Message |
|
acum am vazut ca am postat aiurea. rog un moderator mutarea topicului in zona dedicata. Multumesc anticipat.
|
 |
|
Salutare prieteni,
N-am mai scris de ani buni pe aici dar uite ca a venit vremea sa ma reintorc acolo de unde am invatat multe ...adica forumul asta  .
Ideea e ca fac un bazin de 350 (250-ul mi-a ramas mic  ) si am bifat ca rezolvate problemele legate de sticla, mobilier, filtre, etc...si am ramas cu doua mari semne de intrebare :
1/ ce iluminare pun si de unde ? Aici sunt in ceatza pt ca vad ca sunt f multe variante si cum nu sunt in bani, vreau ceva corect dpdv calitate/pret.
2/ ce substrat folosesc si de unde ? ca prima varianta ma gandesc la Volcanit dar inca nu sunt sigur.
Mentionez ca bazinul va fi un 140/50/50 si va fi unul plantat (Amano style)
HEEELLLPPP!! Nu ma lasati la greu!
|
 |
|
“It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.”
Haruko sunt total de acord cu tine
|
 |
|
Am testat si eu nisipul cu otet si este in regula...si arata superb....parca e o plaja cu nisip alb... 
|
 |
|
Se poate sa nu am dreptate ...dar eu zic ca melcii sunt de vina...poate si pe fondul unei carente in hranire. Mie imi toaca echinodorusii periodic...foame mare!!!!  .....dar ce am observat e ca se dau mai rar la frunzele sanatoase , mai degraba prefera frunzele cu probleme.
Daca vrei sa scapi de melci ...solutia e Shnektol de la JBL (paraca asa se numeste)...dar are si alte implicatii...dar e de evitat. 
|
 |
|
Dap....lumina ar fi de ajuns totusi...mai ales ca 2-3 luni a mers super bine...dar cand au inceput balariile din jurul ei sa o umbreasca a inceput procesul de care spune Intros.... Nu ma gandeam sa fie asa sensibila
Mai am o teorie care ma gandesc ca nu e foarte idioata  ....initial am plantat-o intr-o tavitza cu un substrat bogat (vechea metoda)....tavitza pe care am ascuns-o in nisip. In tavitza s-a deszvoltat superb...cum a depasit tavitza si s-a instalat in substratul neimbogatit...a inceput sa se ridice...E cumva o adaptare la faptul ca substratul era sarac in substante??? ....
Partea buna e ca isi revine...sper 
|
 |
|
Dragii mei .... am plantat glossostigma ca tot omu, si am asteptat cu drag si interes sa se dezvolte ca un covoras prin acvariu. Asa a si fost primele 2-3 luni , dupa care a luat-o in sus!!!.
Intrebarea este : Oare tulpinile care s-au ridicat , replantate in alt bazin (care e aproape gata  ) isi revin la forma de covorash? Mai bine zis , procesul asta de ridicare este reversibil??? si daca da...in ce conditii?
BTW :La multi ani la toti copiii  !!! :o
|
 |
|
tare de tot  ...astept sa vad si la mine acelasi lucru
In bazinul in care tii crevetii mai ai si alti pesti sau e dedicat ??
|
 |
|
pt M.A.
Asta e marea mea dilema...sa nu cumva sa fie calcaros ca nu e a buna :
Despre bazin : 250 L productie proprie  , 4 X 40W Flora G , plantat cat mai des :-) cu plantute pitice  , fauna saraca...dupa buget  (neoni , razbora, creveti)
|
 |
|
Am luat doua tipuri : 1/ aprox. 1 mm deschis la culoare (gen grish); arata f f bine desi e cam marunt 2/ aprox. 2mm putin mai inchis la culoare (bej deschis) . Amandoua sunt culori naturale...nu cred ca e colorat chimic. O sa pun si nishte poze dar acum sunt inca la munca...la noapte poate rezolv.
Ca o comparatie ...daca a mai luat cineva nisip de acvariu de la Carefour la saculeti mai mari (paraca 5 kg)....este aproape identic dpdv fizic vorbind.
|
 |
|
Prieteni !!! Azi am cumparat nisip pentru acvariu de la Animax Orhideea granulatie mica in pungute mici de 1 KG impachetate ingrijit si pe care este inscris numele unei firme si anume Evidecor. Pe eticheta , producatorul se lauda ca e ecologic, nu se dizolva  , nu e toxic  etc.... Tot ce e posibil  Marea intrebare este : Oare este neutru dpdv chimic ??? Oare afecteaza calitatile apei ??? A mai folosit cineva??? :o
|
 |
|
din cate am vazut sunt pe mai multe "calitati"  ,in functie de colorit ...dar eu am ramas masca de cand i-am vazut si tot fac calcule 
|
 |
|
|
 |
|
Am vazut de vanzare pe Ebay  169 lire 10 bucati (cristal red) superbi...vanzatorul se lauda ca ii ai acasa in 2 zile...dar pretul e magnific.
|
 |
|
e plin .....tine apa.....pare ok.Poze in galerie. Deci merge si cu silicon negru Den Braven  Sper sa si tina in timp......daca nu, o sa auziti sigur 
|
 |
|
 stiu....asa ma gindeam si eu dar.... Una bucata amic a combinat una bucata acvariu cu silicon negru acum 4 ani. Respectiva bucata acvariu e ok pina in ziua de azi si nu da semne de oboseala .... si nu e singurul. Stiu ce scrie pe tub , stiu ca pare neortodox dar...... se pare ca merge...
Si asa nu dorm noaptea ....mai pui si tu paie in foc?
PS : am folosit silicon Bison special pentru baza, restul....silicon negru :-) ....
|
 |
|
am facut un bazin de 200 l zilele trecute cu silicon negru Den Braven... inca nu l-am umplut cu apa  ... dar m-am riscat pt ca am aflat de la un amic (persoana de incredere) cum ca a mai facut si el citeva acvarii cu tipul asta de silicon si au fost ok. va dau de stire daca nu tine apa.... :-)
|
 |
|
Am facut niste poze dar nu stiu sa le atasez aici asa ca le gasiti in galeria mea daca sunteti curiosi  ....[/img]
|
 |
|
Plata cu Paypall dar merge si cu card direct fara intermediar(pentru detalii pe pm). Spaga in loc de taxe vamale 500 mii. Transport 30 $.Concluzie personala :merita!!!!  O sa fac niste poze dar azi am ajuns tirziu asa ca o sa incerc miine...
|
 |
|
O sa ma interesez...sa vad poate gasesc ceva....cam cit e de inalta?Are peste 50 cm?
|
 |
|