[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Da daca tot intrebi eu as pune o in dulap. Celelalte pietre sint faine , in special ce ai in stinga .
Bafta cu proiectul !
Piatra verticala din dreapta inclin-0 - va arat mult mai bine . Parca are si textura diferita de celelalte ...
Superb.
Înca ceva, ar fi frumos sa dai detalii legate de bazin, lumina, plante , fertilizare...
Foarte frumos. Felicitari!
Si eu as încerca sa l pun in pozitia recomandata de ei. Si asa nu ai nimic de pierdut sa mai faci o încercare.
BBogdan wrote:Arata din ce in ce mai bine.
Gabi eu am impresia ca tu dupa ce ajungi acasa de la serviciu esti direct cu aparatul in mana sa nu pierzi vren cadru.

Acuma nici chiar asa . Dar imi place sa-i urmaresc, imi place sa-i pozez , ma deconecteaza la maxim .
Acum seara am schimbat perlonul in canistra - dupa 4 luni de functionare . Nu scazuse debitul foarte tare dar zic hai sa fiu harnic. Perlonul era super imbibat de mizerie . Ma felicit inca odata pentru canistra asta , ca silentiozitate , usurinta in manipulare la curatare , calitatea materialelor , are tot ce i trebuie .
Poate doar aia care o proiecteaza acuma Dragos sa o intreaca in performante .
DE astea vorbesc maestro .

http://www.petmountain.com/photos/product/giant/114420S616923/-/5-pack-4-fine-1-coarse-.jpg
Astea sint 10 euro cutia .
Perlonul de la Eheim e mai scumpisor. Eu cit timp am avut canistra eccopro am luat perlon de la juwel ( undeva la 2 euro cutia ) si l am taiat circular , dupa forma canistrei .
Eheim substrat pro este foarte bun . Nu are sens sa-l schimbi .
Probabil perlonul se colmateaza foarte repede . Ce volum are bazinul tau, citi pesti ai ?
Eu nu curat niciodata substratul. Fac doar schimburi partiale de apa .
O poza chiar ar fi de folos.
Acu eu din ce vad pe ecranu meu microscopic de telefon nu arata rau. Nu bagi si ceva creveti sau melci?
Chiar daca ai plante easy poti fertiliza.
Pot sa ti spun cum procedez eu. Înc? din a treia zi de la startul acvariului încep fertilizare usoara micro si macro cam un sfert din doza recomandata. Fertilizez tot la doua zile , nu saptaminal pentru a nu avea virfuri de nutrienti in bazin. Cam dupa 4 saptamini ajung deja la doza recomandata de produc?tori - asta si functie de teste. Cind acvariul este deja bine plantat ajung aproape la dublu cu dozele.
Ca produc?tor am folosit pina acum doar JBL.
E bine sa incepi in paralel si dozare de easy carbo.
dan.pavelescu wrote:De fapt am luat un sac de ipsos, iar restul banilor i-am baut

Asa face orice om responsabil .
Eu nu-mi dau seama de nici o culoare ce reprezinta poza aia .
koala wrote:
MihaiF wrote: ... furtunul sta putin tensionat la imbinarea dintre carja si tija cu gaurele ...

Baga-l in apa clocotita, ca sa se inmoaie... apoi, da-i curbura dorita.

Bai nenea Koala , cind nu o sa mai existi o sa ti ridicam o statuie ( sau te clonam )
Poti incepe in prima saptamina cu cel de 1350 lumeni , iar din a doua sa l adaugi celalalt. Oricum plantele au nevoie de o perioada de aclimatizare , deci nu e nevoie sa incepi cu un maxim de intensitate luminoasa .
Legat de lumina iti recomand sa pleci de la un program de 6 ore in primele 2 saptamini si apoi sa cresti cite o ora din a treia saptamina pina ajungi la un program de 8 ore fara pauza.
Am si o vedere usor side view

[/img]image
skija wrote:Ai rozolvat cu aparatul ? Adica sa filmezi ?

Nu am avut vreme sa fac teste. Poate miine ....
Va multumesc tuturor de apreciere . Ma bucur mult ca imi urmariti jurnalul si ca va place ce vedeti .
Bucephalandrele sint si favoritele mele . De aia le am si dus toate in zona centrala . O alta planta care e prima oara in bazinul meu - pinnatifida - a devenit repede una din plantele favorite .
Deocamdata rezista bine fara apa si plantele si pestii .

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: