[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Pietrele alea din poze sunt foarte misto! Eu le-as lua/folosi... uita-te la bazinul lui Lofty: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/20/4845.page
Ma duc la Dan: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/720/140.page
Pentru ca vin cu masina, nu e "loc" decat de o cafea...
Plm, aici nu e vorba de pasiune... e doar o datorie de onoare, ramasa de la stramosii nostri. Dacii, "cei mai viteji si mai drepti dintre traci", dupa cum bine spunea nea' Herodot.
Eu nu fac altceva decat sa duc traditia mai departe, ca un bun roman ce sunt.

PS1: Daca ma primeste Dan, atunci luni trag o fuga pan' la Targoviste... ca sa incep saptamana cu pesti noi.
PS2: Am mai descoperit prin computer niste poze vechi... fii-mea (9 luni), cu Samson si Delilah.
dan.pavelescu wrote:Bai, paganule! 1 Mai se sarbatoreste prin munca, nu cu beutura si mancare

Bah, pai tu crezi ca e usor? E de munca acolo, nu jucarie!
Dan P wrote:Maestre fa cumva sa ni-ti alegi tu pestii! Asa sa fii sigur ca ai o sansa.
Plm, asta a fost o lovitura grea, d-aia data "sub centura"!

Asear'-am muncit ca un sclav.

- am scos afara tot nisipu'... l-am depozitat pe balcon, cu speranta ca o sa ma apuc candva sa-l spal. Plm, am patruj' de litri de nisip!
- am spalat peretii de piatra cu furtunul si cu peria,
- am scos lemnele si le-am frecat de dracii le-au gasit... m-am certat cu femeile, pe motiv ca "ce cauta lemnele alea in cada?"
- am aspirat sumpu' si-am mai prins inca 6 pui de Ancistrus care se invarteau pe-acolo. I-am aruncat in bazin, pe langa ceilalti douazeci.
- am golit bazinul in proportie de 90% si-am aspirat toata mizeria aia care ramasese dupa ce-am scos nisipul. Plm, Ancistrusii astia sunt o adevarata fabrica de cacat!
- vreau sa "imbrac" (in piatra sparta si ciment) un ghiveci, cu gandul ca poate ma invart de ceva Echinodorus / Valisneria Giganthea.
- acu' vreo' douaj' de ani, aveam o planta care crestea si se intindea fara mari pretentii... "nucus" ii zicea (cred ca era o Hygrophyla)... mai exista asa ceva?

Am un bazin curatel si tocmai bine pregatit pregatit pentru noii locatari. Se aude pan' la Targoviste?
Deseara plec la spritz (pensiune in satul Magura, pe langa Buzau), iar maine am zi de "coclauri & gratare".

Va pupa koala si va ureaza un placut Intai de Mai, muncitoresc, cu bere multa si mici nenumarati!
dan.pavelescu wrote:Ca sa nu pierzi, faci standul in functie de cotele interioare, nu exterioare

Bah, se vede clar... cine stie, cunoaste!
stefanutD wrote:Salutare,

Zilele urmatoare am sa merg sa imi cumpar acvariul + toate cele, puteti va rog sa imi recomandati de unde as putea cimpara niste pietre mai acceptabile ca si pret? am incercat pe la div erse petshop-uri insa cel mai mari depasesc 50 ron.

Salut,

- sa inteleg ca renunti la contul stefanut04, da? Din ce oras esti?
- pentru bazinele "cu africani" se potrivesc pietrele de rau... bolovanii aia "rotunjiti" de pe marginea apei.
Eu sper ca schita din primul post este "vedere din profil". Da?
Pe "lungime" eu as pune cel putin inca 2 randuri de "picioare"... adica, standul tau trebuie sa arate ca in topicul lui Artur. Si NU ca o masa cu 4 picioare!!!
Pentru aclimatizare eu folosesc urmatoarea manevra:

- iau o galeata mare si torn pestele cu apa cu tot... golesc punga.
- la fiecare 15 minute torn in galeata cate o cana cu apa din acvariu.
- consider ca totul este gata in momentul in care am pus in galeata un volum de apa dublu fata de cel existent initial in punga.
- adica, daca am avut o punga cu (sa zicem) 0.5 litri apa, atunci inseamna ca trebuie sa pun 1 litru de apa din acvariu.
- masura cu care completam (marimea canii) trebuie sa fie corelata cu volumul de apa din punga in care aduceti pestii.

Edit: Am uitat cel mai important lucru... la sfarsit, iau pestele cu mana si-l arunc in bazin. Fara apa din galeata!
De obicei, fecalele alb-transparente/filamentoase indica prezenta unui parazit intestinal... in functie de gradul de infestare / rezistenta pestelui / starea fizica a pestelui boala poate fi insotita si de alte simptome. Eu as face tratamentul.
Citeste aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39740.page
Cu siguranta ca m-ar tenta... trebuie doar sa castig la Loto si ma apuc iarasi.
Abia astept sa mai bag alti 2000 de euro in pesti si acareturi, si apoi sa ma trezesc ca "au facut gris si-au murit".
In loc de foaie de PAL, cauta sa folosesti o bucata de blat d-ala "de bucatarie".
Servus,

Uite aici, idei pentru un capac simplu si usor de manevrat: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
Eu folosesc ideea asta din 2008 si sunt multumit. Presupune o "rama" si niste "capace mobile". Fara balamale, fara nici o complicatie tehnica.
Asa cum spune si Calin, o pana de curent "normala" (cateva ore) nu "decicleaza" canistrele.
adriancean wrote:Buna.Urmeaza sa dau comanda pentru acvariul cu dimensiunile 150x60x50...Cel cu care am vorbit mi-a spus ca grosimea sticlei va fi de 10mm..va avea 2 intaritoare longitudinale si 2 intaritoare transversale.. Si nu necesita fund dublu. Ce parere ave?i? Multumesc.

Parerea mea este sa-l faci, asa cum ti-a zis si Calin, din geam de 12 mm... fund dublu si ranforsari longitudinale. Atat!
Bazinul meu are 200x50x55 si e din geam de 12mm. NU am ranforsari longitudinale!

Aici ai un topic "de citit": http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/28399.page
Aici e un calculator pentru bazine: http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium

- cotele alea (ma refer la inaltime, pentru ca doar aia conteaza la alegerea sticlei) iti permit sa folosesti geamul de 10 mm.
- dar esti oarecum "la limita", iar eu nu as dormi linistit in cazul acesta.
- daca problema este legata de "costuri", atunci foloseste 2 foi de geam de 12 mm (doar pentru laturile mari) si restul bazinului fa-l cu geam de 10 mm. Pune-i si fund dublu (tot de 10 mm grosime).
- Aseara a venit pe la mine Dan de la pepika... am stat si ne-am uitat la bazinul ala gol, ashea, "ca milogu'-n traista".
- Mi-a adus 2 galeti mari, ca sa am in ce scoate / spala nisipul.
- Pentru ca "ciortanii" lipseau din peisaj, ancistrusii prinsesera curaj si se foiau peste tot... adultii + puii din diversele generatii, era ca la o "regata de Ancistrus" pe-acolo.
- Vineri seara plec din Bucuresti, ca mi-am facut program de "spritz la pensiune" si "gratar de parau"... zona Magura, Buzau. Sper sa nu ploua!
- Ma intorc sambata seara, asa ca duminica o sa incep "Marea Curatenie".
Pentru inspiratie, arunca un ochi la proiectul facut de Artur: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/39198.page

- standurile "de lemn" sunt la mare moda in America si acolo lumea le foloseste/construieste si pentru acvarii uriase. Deci, daca e bine facut, rezistenta nu este o problema.
- trebuie tratat si lacuit, vezi in topicul lui Artur...
- referitor la intrebarea ta, DA, se poate... cu conditia ca partea aia de sus ("tablia mesei") sa fie "rezistenta si foarte zdravana". Adica, NU o foaie de PAL!
Dap, exact asa... ca tine, acu' 2-3 ani.
Aia au fost Samson si Delilah, cei mai celebri astronotusi romanesti.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: