Message |
|
Acum nu e musai valabil cum zic eu in si bazinul tau . Eu spun ce am observat la mine , in ce conditii se simte bine .
Daca nu ai facut teste pina acum e clar ca nu stii unde te situezi cu valorile la PO4.
|
 |
|
Silviu Man wrote:Stai linistita, nu esti singura! Eu ma chinui de un an cu Hydrocotyle Tripartita si cu Rotala Bonsai. Nu si nu!
Am mai luat o Tripartita si am separat-o : jumatate in nano, jumatate in "batrinul" de 1 an si ceva. Daca nici acum nu
merge, fac si eu ca tine, caut altceva. Cred ca sunt unele plante la care combinatia lumina - fertilizare - CO2
trebuie sa se inscrie intr-o marja foarte ingusta. Si cind nu o nimeresti ... nu te ajuta nici un tutorial.
Din ce am observat eu tripartite e o planta care cere PO4 si se simte bine cu valori ale lui macar in jur de 0,5-0,6 ppm in acvariu. in rest e o planta nepretentioasa .
|
 |
|
Acuma ca si poveste nu stiu cum va fi. Mie mi place foarte mult pe partea de efecte vizuale .
Ma bucur Alex ca ti place jurnalul - e un pic de amalgam si cu poze cu pesti , si flori .... am inceput sa descopar fotografia....
Miine cred ca mi iau un betta. M am procopstit cu planarii - cred ca de la mincarea cazuta de la creveti si citeam undeva ca betta ii vineaza .
|
 |
|
Citeva chestii - poate le stiti deja . Eu le am descoperit acum .
- Cind pozati acvariul , hraniti bine pestii inainte . Vor fi mai lenesi si nu veti avea imagini blurate cu ei .
_ Eu periodic doeze easycarbo pe pastila cermaica de co2 cu filtrul oprit - de cind am pus o in acvariu nu a fost cazul sa o fierb, scoate bule la fel de fine .
Si ceva extra :
-A iesit noul trailer la Transformers - e mult mai complet si se vede munca titanica depusa in el ( cite ceva facui si eu pe acolo ).
-Imi mai infloreste inca o data bucephalandra . 
|
 |
|
E genu de topic la care nu e bine sa te uiti. Te poti trezi ca vrei si tu asa ceva. 
|
 |
|
Nu are sens sa o fierbi. O pui in apa de la robinet si pui pe ea un bolovan sa nu pluteasca . In momentul in care nu mai pluteste o poti baga in acvariu.
|
 |
|
Foarte fain proiecul . E de urmarit !
Bafta cu el !
|
 |
|
Eu cred ca tu intr o viata anterioara ai fost un chinez la cit de meticulos esti . Pot sa fac pariu ca stii si cite boabe de nisip ai in bazin . 
|
 |
|
Hardscapele si plantele cum sint aranjate arata beton.
Eu zic ca verdele nu are ce cauta ca si culoare in suportul sau capacul acvariului. Inevitabil vei compara verdele plantelor cu cel din afara ... Cel putin eu asa vad. 
|
 |
|
Arata foarte bine capacul. Exceptie culoarea - parca e prea verde.... 
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Bursucel, fa o selecte de doishpe' poze si pune-le pe plici. Asa, pentru sufletul meu mic si negru
Se rezolva Mister. O sa le urc zilele astea .
Apa v-am spus ca nu pun . E prea scumpa aici .
|
 |
|
Si una pescareasca ( azi sint liber  )
[/img]
|
 |
|
Multumesc tare domnilor . Ca bazin cred ca e cel mai reusit al meu de pina acum . Adevarul este ca in aranjamentul asta am pus cel mai mult suflet .
O poza din gradina botanica ( scuzati noisele ).
[/img]
|
 |
|
Privind in perspectiva se contureaza ceva tare fain . Trebuie sa aduci pe cineva sa l pozeze de adevaratelea .
Te apreciez ca ai avut puterea sa treci peste toate greutatile care le ai intimpinat cu el si sa mergi mai departe.
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Nu ca n-as fi zis de 1000 de ori ca vreau sa-l umplu cu gsp, dar m-am obisnuit sa vorbesc singur 
 Atunci : Mare dreptate ai Batman cind te gindesti sa l umpli cu GSP .
|
 |
|
koala wrote:Parerea mea, intima si de corp, este ca pietrele alea ar arata foarte bine daca le-ai umple de GSP si atat... cu ceva ciortani frumusei (imi place deja ce vad acolo), care sa fie pusi in valoare de "negrul" fundalului si de "verdele" pietrei.
- Fa un exercitiu de imaginatie si uita-te la poza aia frontala... acopera partea din dreapta si uita-te doar la jumatatea "verde" din stanga... apoi, acopera partea din stanga si uita-te la "tristetea" partii din dreapta. Care plm ti se pare tie ca e mai mishtoaca?
- Stiu ca ma repet cu treaba asta si chiar nu vreau sa devin enervant... fa-te ca nu vezi ce scriu.
Are mare dreptate mos Koala .
Faini tare pestii .
|
 |
|
Nefertilizarea duce la aparitia algelor . Plantele au nevoie de nutrienti ca sa creasca . 4 ore pe zi e pra putin . Urca timpul de iluminare la 6 ore .
|
 |
|
Si eu il folosesc cu succesuri .  .
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Poze profi stii sa faci, te-ai gandit sa scoti un calendar cu setup-urile tale? (nu glumesc)
Maestro nu m am gindit la lucrul asta pina acum . Nu stiu daca setupurile mele sint la nivelul ala , nu stiu ce inseamna a face un calendar , ce implica . Multam oricum ca te ai gindit la un lucru de genu asta .
|
 |
|
Mai ma bucur ca ti place. Satisfactia e maxima cind vezi ca place si altora ceea ce ai facut.
Legat de partea din dreapta si eu zic ca e mai bine cu alb. Atunci cind au fost comentariile legate de negru era înca foarte crud si nu erau destule plante de aia cumva cerea negru - p?rea mai uniform cu el.
Acuma dupa mine la 2 luni si o saptamina de la start cred ca ar fi cam in maxim de forma.
|
 |
|