[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: alber
Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Pai nu-mi fac nici io probleme, ca nu-i alga. Dar as vrea sa pricep fenomenu'. Asa paranormal cum e el.
Si tu zici de un pui. In Glosso, e adevarat.
Dar la mine sunt vreo 9-10, fara exagerare. Plus inca vreo 2-3 scosi acum cateva zile pentru studiu
Tetrazonele sunt pesti jucausi. Si cu dragoste de codite. Mai ales ale gupilor si ale bettanilor. Adica ciupesc cozile colocatarilor
Nupe. Alea sunt radacini in toata regula. Un pic adventive
O stiti cu totii, o planta frumoasa si relativ usor de crescut. Atat de usor de crescut, incat a devenit invaziva
De ce spun asta?
De la o vreme, pe unde nici nu ma astept, apar pui de Blyxa japonica.
Apare inatai un firicel, apoi altul si asa mai departe. Stiind ca Blyxa este o planta stem care se inmulteste prin taiere si replantare, am cautat o alta explicatie. Pe care nu am gasit-o.
Am scos din puii noi si am observat ca au radacini mici, asa cum se cuvine unui pui care se respecta. Adica nu se continua cu...sa zicem un fir al unei radacini ramase prin substrat de la o planta veche. Ceea ce mi-ar fi aratat faptul ca prin cine stie ce modificare , planta incepe sa dea stoloni. Iar ca din radacina taiata a plantei sa dea in continuare o alta planta este exclus. Motivul? Zonele in care apare nu au au legatura cu zonele in care am avut planta.
Flori de la planta asta n-am avut pana auma, asa ca seminte cred ca n-am de unde. Parerea mea. (asta doar in cazul in care Blyxa se poate inmulti in acvariu si prin seminte)
Ca sa nu mai spun ca apare in locuri unde nu am avut pana acum planta. Pana si prin tufa de Pogostemon helferi, care ocupa zona din mijloc fata a acvariului.
Deci?
LE Parca Marti daca nu ma insel, spunea de ceva asemenator
Io corectez http://www.aquajournal.ro/nature-aquarium/povestea-din-spate
Ca parca nu-i tradusa de mine
Multe guri spun ca Ferropol 24 ar fi un fel de...n-ar mai fi. Folosesc aceste produse, ca si Ciprian. Ferropolu il pun zilnic (10 ml/100l), dar am ajustat doza dupa nevoile acvariului meu. Astea (nevoile) o sa le vezi singur, in timp.
Ferropol 24 citisem ca trebuie adaugat la 1-2 ore dupa aprinderea luminilor si nu inainte. Nu stiu sa-ti explic de ce, oricum, ceva legat de elementele care il compun si de chimismul lor. Cica daca nu il pui atunci cand plantele sunt dispuse sa il consume, se va pierde in apa si nu va mai avea efect.
Oricum, eu toti fertilizantii in pun in acvariu cu 1,5 ore inainte de aprinderea luminilor
gunner wrote:ok , am inteles de ce sariti in sus cand pun intrebari penibile

Nu cred ca a sarit cineva in...sus cand ai intrebat ceva. Ba chiar deloc. Ti s-a explicat argumentat de ce sa nu faci un anumit lucru.
Daca tu nu crezi (am fost vreo 3 care ti-am spus ca gresesti) si insisti in ideea ta, nu te putem impiedica. Ba chiar deloc.
Dar astea sunt doar baliverne de inceput.
Partea proasta este ca dupa ce ca pui "intrebari penibile", la care ti se raspunde civilizat, tu persisti (desigur in penibil, nu in altceva) si ne faci incuiati.
De aici nu vad decat doua variante: ori nu mai postezi, ca sa nu-ti mai raspunda incuiatii, ori postezi, iar incuiatii iti promit solemn ca nu-ti vor mai deranja creativitatea novatoare.
Oameni buni, nu va inghesuiti cu totii pe topicul acesta.
Plante mai apar la sectiunea donatii, nu doar aici.
Nu mai postati aici, va rog mult, deoarece atunci cand voi mai avea ceva de dat, credeti-ma ca nu coi lua topicul la rand sa vad cine si ce vrea. Io pun plantele si cine vede, vede, cine nu, nu.
Timpul nu-mi permite sa fac mai mult de atat.
gunner wrote:Am dat un exemplu , si va rog sa fiti mai deschisi la minte , nu sa-l luati pe nu in brate imediat cum apare ceva nou .

Crede-ma ca ne straduim sa ne destupam si sa ne deschidem mintile la nou. Dar nu ne iese intotdeauna. De, hatre batrane cu apucaturi de pe vremea PreaRepedeImpuscatului. Speram din tot sufletul ca vei avea intelepciunea de a ne intelege si a ne ierta.
Si straduieste-te in continuare sa aclimatizezi scoicile in acvariu. Poate cu puterea exemplului tau vom reveni si noi pe calea cea dreapta.
Nu cred ca mai are rost sa te conving de nimic. Totusi iti raspund si la intrebarea asta, ca vad ca nu prea iesi la iarba verde.
Se incalzesc, dar noaptea se mai si racesc. Iar incalzirile care sa afecteze animalu nu dureaza mult. Tu in acvariu ai o apa calda in permanenta. Esti sigur ca la vara nu vei avea non stop 29-31 de grade in acvariu?
Pana la urma faci ce vrei. Daca vrei sa tii cont de niste sfaturi, foarte bine, daca nu, ai grija ca lumea s-ar putea plictisi de batut gura de pomana.
gunner wrote:Pot sa o tin intr-un alt acvariu (in carantina) ... cat despre temperatura , stiam ca prefera ape reci ... dar se poate acomoda la ~22~25*C ?

Tu te acomodezi la vreo 45-50? Pun pariu ca da. Dar cat rezisti? Ca normal, n-o sa mori din prima. Intai te chinui nitel.
Sfatul meu. Renunta la idee
Nu am luat si nici nu vom lua vreodata.
De ce? Simplu.
In primul rand, bolile pe care le poti aduce din mediul natural.
In al doi-lea rand, temperatura. Apa lacurilor si a raurilor este de regula mai rece decat ce avem noi prin casa.
Ca sa nu mai zic de alti parametri, mie cel putin necunoscuti. Ma refer aici la Gh, Kh, si alte elemente ale apei din care iei scoica.
Ce-i trimiteti mosului? Fraza, paragraf, articol cu totu corectat?
Ca dupa amiaza revin si io in forta, si daca e cazul nu stiu cum sa fac. De, daca ma faceam profesor.....
Salutare si bine ai venit.
Pune-te cu burta pe...articole, citeste-le, apoi discutam.
Hint: nu lua nici o hotarare vis a vis de vreo achizitie pana nu ne spui ce vrei sa iei si ce sa faci cu produsul respectiv. Asta te va feri de multe neplaceri si cheltuieli fara rost
Cu toate ca nu pot face o prezentare in imagini ca cea oferita de Alex, pot totusi sa va spun ca Reef a fost astazi la inaltime, ca de multe ori de altfel. Din toate punctele de vedere.
Pe langa lemne, mai are George prin cutiile sosite de la ADA niste pietre...senzatie (ca sa citez pe cineva ) M-am infruptat si de acolo, nu doar din lemne.
A, si din motive de matza (care mai umbla pe langa si pe acvarii) am schimbat Coccon-ul cu Evolution.
Alex.B wrote:Multumesc inca odata pentru produse, se pare ca la mine iepurasu a venit mai devreme!

Multumesc si eu inca odata si sa stii ca nu-i un simgur iepuras. Sunt mai multi, ca a venit si la mine unu'
Mosule, baga o rezolutie.
Cei care mai stati luati o hotarare si puneti-o pe "hartie". Io tre sa ma tirez acuma.Numai bine
cibserg wrote:Va invit sa recititi textele traduse, sa vedeti despre ce vorbesc.

Aici ai dreptate
cibserg wrote:Cel mai bine ar fi sa ne organizam in echipe de cate doi. Cine se ofara sa corecteze textele traduse de mine? Eu le corectez pe ale lui, ei.

Si asta suna bine
Dar sa vedem ce zice faraonicul nostru coleg. Sa nu cumva sa-si fi petrecut ceva timp corectand din greu in we si noi sa mai repetam figura
g.g wrote:Le multumesc inca odata celor ce au lucrat din greu la acest proiect.
Cum dupa munca urmeaza si rasplata, REEF Aquarium rasplateste eforturile voastre.

Alber, Alex B, Dolly si Val vor primi cate un pachet format din:
Aquatic Nature Cocoon 7 (43 l)
ADA Power Sand Special S 2l
ADA Malaya 9 l
ADA Brighty K
ADA Step 1
ADA Special Lights
ADA ECA
ADA Iron Bottom

Cibserg va primi un pachet asemanator insa cu ceva Malaya in plus pentru acvariul pe care l-a pregatit deja.

Avand in vedere ca ati acumulat o cantitate mare de informatii despre stilul Nature sper sa obtineti un aquascape cat mai reusit!

Auci. Ce de-a mai acareturi
Multumim Reef. Nu prea am multe cuvinte sa ma exprim acum. Dar imi vin mie idei.
Si altceva nu mai e? Ce devenise un stil de viata. Parca ma plictisesc, asa, nu-mi mai gasesc rostul
dragosmdf wrote:ok ..ms fishyman ..un raspuns de genul asteptam

Nu am chef de cearta, dar chiar crezi ca acea solutie este panaceul universal? Daca o cumperi si o torni in acvariu, gata, problemele tale s-au rezolvat?
Crede-ma ca nu. Daca dupa ce incepi fertilizarea cu Ferropol te umpli de alge, ce te faci? Ii reprosezi lui fishiman ca ti-a recomandat ce nu trebuia? Tocmai de aceea, iti recomandasem sa citesti din articolele de pe sait. Ca sa intelegi "ce procese se petrec acolo" Din articole aflai despre lumina, CO2, fertilizare si multe altele. Pentru liste complete de preturi la fertilizanti iti putem da alte link-uri.

Forum Index » Profile for alber » Messages posted by alber
Go to: