In seara asta am luat o pereche de Meeki, de la magazinul Tropical Aquarium - Unirea.
Unul dintre ei este bine mersi, iar celalalt sta pe fund pe o parte si respira din greu. Branhiile se misca puternic de parca nu ar putea sa respire. Pestele nu poate inota si mi-e frica sa nu moara.
M-am uitat atent la aripioarele lui si sunt deteriorare (mancate/bacterii).
Am testat apa si totul pare ok: NO2 - 0, NH3 - 10, T - 25 C, pH 7.5.
La introducerea in acvariu am facut acomodarea timp de 30 de minute, deci nu este vorba de soc termic.
Ce ma sfatuiti sa fac? Mi-e ca nu apuca dimineata.
- rosturile la cioburi se uniformizeaza cu o pila astfel incat sa "cada" cat mai bine
- spargerea in cioburi se face inainte de uscare
- se aerisieste incaperea dupa utilizarea siliconului
1. se ia de pe balcon una bucata ghiveci de lut impreuna cu farfuria aferenta
2. se arunca la gunoi continutul, respectiv planta ofilita si pamantul de flori
3. se spala ghiveciul cu apa fierbinte si se curata cu o perie sau un burete abraziv pana cand lutul incepe sa se "decoloreze" ;)
4. se pune la uscat pentru cateva ore (ex. pe calorifer)
5. se pozitioneaza ghiveciul cu gura in jos si se aplica o lovitura cu dalta si ciocanul pentru a sparge ghiveciul in doua
5` la fel se procedeaza si cu farfuria
6. se pune un ziar pe masa si se aseaza cele 4 bucati de lut in pozitii cat mai interesante
7. se ia un tub de silicon (ex: Bison Glas) si se lipeste constructia
8. se lasa la uscat pana a doua zi
9. se ia o spatula si se aplica silicon pe suprafetele exterioare ale constructiei si se presara nisip sau pietris
10. se lasa la uscat pana a doua zi
Acum intrebarea. Cand se poate baga ghiveciul in acvariu?
Mersi pentru raspuns. Azi am fost si in piata la Obor si am inteles ca a fost o pereche de vanzare si s-a dat rapid. O sa trec la magazinul de la Sf. Vineri saptamana asta si te anunt daca e rost de o fatuca pentru al tau.
Caut o pereche de Meeki, sa tina companie la 2 Convicti (5-6 cm), dar se pare ca vanzatorii din magazine nu prea mai sunt interesati de aceasta specie. Si cum nu am gasit Meeki am luat ca si colocatari 2 Kribensis (3-4 cm), dar acestia nu prea fac fata agresiunii Convicti-lor.
Am cautat la Animax Turda, Animax Orhideea, Muncii, Selari, Moghioros, etc.
Are cineva de dat sau stie pe unde sa mai caut?
A mea, dupa o saptamana de tinut la pastrare intr-o galeata cu apa schimbata zilnic, se pare ca s-a "vindecat" de sindromului mopan-ului nou.
Apa e incomparabil mai clara si culoarea nu se mai schimba de la o zi la alta.
Nu ma supar, chiar iti multumesc pentru sfaturi.
Ascunzatorile sunt in constructie - a se citi lipite cu silicon si la uscat.
Roci am gasit la Bricostore niste roci murale, pentru placat case, dar nu sunt sigur daca sunt sau nu calcaroase. Din pacat nu am luat o mostra sa-i fac testul, desi stiam cum se face. M-am gandit ca poate stie cineva pe forum daca sunt bune.
Mopan nu cred sa mai bag pentru ca deja am un lemn si la ambele specii le place o apa cu pH-ul 7.
Cat despre echinodorusi sa sti ca am in vedere, imediat ce termin santierul.
Problema cu nivelul apei tine de calculele mele cu ciclarea. Am schimbat zilele astea cate 10% din apa ca sa ajut stabilizarea acvariului. Pentru ca ieri am lasat mai putina apa la pastrat am fost nevoit sa las nivelul mai jos in ideea ca proportia de apa schimbata sa fie suficienta.
Acum 3 zile am populat acvariul cu o pereche de Nigrofasciatus si una de Kribensis.
In acvariu am pus doua ghivece de lut, pe post de ascunzatori. De asemenea am o buturuga de mopan.
Problema este ca de cate ori intru in camera, pesti stau la cutie. Mi-am luat pesti, dar nu prea am parte de iei.
Ce ma sfatuti sa fac ca pestisorii sa prinda curaj si sa nu mai stea in ascunzatori?
Dar formele tubulare de ceramica, special facute pentru acvarii, nu sunt bune?
Astea ar fi ok. Dar n-am mai facut nimic din lut pana acum.
In schimb ideea cu tuburi de PVC, mi se pare super!
Pana una alta am pus doua givece in acvariu. Unul pentru convicti si unul pentru kribi.
Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
The problematic instruction:
----------
==> assignment: topic=topics.get(post.topicId) [on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm]
----------
Java backtrace for programmers:
----------
freemarker.core.InvalidReferenceException: Error on line 63, column 41 in default/user_posts_show.htm
topics.get(post.topicId) is undefined.
It cannot be assigned to topic
at freemarker.core.Assignment.accept(Assignment.java:111)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:221)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:167)
at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:428)
at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102)
at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92)
at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:199)
at freemarker.template.Template.process(Template.java:259)
at net.jforum.JForum.processCommand(JForum.java:262)
at net.jforum.JForum.service(JForum.java:228)
at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:290)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at fr.xebia.servlet.filter.ExpiresFilter.doFilter(ExpiresFilter.java:1243)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.doFilter(ApplicationFilterChain.java:206)
at net.jforum.util.legacy.clickstream.ClickstreamFilter.doFilter(ClickstreamFilter.java:59)
at org.apache.catalina.core.ApplicationFilterChain.internalDoFilter(ApplicationFilterChain.java:235)
at org.apache.catalina.core.StandardWrapperValve.invoke(StandardWrapperValve.java:233)
at org.apache.catalina.core.StandardContextValve.invoke(StandardContextValve.java:191)
at org.apache.catalina.authenticator.AuthenticatorBase.invoke(AuthenticatorBase.java:433)
at org.apache.catalina.core.StandardHostValve.invoke(StandardHostValve.java:128)
at org.apache.catalina.valves.ErrorReportValve.invoke(ErrorReportValve.java:102)
at org.apache.catalina.core.StandardEngineValve.invoke(StandardEngineValve.java:109)
at org.apache.catalina.connector.CoyoteAdapter.service(CoyoteAdapter.java:286)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProcessor.process(AjpProcessor.java:437)
at org.apache.coyote.ajp.AjpProtocol$AjpConnectionHandler.process(AjpProtocol.java:366)
at org.apache.tomcat.util.net.JIoEndpoint$Worker.run(JIoEndpoint.java:447)
at java.lang.Thread.run(Thread.java:619)
Messages posted by Bobu
Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor