| Message |
|
|
nu ai neoni?....asa zici tu....uite ca de acuma te-i pricopsit si cu ei....no daca sunt prea multi...mai da din ei....
|
 |
|
|
|
asta e o problema universala...sut putine petshopuri unde dai de profesionisti,sau daca sunt nu isi fac meseria dar...eu nu cred ca un profesionist se preteaza la proti de genul asta...si aici ,in Paris ,la petshop iti da tot ce vrei ,cum vrei..nu iti spune de compatibilitate sau ceva.... vrei? ia-l
asa cum spun si colegii.. la petshopuri sun vinzatori,sunt pusi acolo sa vinda nu sa te invete cu ce se maninca acvaristica..
la acvariul de 112 l ,asa cum m-au invatat si pe mine colegii,ar trebui un filtru extern,canistra gen Fluval seria 6 -206 pentru max 200 l.. asta e un exemplu sunt multe modele.preturile difera,depinde de buget...Filtrele interne nu fac fata,sunt pentru minim...cred ca melci si creveti.....fara o filtrate buna nu poti mentine echilibrul
|
 |
|
|
|
la apa de la robinet nu are voie sa fie asa mic...trebuie sa fie intre 6 si 8 dar mai sunt si la 8,5 dar rar
cred ca a folosit all in on si a citit prea repede,testele trebuiesc citite dupa un min....
Eu folosesc all in on de la GBL dar le folosesc ca reper.. sa vad daca sunt schimbari...acestea nu sunt teste sa te bazezi pe valori
|
 |
|
|
|
sa nu ai pretentia sa te ridici la un nivel prea inalt...Esti la inceput,ai invatat multe dar nu inseamna ca esti stapina pe ceea ce sti si ceea ce faci este ca la carte....Mai avevem de mincat multa mamaliga pina sa stim ce facem...sunt in aceeasi situatie....asa ca ...sa nu iti fie rusine sa iti arati acvariu..colegii v-or vedea schimbarile si se v-a vedea si ce nu e bine... asa mai ai sfatur sa iti indrepti greselile
|
 |
|
|
|
"La partea cu GH si KH, nu stiu cum sa interpretez testele. Nu stiu daca au vreo relevanta testele astea in acest moment, dar eram curioasa cum vor iesi. "
La Gh citirea o faci in dreptul unde ai combinatia de pe banda..adica daca ai 3 patrate visinii..acolo citesti valoarea...daca ai 2 patrate visinii jos si unul mov sus acolo citesti valoarea....
cu Kh-ul ...nu stiu ce sa spun...e tare ciudat,nu stiu ce sa zic
|
 |
|
|
|
ok...mersi mult....
Da intr-adevar e cineva care are cultura de spirulina si ma gindeam ca poate ajuta la ceva ...dar se pare ca ...
|
 |
|
|
|
am citeva intrebari in legatura cu aceasta alga
Din cite am citit ,am inteles ca spirulina este utilizata si in compozitia unor medicamente si in compozitia hranei....
1. poti utiliza spirulina ca tratament in stare naturala?
2. sau poti sa inmoi fulgii de exemplu intr-o apa cu multe alge de spirulina si sa dai fulgii la pesti?
3. ce efect poate avea spirulina daca ajunge in acvariu in stare naturala?
scuze daca e o prostie dar sa vad ceva raspunsuri si va explic mai in detaliu de unde intrebarile astea
|
 |
|
|
|
poti spune ca ai ciclarea facuta cind no2 e la 0dar nu fi sigur ca completa
|
 |
|
|
Radu_B wrote:Majoritatea bacteriilor "pretioase" stau in mediile bio din filtru. Acolo e important sa nu le "agresezi"
In acvariu, cresc pe suprafete solide dar nu trebuie sa le protejezi in mod special.
Ai sa vezi ca rahatul, cumva ca prin minune, va ajunge si sub acele pietre.
Asa cum a spus Radu....pentru ca sunt pietre,inseamna ca sunt destul de mari... nu conteaza cut de mari,cind vei aspira v-a trebui totusi sa le deranjezi ca sa aspiri si sub ele....
eu am pietre in acvariu,intre 3 si 6 cm si de fiecare data cind aspir le schimb pozitia... nu stiu cum dar ajung sedimente sub pietre in substrat si culmea.. mai mult decit pe suprafata fara pietre...probabil ca acolo se impletesc curentii de apa si... altfel nu imi explic
|
 |
|
|
|
vezi ,daca mai folosesti galbenus...unul din culeginu mai stiu cine,a spus ca galbenusul schimba ceva la apa...nu stiu exact ce dar trebuie atentie... nu cred ca ar trebui sa mai risti cu galbenusul la pui....
sper ca am inteles bine....
|
 |
|
|
|
ai spus ca ti-a venit EDEN-nul iar unul din colegi a spus ca nu ar fi prea bun mai ales din cauza ca nu iti creaza curentu,crcularea apei in acvariu...
as avea o idee.. sa utilizezi doar pompa de la vechiul filtru pe post de pompa de valuri V-a crea ceva curent in plus.Asteapta sa vedem daca sunt de acord si colegi cu aceasta idee
in alta ordine de idei.Daca ai putea sa achizitionezi un prefiltru sa il cuplezi pe in-ul de la EDEN ,pentru a putea pune doar mediu biologic in EDEN ar fi mult mai bine...mai ales acum cit esti la inceput de ciclare.Prefiltrul are doar filtrare mecanica pentru ca sa nu intre "mormolocii" in EDEN si se poate evita o colmatare prematura a filtrarii biologice
|
 |
|
|
|
fain... ce le dai de mincare?
|
 |
|
|
|
nu e vorba doar de apa... evorba ca il suprapopulezi si pesti nu se mai dezvolta cum trebuie,sunt stresati si poate ajung sa se si bata,,,vrei sa stea ca sardinele in conserva?
risc matre de boli si cu siguranta ,de la stres apare grisul,apoi ai mari sanse sa se faca amoniac care e foarte toxic......
e multa chinuiala... poate ca tie iti place sa te balacesti toata ziua cu ei dar lor ...cu siguranta nu o sa le placa
|
 |
|
|
|
daca vrei sa il folosesti pe cel veci in alta parte,atunci ar fi bine sa iti functioneze amindoua in paralel vreo 2 3 saptamini .Poti sa bagi si o aditie de bacterii.Daca nu ai de gind sa il folosesti cit de curind,atuntunci ia materialul filtrant din cel vechi si completezi ce ramine cu material nou
Acum depinde si de cind ai in functie filtrul vechi ,ma refer la materialul filtrant,pentru ca si materialul filtrant dupa o perioada de timp se colmateaza si nu mai poate gazdui prea multe colonii si trebuie schimbat
Daca vrei sa umpli tot filtrul cumediu biologic ,mai achizitionezi un prefiltru sau montezi un burete la "in"sa nu iti intre in filtru toate "ginganiile" si atunci o sa umbli mai rar la canistra..
|
 |
|
|
|
ar trebui sa faci niste teste la apa din acvariu si ..pentru inceput, pina primesti un sfat despre ce se intimpla, fa niste schimburi de apa mai dese..30% la 2 zile timp de o saptamina,aspira substratul.Si pune niste poze ,e foarte greu sa spuna cineva ce are....AI GRIJA LA TRMPERATURA APEI CUND FACI SCHIMBUL DE APA
ar trebui sa spui si cum faci schimburile de apa,la cit timp,ce cantitate,ce temperatura ai in acvariu,daca folosesti aditii pentru apa sau plante... etc.. e nevoie de orice informatie in legatura cu ceea ce faci pentru intretinerea acvariului...
Fauna si flora din ce e compusa ,substrat..si citi pesti ai... ai zis ce pesti dar nu si citi...
|
 |
|
|
|
eu ti-as propune sa pui un filtru extern.Sunt multre modele si asta depinde si de buget...ca ex,unul pe care il folosesc si nu e prea scump e EDEN 501.Nu face zgomot sipoti schimba mediul filtrant cu siporax mini in locul ceramicii.Filtrul e prevazut pentru acvari de 60 litri.Iar daca poti sa ai pui un prefiltru ,atunci poti umple EDEN-ul tot cu siporax mini si ai o fiiltrare care ,eu zic ca face fata cu siguranta la acvariul tau.
nici ca volum filtrul nu e mare
|
 |
|
|
|
daca speli materialul filtrant in apa de la robinet deciclezi acvariul
|
 |
|
|
|
deci la plante sunt praf.asta e clar si am banuit ca trebuie sa cumpar si ceva aditii pentru ele.Ca sa bag in acvariu mai multeaditii si ce mai e nevoie...imi e frica deocamdata,nu stiu cit de bine e ciclat si inca cred ca stabilitatea e foarte fragile... nu am de gind sa o dau peste cap acum....
Despre forumuri frantuzesti...nu stiu ce sa spun,nu am cautat pentru ca inca mai am dificultati cu limba si daca folosesc un translatore cam nasol...chestia ca si ca scriere franceza este foarte dificila.. daca e sa vorbesc cu omul ,ma inteleg dar sa trebuiasca sa scri......mai bine iti vezi de drum
despre magazin ...nu stiu pe unde e e un magazin online care mi s-a parut serios pina acum,am mai luat de la ei si in max o sapt venea marfa..acum nu stiu care a fost problema..ori magazinul a trimis plantele varza (ceea ce nu cred) ori a stat in depozit la distribuitor pina a dat cu ochii de pachet.. l-o fi ratacit pai de pe 18.nov cind am facutut comanda pina pe 1 dec... ce drac sa mai reziste
|
 |
|
|
|
doar clatite in apa care o scoti din acvariu iar buretele nu il sporci si recllatesti pina se curata de chestia aia maro...totul se clateste sa elimini depunerile mari,acea culoare maro sunt colonii de bacterii de care ai nevoie...
PS. NICIODATA sa nu clatesti cu apa de la robinet
|
 |
|
|
ce-mi place.....deci care cum merge pa la @um02122,cu un vin sau cogac .. ceva,e ok dar sa mergi cu o sticla si ceva un controler,o pmpa.piese de bricolaj ,ai sa vezi reactie....scoti sticla si piesele si primul lucrucare e?sticla pe frigider si ochi si mainile pe piese.....  ....normal ,mai intai "bunataturile"  parca il si vad...
'
|
 |
|
|