.
2 cel mai bine e sa scoti restul de pesti. o sa reduci si stresul parintilor, care nu mai trebe sa vegheze la orice misca, si o sa iti salvezi si puii. eu am avut noroc cu niste oscari cuminiti

care desi puteau sa inghita toata masa de pui dintr-o sorbire, nu i-au atacat niciodata. nici chiar cand au inceput dupa luna de mai sus sa umble prin tot acvariul. de abia acu recent i-am mutat in alt acvariu.
3 am incercat sa ii hranesc cu cele enumerate de marele alb, dar problema e ca nu ajungea nimic jos la ei. (60 cm inaltime aprox + 2 oscari nehaliti). la mine sistemul de hrana a fost simplu, in apropierea locului pe unde erau localizati puii, aveam grija sa fie intotdeauna o tufa mare de java. au gasit mancare la greu printre fire. hrana folosita in mod normal a fost sera discus, graunte. la inceput tot norul de pui se satura din 2-3 graunte.. acu la un singur pui ii trebe cel putin 1
bafta.
btw, nu stiu cum is hoplo tai, dar eu am 2 destul de mari pe care ii doare practic in fund de cine si ce apara. oscarii reusesc sa ii mai intoarca de la treburile zilnice. oricum le e cam greu sa ignore un oscar de minim jumatate de kilogram. ce vreau sa zic, e ca daca hoplo ajung dupa hrana pe langa pui cand is mici, o sa tii inghita din nebagare de seama. kribii is vanatori, dar cred ca le pot face fata parintii, dar o sa fie o permanenta sursa de stres. de zebre si meeki nu ma pronunt. cel mai bine e oricum sa ii scoti, si sa lasi numai perecheade nigro in acvariu.