[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Filtrul se spala atunci cand ii scade debitul si se spala intr-o oala (sau orice recipient) cu apa din acvariu.
Se clateste usor cat sa scapi de resturile mari, nu pana nu mai iese nimic din el.
Auch.
Sa o folosesti cu folos
Atunci separa-l si tine-l o zi, doua la post negru.
Vezi ce se intampla. Daca nu isi revine, atunci ramane varianta dropsy.

Filtrul cat de des il cureti? Si cum?
Mi se pare mie sau in dreapta nu e iluminat la fel acvariul?

Vezi ca neonii sunt pesti de banc, trebuie macar un 6 bucati. Eu as da xipho si as face un banc mai mare de neoni.
M.Mihai wrote:
Lampa = 600 lei

De noua? Sau ai luat-o SH?
Mi se pare ca a iesit misto
Ma gandesc la doua variante:

1. I-ai dat prea mult de mancare (se intampla ca betta) sa se umfle din cauza asta.
2. Dropsy

Cel mai probabil e a doua varianta (solzii par zbarliti, inotatoarele nici ele n-arata prea bine, semn ca n-a stat intr-un mediu propice), o boala care din pacate de obicei este letala.

Pe internet am gasit diverse variante de tratament, dar niciuna care te asigura ca pestele va scapa.
O varianta ar fi clasicul tratament cu sare (o lingurita la 5 litri de apa). Poti incerca, e cel mai la indemana. Sare neioada (de muraturi), schimburi totale de apa zilnic (gen pui sare dimineata, il lasi pana a doua zi, schimb 100% apa, dupa care pui iar sare; sau pui sare dimineata, faci schimb total seara si a doua zi dimineata pui iar sare). Sare se dizolva inainte intr-o canita si se adauga abia dupa dizolvare.

O alta varianta sunt antibioticele. Cica boala asta ar fi cauzata de o infectie a rinichilor (asa am citit), cu bacterii gram negative.
Cu alte cuvinte ar putea fi tratata cu antibiotice active pe genul asta de bacterii, gen: tetraciclina, metronidazol, eritromicina, amoxicilina, ampicilina si altele.
Tot pe internet am citit ca cele mai active in cazul dropsy ar fi tetraciclina si metronidazol.
Am gasit ca trebuie facute bai zilnice, timp de 5 zile, cu 20-100 mg/litru tetraciclina. Asadar, poti cauta capsule de 100 sau 250 mg sau cat or fi, vezi cati litri ai si adaugi conform calcului.
Acum, nu pot baga mana in foc ca doza e corecta ...

Insa peste toate astea, e foarte posibil ca acvariul tau sa nu indeplineasca conditiile necesare pentru niste pesti sanatosi.
Spune-ne si noua ce volum are, cati pesti (si de care), ce filtrare, cum si cat dai de mancare, cum schimbi apa si faci curatenie.
Foarte misto fotografia asta!
Cu ce alge te-ai lovit? Cum ai scapat de ele?

Faina lampa, cat te-a costat?
Bun, daca asa zice pe site-ul JBL, atunci le poti folosi impreuna.
Felicitari Emil!
Si bafta la Zagreb in octombrie
Atunci pentru fungus ar trebui JBL Fungol.
Mai pune o poza si cu petele noi.
Sunt ca niste "gauri"? Pare mancata carnea? Sau e ca un puf aparut pe deasupra?

Pe jbl hospital te-ai uitat? Ai gasit ceva asemanator?
Tot ieri s-au afisat rezultatele si pentru sectiunea biotop a Croatian Aquatic Contests 2014.
Avem si aici un roman, dar in top5 de data aceasta

Este vorba despre Emil Visan. Care va merge la Zagreb (Croatia) pentru a doua etapa a concursului.

Felicitari Emil!
Ne bucuram pentru succesul tau
AlexD wrote:
si mai zicea cu cat il pui mai jos in acvariu cu atat e mai bine, se dizolva mai usor si e mai eficient... asa e oare

Da, pentru ca daca bula sta mai mult timp in contacta cu apa pana se sparge la suprafata, cu atat mai bine se dizolva in apa.

AlexD wrote:sti cum sunt copii aia mici nu :tati tati cad vin jucariile

Asa suntem toti
silax wrote:Neonul avea o pata alba (arata ca o spuma)

Asta suna a mouth rot datorat unei infectii fungice.
Se putea trata cu JBL Fungol.

silax wrote:
pestele meu betta are o rana alba in crestetul capului si este foarte apatic.

As zice o infectie bacteriana, judecand si dupa poza.
De lovit e cam greu sa se loveasca acolo, pesti agresivi nu prea ai in bazin si in plus zici ca pestele e si apatic.

Tratamentul se face in acvariu separat, nu acvariul principal.
Ai nevoie de o pompa de aer pentru o concentratie de oxigen buna si schimburi dese de apa.
Poti incerca intai tratament cu sare, o lingurita la 5 litri (sare neioadata, cum e aia de muraturi). In cazul tratamentului asta se face schimb TOTAL de apa, zilnic (in acvariul de tratament) si nu trebuie sa dureze mai mult de 10 zile.
Daca nu functioneaza, cei de la JBL recomanda pentru infectiile bacteriene, din ce am observat, JBL Ektol Fluid (conform prospectului).

Oricum, intra si pe http://jbl.de/en/online-hospital si cauta pe acolo sa vezi daca gasesti ceva asemanator cu problema ta.

Teste de apa in acvariu ai? (amoniac, nitriti)
Ai o lista frumusica de gandaci
S-au mai afisat rezultatele unui concurs de acvaristica european: Croatian Aquatic Contests 2014.
Sunt bucuros ca avem un roman in top10, Chirilov Vladimir (locul 9).

Imaginile le puteti gasi pe pagina de facebook Acva Blog, le-am share-uit de pe pagina oficiala: http://facebook.com/acvablog
Sau pe blog (linkul e la semnatura).
Ideal ar fi ca bulele sa circule cat mai mult posibil in apa.
Poti muta eventual difuzorul mai aproape de filtru.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: