[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Material filtrant JBL e901  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
Alexandru92
Junior member

IP:

Salutare,astazi am achizitionat un filtru extern e901.filtrul a venit insotit de spray-baruri si toate cele..in sertare am primit buretii tipici si un sertar care era pozitionat jos cu micromec...o sa il folosesc la un acvariu rio juwel 125 la care acum functioneaza un filtru extern sunsun603b care are siporax si inele ceramice. Intrebarea mea este ce sa mai bag in e901? Ma gandeam sa scot partea din mijloc de la bureti si sa o inlocuiesc cu materiale biologice. Trebuie sa las ambele surse in functie pentru un timp sau bag materialele foltrante di cel vechi in cel nou si il scot pe cel vechi din functie ... multumesc anticipat !

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2016 15:21:13

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

daca vrei sa il folosesti pe cel veci in alta parte,atunci ar fi bine sa iti functioneze amindoua in paralel vreo 2 3 saptamini .Poti sa bagi si o aditie de bacterii.Daca nu ai de gind sa il folosesti cit de curind,atuntunci ia materialul filtrant din cel vechi si completezi ce ramine cu material nou
Acum depinde si de cind ai in functie filtrul vechi ,ma refer la materialul filtrant,pentru ca si materialul filtrant dupa o perioada de timp se colmateaza si nu mai poate gazdui prea multe colonii si trebuie schimbat
Daca vrei sa umpli tot filtrul cumediu biologic ,mai achizitionezi un prefiltru sau montezi un burete la "in"sa nu iti intre in filtru toate "ginganiile" si atunci o sa umbli mai rar la canistra..

This message was edited 1 time. Last update was at 05/12/2016 16:19:35

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Alexandru92 wrote:Trebuie sa las ambele surse in functie pentru un timp sau bag materialele filtrante din cel vechi in cel nou si il scot pe cel vechi din functie ...

Daca bagi materialele vechi in cel nou e bine, poti elimina filtru' vechi.

Poze: smilie ... Poze cu plante
Alexandru92
Junior member

IP:

Vreau sa scot din fiecare sertar buretii din mijloc,cei de pe margini sa ramana...astfel in raftul de jos am biomec cu care a venit insotit filtrul si plus mai am din filtru vechi minisiporax si inele ceramice....care in ce sertare sa le pun...cum sa fie ordinea? Primul de sus m-am gandit sa il las cu beretii cu care a venit...sa mai cumpar alt material sau e suficient cu cel din filtrul vechi ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: