| Message |
|
|
|
Oricum, in astfel de situatii cea mai buna masura este izolarea lui. Daca ar fi ceva din apa, un anumit parametru schimbat, s-ar manifesta si la ceilalti pesti, nu numai si in forma asta atit de clara, la unul singur din sapte.
|
 |
|
|
|
Ar putea fi plistoforaza? Stiu ca este denumita generic "boala neonului" dar am inteles ca afecteaza multe specii de pesti de apa dulce. Simptomele ar cam corespunde :
"Pestii parazitati prezinta pe suprafata corpului pete alburii sau ulceratii. Musculatura invadata devine palida si capata un aspect sticlos. In parazitari masive pestii se recunosc dupa inotul dezordonat in pozitie verticala si izolare fata de cird. Moartea survine prin epuizarea pestilor"
|
 |
|
|
|
Multumim frumos!
AMR 8!
|
 |
|
|
|
Poate nu vad bine in poza dar ... nu prea se misca apa la suprafata acvariului!
Ai oprit filtrul pentru a face poza sau ai o piatra de aer? In plus, ai cam mult biofilm pe apa.
|
 |
|
|
|
Tot aia e, din sticla, din plexi ... Un capac care sa lase pe margini o fanta pentru admisia aerului sau, daca acopera intreg acvariul, cu citeva fante pentru aerare.
|
 |
|
|
|
Pe de o parte, practic ai un acvariu in restart. Pe de alta parte, ai deja plante mature, care te pot ajuta.
As opta pentru 8 ore pe zi. Insa sunt colegi mai experimentati in acest detaliu tehnic, poate ne ajuta ei.
|
 |
|
|
|
Out! Out! Out!
Un astfel de dispozitiv va mobiliza catre suprafata si bulele/gazul dizolvat de CO2 din apa. Astfel pierzi mult CO2 si nici nu cistigi cine stie ce in aerarea apei.
In plus, cel putin din punctul meu de vedere, este si inestetica. Totusi, pastreaza instalatia. Cind iti cade curentul pentru 10-12 ore, cum a fost asta primavara,
devine utila daca o poti alimenta.
Pozitioneaza spray bar-ul filtrului la 1-2 cm sub apa si cu orificiile orientate catre suprafata apei, la 45 de grade. Valurirea apei face o aerare suficienta si vei
avea si o mobilizare a apei in toate planurile. Daca folosesti pipa, la fel, orintata catre suprafata apei astfel incit apa sa fie valurita pe cel putin 10-15 cm.
|
 |
|
|
|
Alta treaba!
Vad bine? ... pe fundal ai perdea de aer?
|
 |
|
|
Dragul meu, noi am fost familie moderna. Nu ne-am leganat copilul pe picioare (cum ma leganau pe mine, sa adorm mai repede, de vedeam scindura din tavan in forma de mozaic).
Asa ca ne lipseste exercitiul!
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:No, ti-a trebuit acvariu? Baga!
Am o pereche de budigai. In 400 de litri cred ca incap destul de confortabil daca stau pe vine.
Da' atunci ce fac cu genunchii, ca inca mai pocnesc?
|
 |
|
|
|
Poti comanda pe net, sunt diferite sit-uri. Daca iei in considerare faptul ca o cutiuta de hrana iti ajunge peste un an, costul transportului este neglijabil.
|
 |
|
|
|
Incearca cu Plici.
Si, la sfatul apropitarului, "medium image - linked".
|
 |
|
|
|
OK, cu placere, oricind!
Doar mentionam despre o regula legata de postare, dar probabil ai dreptate.
|
 |
|
|
Planul meu de a face decorurile (casa, copacii) astfel incit sa le pot scoate, tunde si apoi pune inapoi la locul lor a cazut, cel putin pentru casa.
E plina de pui de creveti Red Sakura! Acolo s-or gasit si astea sa fete!  Asadar, varianta 2 : munca de ocnas, tuns-aspirat, .... cu mina in apa pina la umar!
|
 |
|
|
adrian09 wrote:sunt multe .. dar eu zic ca .. ar fi bine sa ai macar,3 feluri... poate zic o prostie dar as cumpara fulgi,spirulina si niste oua de artemia...colegii cu mai multa experiente cu pestisori mici iti pot da mai multe solutii.din cate stiu spirulina si artemia sunt foarte bune
\
Adrian, nu spui prostii ba dimpotriva. Ideal pentru orice vietuitoare este sa aiba o dieta variata. Lasind deoparte faptul ca pestii isi mai iau din apa diverse chestii comestibile, ideal este sa combini 2-3 sortimente de hrana, de la producatori diferiti. In nutritia animala se aplica un principiu de baza care spune ca "un amestec de 2 sau mai multe ingrediente capata caracteristi superioare sumei caracteristicilor fiecarui ingredient luat separat". Adica, se completeaza reciproc dar cistiga si in calitate prin echilibrarea dietei. Asadar, cu exceptia situatiei in care avem hrana dedicata (de ex. pentru discusi) se pot combina 3 produse diferite ca sa avem siguranta ca pestii primesc toata gama de nutrienti necesari. La o populatie de neoni negri, Rasbora, Boraras si Galaxy eu le dau NanoGran de la Dennerle + GranoMix de la JBL + Eheim Flakes + Complete Gourmet Menu de la dennerle + Tubifex maruntit. Evident, in cantitatea optima, desi la populatia de creveti si melci din acvariu, inclusiv doi Atyopsis, nu ramine numic pe substrat in mai putin de 2-3 minute. Pentru pesti foarte mici (am incercat figura la Boraras) am pus amestecul intr-o bucata de plasa deasa si am "batut-o" pe marginea unui bol; ce a iesit am presarat pe suprafata apei. Spirulina o adaug din cind in cind mai ales pentru Amano si Spiral, acolo unde au teminat "curatenia".
|
 |
|
|
|
In sfirsit, NO2 = 0!
Miine tund plantele de suport, schimb apa si revin cu poze, mai ales ca deja am a doua serie de creveti!
|
 |
|
|
Gabi C wrote:
Silviu Man wrote:Unde stai cind vii in tara?
Pai depinde, fie la Busteni la maica mea fie la Baia Mare la soacra mea. 
Sa ma anunti si pe mine cind vii, unde si cit stai (ca la securitate  ) si poate imi aranjez programul pentru citronada!
|
 |
|
|
|
O poza, poate .... ?
|
 |
|
|
|
Avem voie cu plante, roci, radacini, ... numai ca in cazul nostru e si in stil olandez, ceea ce ne limiteaza la plante. Insa am discutat cu Rodoselada si vor fi proiectate astfel incit, cine doreste, sa-l transforme in acvariu pe al lui. De aici acvariile de firma, substratul fertil ca la un acvariu veritabil, lumina, ... Asadar, daca atasam filtre si instalatii CO2, ne-am facut cu doua "olandeze".
|
 |
|
|