[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Decoratiuni din lut  XML
Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Author Message
Bobu
Junior member
[Avatar]

IP:

Ma gandesc sa-mi fac cateva pesteri din lut si vroiam sa vad daca se poate face asta acasa. Am vazut ca Regreta face asa ceva si ca obictele facute sunt chiar ok.

Dar cum minitehnicus-ul din mine nu-mi da pace am inceput sa caut lut si retete de realizare ceramica. N-am gasit prea multe informatii pe net-ul romanesc si de aceea indraznesc sa va intreb pe voi, cin stie, poate a mai incercat cineva asa ceva.

Problema numarul 1, in acest moment este cumpararea de argila. Am gasit un producator roman (vezi http://www.cricerom.ro), dar acesta nu vinde si in Bucuresti. Stie cineva de unde pot cumpara?

Si daca este de cumparat in Bucuresti ce fac cu el dupa aia?

Viata e complexa si are multe aspecte
[Email]
aripel
Member

IP:

nu trebuie neaparat din lut.....asta trebuie ars in cuptor special..la temperaturi mari....nu cred ca poti sa ai acces la asa ceva decat foarte greu......
poti incerca din polistiren.in jurul unor obiecte grele...cu ciment pe el....
sau din spuma poliuretanica. la fel, cu obiecte inserate.....ca sa-ti "modelezi" pesterile.

aripel is here
Bobu
Junior member
[Avatar]

IP:

lutu-i lut

[Email]
aripel
Member

IP:

a...am uitat sa-ti zic de unde iei lut....
ai putea de la Universitatea de Arta, sectia ceramica...sau sculptura.....
de cumparat nu stiu....dar s-ar putea sa merca si cu pasta ceramica pentru modelat (ma gandesc)...dar nu este verificata....si nici eu nu sunt ceramist .....
poate stie cineva......si te ajuta...
avantajul cu "plastilina" asta e ca nu trebuie arsa......

aripel is here
razvan
Membru banat

IP:

....avantajul cu "plastilina" asta e ca nu trebuie arsa......

da' nici buna de bagat in acvariu nu e.....
calcaneu
Junior member

IP:

Am incercat si eu sa-mi produc singur ceva efecte din ceramica , dar nu am reusit smilie Lut de modelat gasesti in Buc la Galeriile Lipscani , unde sunt buticuri cu provizii pt pictori si sculptori ; e destul de ieftin , cam 20-30k un pachet de 1 kg .
Problema principala e ca dupa ce il modelezi nu ai unde sa-l arzi...am incercat pe aragaz dar nici nu se discuta sa mearga
Succes !!

Imi place mult sa ma uit laTV
[Yahoo!]
Bobu
Junior member
[Avatar]

IP:

O cura la un cuptor cu microunde i-ar strica?

[Email]
razvan
Membru banat

IP:

nu ridica la temperatura necesara...
Dalles
Membru banat
[Avatar]

IP:

...care e de aproape 1.000ºC la prima ardere si care trebuie mentinuta constanta vreo 10 ore.

[url=http://www.acvariu.ro/coppermine/index.php?cat=10593] )\
>((º>
)/[/url]
florin0_2001
Member
[Avatar]

IP:

Cuptorul cu microunde nu incalzeste ca un cuptor clasic. El se bazeaza pe frecventa de rezonanta a moleculelor de apa, deci fiarbe doar ceea ce contine apa. Cel mult o sa iti usuce lutul, in nici un caz nu il arde. Fa si tu un foc in fata blocului, si baga obiectele din lut in jar si mai sufla si cu niste foale. Glumesc, binenteles. Cam greu sa faci obiecte de ceramica in conditii de apartament. Sunt solutii mai simple, cum ar fi cele cu polistiren sau spuma poliuretanica, dar banuiesc ca iti place sa te complici. Si eu sunt la fel. Acum mi-am cam terminat de amenajat acvariul si ma cam mananca palmele ca nu prea mai am mare lucru de mesterit. Bafta multa, orice soutie ai alege!
razvan
Membru banat

IP:

nu evitati un material care "se preteaza"..
ipsosul de modelaj.. dar care TREBUIE ACOPERIT!!! eventual prin metoda practicata la polistiren expandat
aripel
Member

IP:

intrebare....on topic..evident....
mulajele din latex au vreo influenta asupra calitatii apei?
ma refer la acel "cauciuc natural" care atunci cand il expui la aer (adica faci mulaj) se solidifica.

poate si asta ar fii o solutie..

aripel is here
razvan
Membru banat

IP:

POATE ar fi, insa pretul ??? ,si ar mai fi cit de bine se preteaza la "modelaj"
trebuie verificat daca lasa "toxine" in apa..

este singura si unica problema...
aripel
Member

IP:

la modelaj se preteaza foarte bine...(eu am mai lucrat cu materialul asta)
principiul este ca se lucreaza pe un model facut din ceva tare...pe care se adauga straturi de latex si "armatura" textila.
in cazul de fata poate sa-si faca din lut modelul sa-l usuce si apoi sa faca mulajul de latex...(in care eventual sa toarne gips de modelaj)

ps. exact, singura problema este daca lasa toxine in apa.....asta nu am verificat.... si nu stiu nici cat e de scump, pe unde se gaseste....eu aveam luat de la o fabrica.

aripel is here
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

pentru facut asemenea obiecte modelate, nu merge si "pasta" sau mai bine zis adezivul care se pune pentru lipit faianta (gresia) ceva care parca se cheama CM 11 (parca era si CM 9 ) . cica se intareste repede si poate fi cat de cat modelat... are cineva idee de toxinele pe care le poate emana?
ashavodaz
Member
[Avatar]

IP:

si daca ma tot chinuie talentu, mai am o intrebare... ce ziceti de posibilitatea de a face ornamente din lut (ghips, ipsos), lasate la uscat, si pe urma "vopsite" cu o pensula, cu niste lapte de ciment, in mai multe randuri, pentru a se prinde bine... de asemenea cred ca ar fi interesant si o lacuire (poate chiar cu lac de lemn )

pe mine chiar ma chinuie rau tare talentu....

Forum Index » Atelier (DIY) & Hardware
Go to: