| Message |
|
|
|
a suferit mult ,intr-adevar,dar statea deja fara tratament de 2 saptamini...
daca nu faceam nimic ...murea mai repede....am incercat...
|
 |
|
|
cu ceilalti deocamdata nu am probleme...sunt mincaciosi,cacaciosi si masoara acvariu in lung si in lat.. cred ca ei stiu dimensiunile mai bine ca mine..  )
daca tot a murit ... ma tot gindesc ce nu am facut .. ca sa stiu daca v-a mai fi cazul.. ce sa fac si ce sa evit...si cum as putea evuita ca dupa un tratament indelungat sa nu mai cedeze asa...deodata...totusi... cred ca e ceva..prea asa deodata.. in 2 zile sa se curete...cind parea bine,incepea sa ia culoare pe la baza cozii...era vioi,inca nu incepuse sa ai creasca inotatatoarele..de aceea il mai tineam separat,aveam de gind sa il pun in acvariul comunitar dupa ce vedeam ca incepe sa se refaca inotatoarele...dar ...
a zis cineva ca sunt rezistenti...intr-adevar dar se pare ca sunt si greu de tratat...rezistenti si la tratament...
|
 |
|
|
|
da.. am spus si am spus ca il si schimb.. dar intre timp am pus siporaxul in filtru si am asteptat...si mai astept pina ma intorc din vacanta....asa o sa fie filtrul ciclat si nu o sa fie asa grava problema cind voi dchimba substratul
|
 |
|
|
|
ma tot intreb ce sa se fi intimplat...nu pot sa inteleg...de aspirat aspiram in fiecare seara....cu 2 zile inainte sa moara era vioi..in 2 zile sa cada asa.. parca s-a rupt ceva in el...s afi fost amoniac..pate depuneri in filtru....nu l-am spalat de 3 saptamini in interior,doar ce ai clateam mediile filtrante...
Oare trebuia sa ai mai las carbunele activ?
Singurul raspuns care imi vine este ca datorita tratamentului,normal ca sa deciclat acvariul..si sa fi fost asta cauza?
|
 |
|
|
|
nici nu ma gindesc altfel.....poate ca a fost din cauza ca filtrul nu era colonizat cum trebuie..sunt cam 3 saptamini de cind am bagar siporax in el...i-am schimbat mediul filtrant....la inceput a functionat cu ce a vrnit el ...dupa vreo 2 saptamini mi-a venit prefiltrul si atunci am schimbat si mediul in filtru.. am pus doar biologica
bineinteles ca si acum completez cu aditie de bacterii de la GBL
|
 |
|
|
|
bun am inteles....dar cred ca ar trebui sa le dai doar odata pe zi si nu doza marita,parerea mea,
Schimb de apa la max 3 zile 30%,atemtie la temperatura apei de schimb
Da nu ai luat-o de la 0 dar nu nu ai filtrare suficienta,nu poti si nu vei putea spune ca ai acvariul ciclat cu filtrarea asata,la fiecare schimb cimpleteaza cu aditie de bacterii
Pina nu iti rezolvi filtrarea,pentru ca, capacitatea filtrului nu poate asigura bacteriile necesare,nu poate sa spuna nimeni daca pestii v-or supravietui sau nu sau cit timp v-or fi bine..
in perioada de ciclare sau cind acvariul e deciclat partial,echilibrul nu exista...pesti chiar daca par ca sunt bine incet incet vor ceda,pentru ca le slabeste sistemul imunitar
Daca apa ar incepe sa miroasa a amoniac....pestisorii de mult sint in alta lume...nu e nevoie sa simti mirosul de amoniac ,pentru ca, la fel cum pentru om amoniacul e foarte toxic si pentru pesti e la fel
|
 |
|
|
|
exact asta fac.. eu am intrebat care e treaba cu sifonarea ... am bazin de 100 l 3 carasi 2 de 6q cm si unul de 8 cm2 guppy si un plecoare si el vreo 7 cm... anul asta schimbam si acvariu ca o se fie mic...at o sa ai despart pe guppy din acest film...ca filtrare am un AEF 302 si un EDEN501.In canistra am siporax si in EDEN am ceramica.. nu stiu daca e mecanica sau bio si burete.si un prefiltru SUN SUN
Eu aspir in profunzime...imi ia destul timp ..De cind incep aspirarea pina termin golesc acvariu aproape pentu schimb...mai ramin cam vreo 5 litri de scos..
maiam 2 anubias,un mopan si o piatra...poti sa vezi poze la "borcanul de 100 litri"
|
 |
|
|
|
nu stiu cum e cu melcii dar nu cred ca e prea mic pH pentru ei..cred ca e bun dar .. vezi sa nu ai amoniac ,ai acv suprapopulat.. cum faci schimburile de apa?
|
 |
|
|
|
dar cit ai pH la retea?
|
 |
|
|
|
indiferent de tipul de substrat?
intreb pentru ca eu am pietris, cu granulatie 3mm+...si sunt destul de multe rezidur in substrat..eu il sifonez odata la 2 schimburi de apa,schimburile le fac la 3 zile... si intr-adevar ,de cind am canistra ,mi s-a mai intimplat odata sa vad apa albicioasa
eu credeam ca e bine,avind in vedere ca am 3 carasi cacaciosi,rezidurile intra intre pietre si mai ales ca la apa de la robinet am NO3 mare....peste 25
Acum nu stiu ce sa fac,daca aspir bine,risc o deciclare partiala,daca aspir doar la suprafata,risc sa imi apara amoniacul sau o crestere mare a NO3
|
 |
|
|
|
salutare....
am citit pe aici ceva in legatura cu sifonarea substratului,cum ca nu e bine sa il sifonezi in profuzime
1.Ce probleme apar daca sifonezi substratul in profunzime
2. Acesta problema e valabila la toate tipurile de substrat sau doar la unele...substrat.fertil,nisip pietris...este aceeasi problema cu sifonarea?
|
 |
|
|
|
mai intai cred ca ar trebui sa cauti sa vezi ce ti-ar placea..uitate pe forum la acvarii mici ...sau cauta nano-uri.Un exemplu la coltul incepatorilor - "acvariu de 10 l" a lui @Timisoru...ai informatii multe
Mai trebuie sa ne spiu mai multe despre acvariu: dimensiuni,dotari;filtru,daca ai,ce tip de filtru,iluminare daca ai......asa se pot orienta oamenii sa iti spuna opiniile lor,da a ar trebui sa schimbi ceva in dotare sau sa mai adaugi si ce ai putea face cu el....sa sti ca sunt nanouri foarte frumoase,Totul e sa vrei si sa fi atent la el, la intretinere
|
 |
|
|
sigur nu sunt pirania?
|
 |
|
|
|
cind o sa bagi pesti.. sa nu iti ei tot ceea ce ti-ai propus,ia ce e mai mic .Incearca sa populezi acvariul cu putini pesti si nu de talie mare...chiar daca ciclarea e facuta,filtrul fiind cu volum mic nu itipoate asigura echilibrul in acvariu pentru ca bacteriile nu pot face fata la nevoile acvariului...pestii dunt predispusi la boli si intoxicatii cu amoniac...
asta pina reusesti sa iti iei filtrul
parerea mea...nu sunt expert dar partea asta cu filtrarea insuficienta si deciclari partiale.....mi-auiesit pe oki...
|
 |
|
|
|
ar fi bine sa pui si ceva poze,sa dai niste date despre fauna ,flora,tratamente ,aditii etc,filtrare ,lumina ,temperatura....
nu ma pricep la melci dar fa un test la apa..vezi ph sa nu fie prea mic,adica acida,nu stiu daca ar fi asta ,pot fi si altele... asteapta sa vedem ce spun si colegi..in ori ce caz un test la apa ar fi indicat....si trece valorile gasite pH,Kh,Gh,NO2,NO3,NH3 daca ai,trece-le aici..colegii iti pot da mai multe informatii daca ,la rindul tau dai informatiile de care au nevoie
|
 |
|
|
Liv wrote:Inca unu' care n-are somn la ore mici.
@Adrian - imi pare rau pt. carasul tau, dar cred ca era prea afectat de statul pe uscat.
@Tonisoru: Sa stii ca si acvariul tau arata mult mai bine ca al meu.
Recunosc ca nu prea ma intereseaza cum arata (al meu cel putin), daca animalele si plantele se inmultesc.
@Liv-La fel pot sa zic si de tine ca esti foarte matinaal....la mine fusul orar e cu o ora in urma... asa ca era doar 12....  )
@Tonisoru- ucenic bun sau rau ai,ai facut o treaba buna...cred ca pestisorii o sa se simta bine la tine...
|
 |
|
|
da .era in carantina inca...nu am vrut sa risc sa il pun in comunitar pina nu eram sigur ca e bine,adica sa vad ca incepe sa ai creasca inotatoarele ....
ma gindesc sa nu fie din cauza ca a stat prea mult timp singur.... 
|
 |
|
|
|
daca ai unu la 5 litri poti baga 10
|
 |
|
|
am o veste proasta,gladiatorul meu s-a dus in lumea celor drepti...nu stiu de ce si care este problema...
Nu ai mai dadusem tratamentul, era in a doua saptamina fara tratament ieri era vioi,minca, fugea prin acvariu .Azi dimineata era putin abatut, nu mai era asa vioi,nu am bagat de seama am zis ca e mai linistit....pe la 12 statea lipit de filtru,sus unde trage....l-am atins putin si a plecat....pe la ora 16 l-am gasit cu burta in sus si nu mai respira...
Schimburile de apa le faceam odata cu acvariul comunitar,la 3 zile 30% cu apa statuta la declorinat 24 de ore minim in care mai bagam si o pompa pentru circulare..
inainte cu 10 minute de a face schimbul puneam conditioner de apa, de aspirat aspiram in fiecare seara depunerile de hrana si reziduale,la fiecare schimb puneam si Aclimol 5 ml
Nu pot sa imi dau seama ce a putut sa se intimple sa cedeze asa rapid...
|
 |
|
|
|
felicitari...nu ma pricep la plante sau aranjamente ,si eu sunt novice dar,imi place foarte mult cum ai reusit sa te adaptezi la spatiu...tinind cont ca este un acvariu mic,ai reusit sa pui si pietre si plante si totusi sa ai si destul de mult spatiu liber....e super...
Cred ca daca ai faci o poza direct din fata, sa nu se vada suportul acvariului,cred ca nu iti dai seama din prima ca este un nano doar de 10 litri
superb... Felicitari
|
 |
|
|