[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bobu
Forum Index » Profile for Bobu » Messages posted by Bobu
Adica cum. Se pot pune "constructii" din gips in acvariu?
Eu ma tot strofoc din ce sa fac o pestera pentru Nigrofasciatum.
Ma gandeam la cioburi de givece din lut, lipite cu silicon si imbracate in nisip si pietris.
Am luat si eu un mopan veritabil (lemn african) si am patit la fel.
A trebuit sa schimb apa din acvariu.
De 5 zile am pus buturuga intr-o galeata cu apa si fac schimburi zilnice de apa. Nu vad nici o imbunatatire. Dimineata cand ma trezesc ma reped la galeata sa vad ce mai face mopan-ul si .. dezamagire, culoare galbena/maronie este la locul ei.
Daca fierb mopan-ul cu o lingura de sare se rezolva problema?
Uite aici cam ce vreau sa fac: http://img451.imageshack.us/my.php?image=schemaacvariu1gi.jpg

Am citit articolul dar nu scrie, decat de cum iti poti face background, nimic despre cum sa-ti faci un decor de fund. Daca e asa cum zici tu si o piatra nu poate tine spuma la fund, inseamna ca trebuie sa ma reorientez catre alte materiale.

Ce recomandati?
Daca gasesti un drum fara obstacole, probabil ca drumul acela nu duce nicaieri.

O sa incerc cu Americanele. ;)
Multumesc pentru sfaturi.

Am facut asa. In cutia de la acvariu era un carton gros de 2 mm, chiar pe dimensiunea acvariului (80x35). L-am pus intre rama si acvariu.
Ca sa nu se faca nici o confuzie: ma refer la rama din plastic de jos.
Multumesc pentru sfat, dar decizia a fost luata.
Sa vedem ce iese.
Wish me luck!
Salutare,

Am un acvariu Sera 80 si vreau sa-l umplu cu apa.
Problema este ca nu stiu daca sa pun izopren sub el sau este suficient cornierul din plastic care a venit cu acvariul.
Daca pun izopren cred ca ar trebui sa renunt la suportul din plastic (cornierul suport).

Deci cum fac?

1. Suportul din plastic este suficient si nu mai trebuie alt material pentru preluarea eforturilor sau deformarilor de la mobilier.

2. Suportul de plastic este doar de frumusete - prezentare si nu are o utilitate practica. Se poate arunca si pune izopren.

3. Sub suportul de plastic trebuie pus izoprenul.
Ma gandesc sa-mi fac 2 pesteri pentru ciclide. Pesterile vor fi pe colt a.i. sa asigure 3 functii: ascunzatoare pentru pesti, background (1/2 din inaltimea acvariului) si ghivece pentru plante. Ma gandesc ca pot face asta din spuma poliuretanica in care sa incastre cate o piatra pentru a asigura greutatea necesare, pentru a nu pluti in apa. In partea din fata a acvariului voi lasa o plaja pentru nisip.

Ce parere aveti?
4. America.
Poti sa pui o pereche de nigro cu o pereche de meeki. Acvariul o sa si-l imparta ei. Poti sa pui cu ei niste plecostomus sau gibigeps. Cred ca ar merge si un sanitar negru. (toracatum, platydoras sau altceva de genul asta).

Asa sa fie. Deci o sa am si buturuga si o planta cu frunze mari si a lot of fun. Multumesc Matrix!

Am fost in seara asta din nou la Animax pe Turda si am gasit suport pentru acvariu la 3.100.000 lei (o masa sanatoasa de 1.2 m lungime). Mi-au zis ca-mi fac si delivery, daca au masini libere. ;) Saptamana asta dau drumu la ciclare!
Upgrade la acvariu nu am de gand sa fac. De ce? Pai acum mi-am luat si eu primul acvariu (alea din copilarie nu se pun) si voi ma puneti sa ma gandesc la unul nou inainte sa pun apa in asta. Pentru mine, ca newbie, 126 Litri e ditamai bazinu.

Am inteles care e treaba dupa ce am mai citit si dupa ce am primit primele sfaturi. Tronix ma pune sa cresc Malawi - in nici un caz Americane, iar Marele Alb sa cresc Americane - in nici un caz Malawi.

Deci ce posibilitati ar fi:

1. Malawi A
2 x Pseudotropheus elongates (yellow-tail)
2 x Labidochromis caeruleus (electric yellow)
2 x Maylandia estherae (red zebra)

2. Malawi B
Juliochromis, neolomprologus multifasciatus, leleupi, brichardi

3. Nigeria
2 x Pelvicachromis pulcher (The Krib)
2 x Ce ar mai merge cu Kribensis ?

4. America A
2 x Convict (Nigrofasciatus)
2 x Ce are mai merge cu Convictii ?

5. America B
2 x Chiglasoma Meeki
2 x Ce are mai merge cu Meeki ?

Acum va rog sa va dati cu parerea. Suntem in ultima faza a selectiei. Promit poze si povesti celui care se va dovedi "parintele spiritual" al viitorului ecosistem.
Asta inseamna ca nu pot creste ciclide in 126 L?
Ok am renuntat la ideea sa cresc Meki sau Nigrofasciatus.
Ramirezi nu se pune problema pentru ca sunt greu de intretinut si nu cred ca sunt pentru un incepator. In plus nici nu ma atrag foarte mut.

Pe short list au ramas pestii Mbuna (Malawi). Ar trebui sa aleg dintre:

Maylandia lombardoi (10-15 cm. agresivitate ridicata)
Maylandia estherae (10-15 cm, agresivitate medie)
Maylandia callainos (10-12 cm, agresivitate medie)
Maylandia sp. "Membe Deep" (10 cm, agresivitate medie)
Pseudotropheus elongatus (Mpanga) (10-12 cm, agresivitate medie)
Melanochromis auratus (10-12 cm, agresivitate ridicată)

In legatura cu decorul putem vorbi. Am vazut ca tu le faci cu ciment si polisitiren. Pe mine m-ar interesa ceva cu lut sau alte materiale. Am sa merg pe Brezoianu sa ma uit daca au ceva interesant.

Am vazut ca se recomanda nisip la ciclide. Unde gasesc si eu?
M-ar placea sa fac un decor cu multe lemne dar din ce acvarii am vazut in galerie, nu prea pune lumea lemn la ciclide. Why not?

In privinta filtrului problema e ca si rezolvata. O sa-mi iau un filtru Aqua-el de 700 l/h (650klei la Animax).

Astept in continuare sfaturi si idei.
Mi-am facut si un album in "galeria foto". Prima imagine este acolo: http://www.acvariu.ro/coppermine/albums/userpics/12192/normal_acvariu_bob.gif
Salutare,

De ceva timp am amenajat la serviciu, impreuna cu colegii, un acvariu Juwel de 60 L, in care crestem cativa plati si 6 tetrazona.
De cand il avem acolo (2 luni) in fiecare zi stau si ma uit la pestisori si cand am timp intru pe forum aici si citesc ce mai fac alti acvaristi.
Acasa s-a auzit de noua mea pasiune si se pare ca a fost cu folos.
Ieri am primit un acvariu cadou.

Acvariu: Sera 80 (126 L, 80x35x45)
Filtru: Sera F400 (400 l/h)
Incalzitor: Sera 150W

Cum in ultima vreme am citit foarte mult si am castigat experienta cu acvariul de la serviciu ma gandesc sa imi amenajez si eu un acvariu acasa. Imi doresc sa cresc Cichlidae.

Pana aici toate bune, dar desi am citit f. mut am o multime de intrebari si mult de munca pana cand voi popula acvariu cu pesti. Asa ca in urmatoarele saptamani o sa pun multe intrebari si sper sa imi raspundeti sau sa-mi spuneti daca fac ceva prost. Am vorbit cu un coleg care a crescut Chiglasoma Meki si m-ar tenta sa incerc si eu.

Acum intrebarile:
1. Unde sa comand si eu un stativ pentru acvariu pentru ca in final o sa aibe cam 175 Kg, si mi-e frica sa nu fac vreo boacana daca folosesc o comoda din casa. Daca exista vre-un freelancer pe aici care imi poate face o oferta ar fi chiar ok.
2. De unde sa comand un decor pentru Cichlidae?
3. Cam ce specii imi recomandati sa tin in acvariu.
4. Utilarea acvariului este suficienta pentru inceput?

Multumesc,
Bob

Forum Index » Profile for Bobu » Messages posted by Bobu
Go to: