[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: aka47
Forum Index » Profile for aka47 » Messages posted by aka47
acum am vazut ca am postat aiurea. rog un moderator mutarea topicului in zona dedicata. Multumesc anticipat.
Salutare prieteni,
N-am mai scris de ani buni pe aici dar uite ca a venit vremea sa ma reintorc acolo de unde am invatat multe ...adica forumul asta .
Ideea e ca fac un bazin de 350 (250-ul mi-a ramas mic ) si am bifat ca rezolvate problemele legate de sticla, mobilier, filtre, etc...si am ramas cu doua mari semne de intrebare :

1/ ce iluminare pun si de unde ? Aici sunt in ceatza pt ca vad ca sunt f multe variante si cum nu sunt in bani, vreau ceva corect dpdv calitate/pret.
2/ ce substrat folosesc si de unde ? ca prima varianta ma gandesc la Volcanit dar inca nu sunt sigur.

Mentionez ca bazinul va fi un 140/50/50 si va fi unul plantat (Amano style)

HEEELLLPPP!! Nu ma lasati la greu!

“It’s nice to be important, but it’s more important to be nice.”

Haruko sunt total de acord cu tine
Am testat si eu nisipul cu otet si este in regula...si arata superb....parca e o plaja cu nisip alb...
Se poate sa nu am dreptate ...dar eu zic ca melcii sunt de vina...poate si pe fondul unei carente in hranire. Mie imi toaca echinodorusii periodic...foame mare!!!! .....dar ce am observat e ca se dau mai rar la frunzele sanatoase , mai degraba prefera frunzele cu probleme.
Daca vrei sa scapi de melci ...solutia e Shnektol de la JBL (paraca asa se numeste)...dar are si alte implicatii...dar e de evitat.
Dap....lumina ar fi de ajuns totusi...mai ales ca 2-3 luni a mers super bine...dar cand au inceput balariile din jurul ei sa o umbreasca a inceput procesul de care spune Intros.... Nu ma gandeam sa fie asa sensibila
Mai am o teorie care ma gandesc ca nu e foarte idioata ....initial am plantat-o intr-o tavitza cu un substrat bogat (vechea metoda)....tavitza pe care am ascuns-o in nisip. In tavitza s-a deszvoltat superb...cum a depasit tavitza si s-a instalat in substratul neimbogatit...a inceput sa se ridice...E cumva o adaptare la faptul ca substratul era sarac in substante??? ....
Partea buna e ca isi revine...sper
Dragii mei .... am plantat glossostigma ca tot omu, si am asteptat cu drag si interes sa se dezvolte ca un covoras prin acvariu. Asa a si fost primele 2-3 luni , dupa care a luat-o in sus!!!.
Intrebarea este : Oare tulpinile care s-au ridicat , replantate in alt bazin (care e aproape gata ) isi revin la forma de covorash? Mai bine zis , procesul asta de ridicare este reversibil??? si daca da...in ce conditii?
BTW :La multi ani la toti copiii !!! :o
tare de tot ...astept sa vad si la mine acelasi lucru

In bazinul in care tii crevetii mai ai si alti pesti sau e dedicat ??
pt M.A.

Asta e marea mea dilema...sa nu cumva sa fie calcaros ca nu e a buna :

Despre bazin : 250 L productie proprie , 4 X 40W Flora G , plantat cat mai des :-) cu plantute pitice , fauna saraca...dupa buget (neoni , razbora, creveti)
Am luat doua tipuri : 1/ aprox. 1 mm deschis la culoare (gen grish); arata f f bine desi e cam marunt 2/ aprox. 2mm putin mai inchis la culoare (bej deschis) . Amandoua sunt culori naturale...nu cred ca e colorat chimic. O sa pun si nishte poze dar acum sunt inca la munca...la noapte poate rezolv.
Ca o comparatie ...daca a mai luat cineva nisip de acvariu de la Carefour la saculeti mai mari (paraca 5 kg)....este aproape identic dpdv fizic vorbind.
Prieteni !!! Azi am cumparat nisip pentru acvariu de la Animax Orhideea granulatie mica in pungute mici de 1 KG impachetate ingrijit si pe care este inscris numele unei firme si anume Evidecor. Pe eticheta , producatorul se lauda ca e ecologic, nu se dizolva , nu e toxic etc.... Tot ce e posibil Marea intrebare este : Oare este neutru dpdv chimic ??? Oare afecteaza calitatile apei ??? A mai folosit cineva??? :o
din cate am vazut sunt pe mai multe "calitati" ,in functie de colorit ...dar eu am ramas masca de cand i-am vazut si tot fac calcule
uite linkul : sunt superbi

http://cgi.ebay.com/Grade-B-Crystal-red-shrimp-35-pcs_W0QQitemZ250065379697QQihZ015QQcategoryZ66795QQrdZ1QQssPageNameZWD1VQQcmdZViewItem
Am vazut de vanzare pe Ebay 169 lire 10 bucati (cristal red) superbi...vanzatorul se lauda ca ii ai acasa in 2 zile...dar pretul e magnific.
e plin .....tine apa.....pare ok.Poze in galerie.Deci merge si cu silicon negru Den Braven Sper sa si tina in timp......daca nu, o sa auziti sigur
stiu....asa ma gindeam si eu dar.... Una bucata amic a combinat una bucata acvariu cu silicon negru acum 4 ani. Respectiva bucata acvariu e ok pina in ziua de azi si nu da semne de oboseala .... si nu e singurul. Stiu ce scrie pe tub , stiu ca pare neortodox dar...... se pare ca merge...
Si asa nu dorm noaptea ....mai pui si tu paie in foc?

PS : am folosit silicon Bison special pentru baza, restul....silicon negru :-) ....
am facut un bazin de 200 l zilele trecute cu silicon negru Den Braven... inca nu l-am umplut cu apa ... dar m-am riscat pt ca am aflat de la un amic (persoana de incredere) cum ca a mai facut si el citeva acvarii cu tipul asta de silicon si au fost ok. va dau de stire daca nu tine apa.... :-)
Am facut niste poze dar nu stiu sa le atasez aici asa ca le gasiti in galeria mea daca sunteti curiosi....[/img]
Plata cu Paypall dar merge si cu card direct fara intermediar(pentru detalii pe pm). Spaga in loc de taxe vamale 500 mii. Transport 30 $.Concluzie personala :merita!!!! O sa fac niste poze dar azi am ajuns tirziu asa ca o sa incerc miine...
O sa ma interesez...sa vad poate gasesc ceva....cam cit e de inalta?Are peste 50 cm?

Forum Index » Profile for aka47 » Messages posted by aka47
Go to: