[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Doua, trei zile nu-ti fa probleme.
Poate ar mai merge niste lemne.
Plantele arata bine
Nu prea vad fire pe acolo ... poate niste hidre...
Ancamarketing wrote:
Rabdare....

Las' ca vin si alea.
Mult a fost, putin a mai ramas
Nu. E "normal" la inceput.
Poti sa-l cureti cu servetele.
Melci mancatori de alge ar fi neritinele...dar nu stiu daca "se ocupa" si de alte alge inafara de "dust-ul" de pe pietre...
Da, ciclarea e cam gata cand amoniacul si nitritii sunt pe zero. Nitratii acum pot sa fie 5-10-20 si acvariul sa fie ciclat (depinde daca adaugi sau nu, cate vietati ai, cat dai de mancare).
Eu as zice ca ai pre putina lumina...
Adauga daca poti inca un neon de 15W.
Si cum timpul trece, nu se uita, s-au implinit trei ani de forumistica

Ma bucur foarte mult ca am reusit sa intalnesc niste oameni foarte faini (chiar daca pe unii doar virtual) si am reusit sa facem niste lucruri bune impreuna.

La cat mai multi ani
Tu parca nu fertilizezi cu nimic.
S-ar putea sa fie o lipsa de potasiu.

Eu as zice sa incepi o fertilizare cu JBL Ferropol si JBL Ferropol24, un fertilizant cu microelemente dar care contine si potasiu.
Daca ai cumparat pot de la Tropica, atunci a fost crescuta emers, iar partea batrana va suferi in procesul de adaptare, in timp ce lastarii noi sunt gata pentru mediul submers.

Se poate sa fie thread, tinand cont ca e un acvariu la inceput si deci spike-uri de amoniac/nitriti.
Eu as arde-o cu apa oxigenata (cu seringa) sau chiar as arunca smocul ala. N-o lasa sa creasca, eu am patit-o si mi-am gasit acvariul invadat de thread (dupa o absenta de doua saptamana ce-i drept, dar totusi, as prefera sa fiu mai sigur).
aLLLx wrote:Se pare ca moderatorii considera utile ultimele postari, din moment ce dupa rugamintea mea de a fi inchis, acest topic este pastrat inca deschis.

Se poate ca echipa de administrare sa nu fi vazut inca ultimul tau post, care a fost acum 5 ore.
Nu mai tin minte daca ti-am spus (probabil ca da), da' cioata imi place foarte mult.

Ar merge sa incerci sa formezi niste tufe cu plantele
N-am folosit Fluval, asa ca eu unul nu stiu daca em ai silentios sau mai bun.

1. Nu mai doza Algumin in mod regulat.
Eu si multi altii nici nu folosim asa ceva chiar daca avem alge. Totusi, chiar si pentru cineva care nu are probleme cu solutiile de genul asta, se foloseste doar cand ai alge, nu tot timpul.

2. In loc de carbune baga material filtrant biologic de calitate: Eheim substratpro, Seachem Matrix, ADA BioRio.

3. Inelele alea biomax sunt poroase?

4. Mediile trebuie asezate de de la filtrare mecanica la cea biologica, in sensul circuitului apei (intai se filtreaza mecanic, dupa care biologic).
Daca folosesti si perlon, atunci asta las-o ca ultim mediu pentru ca trebuie schimbata mai des.

5. Ca sa populezi mai repede filtrul asta, lasa cele doua filtre sa mearga in paralel pentru o perioada.
Eu as lasa cele 6 ore, din care doar trei as aprinde al doilea neon. Si abia dupa o sapttamana si ceva le-as tine aprinse pe amandoua program full.
Dar acum ce sa zic, e o varianta si ideea ta.
N-as putea baga mana in foc legat de care-i mai ok ...
Pai asteptam sa deschizi si tu un jurnale Daniel
eugenstanga wrote:e din gradina de la tara, mi s-a zis ca era un fost visin taiat ...

Ai naibii visni ai.
Cand mai tai unul, cheama-ma si pe mine

eugenstanga wrote:
Consider ca mai am mult de invatat, iar acest setup nu ajunsese la telul care mi-l propusesem eu....

Isi merita cu siguranta locul in concurs
Dar asta e, te asteptam la anul

eugenstanga wrote:
stii bine cat e greu sa lupti cu un plantat de 500litri

Asta, din pacate, n-o stiu.
Mititelul meu are doar 270
Da' poate intr-o zi, cine stie...

eugenstanga wrote:
Incerc o noua abordare (deja dau din casa )

Nu se supara nimeni daca dai din casa
Ti-am vazut pozele pe facebook si am crezut ca e acvariul curent.
Imi place foarte mult, zau! Si cioata aia e grozava...te intreb si aici, cat te-a costat?

De ce nu l-ai inscris la RAC?
Bine ai venit!

Iti dau si eu acelasi sfat, renunta la sare.
E buna pentru unele tratamente, dar pe termen lung poate afecta pestii

Cea mai buna preventie pentru boli este sa ai o filtrare adecvata, un acvariu populat corect, o curatenie si schimburi de apa corecte (eu n-as schimba mai putin de 35% saptamanal).

De asemenea, as mai pune niste plante in acvariu.

Cat despre greseli, stai linistiti, totii le-am facut si inca mai facem
Incepe sa prinda forma foarte fain.
Riccardia pe bolovani e superba.

Felicitari!
Sa ne tii la curent cu pestele.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: