[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Oua red cherry  XML
Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Author Message
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Discutam mai demult cu Sandu ca am vazut un cuibulet de oua de Neocaridinia denticulata in Christmas moss-ul din acvariul mic de 30L unde ii tin. Mie nu mi s-a parut mare lucru, dar Sandu mi-a spus ca trebuia sa le fotografiez, pentru ca in literatura nu e deloc clar ce se intampla cu ouale de pe abdomenul crevtei femela pana ies puii. Uite ca i-am prin inca o data asupra faptului (desi se zice ca sezonul cel mai bun de depunere e prin iunie) si de data asta am fotografiat ouale (nu foarte usor, erau ascunse intr-un unghi nu chiar favorabil). La 24-36 ore ouale au disparut, ca si prima data, dar in dimineata cand le-am remarcat (au fost depuse noaptea), deja prin acvariu am vazut 4-5 noi pui de vreo 2mm/0,5mm, deci nu stiu daca erau doar cojile sau au mai iesit din oua alti puisori. Cu o zi inainte de depunere femelele mari au stat ascunse si nu au venit la masa.
Acestea ar fi imaginile:
image

Imaginea urmatoare este neimpresionanta si neclara, dar este a unui pui de 2mm, ce vedeti langa el nu sunt pietricele ci fire de nisip, alt reper este firul verde gros, care de fapt este un fir de 5mm lungime de Eleocharis parvula care abia scoate capul din nisip.
image

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
aka47
Junior member

IP:

tare de tot ...astept sa vad si la mine acelasi lucru

In bazinul in care tii crevetii mai ai si alti pesti sau e dedicat ??
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Am mai avut un mascul de guppy, dar cam ciupea si fugarea crevetii juvenili, acum acvariul de 30 L e dedicat doar crevetilor, sper sa pun in curand fotografii cu el adus la zi si ca design.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
Mitica
Member

IP:

Interesant .. Desi la prima vedere pare greu de acceptat (cel putin pentru mine .."adica cum acvariu fara pesti??" :eek cred teoretic nu exista nici un impediment in a face un acvariu doar pentru creveti. Sa ne spui te rog cum evolueaza.. la prima vedere, teoretic, plantele nu vor avea CO2, dar cred ca practic va fi ok .
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu lipsa de CO2 ar fi o problema, in acvariul mare de 220 L CO2-ul nu e de la cardul meu de characide... Nu am mai pus CO2 acolo din cauza ca fiind atat de mic acvariul, variatiile de pH induse de un sistem DIY ar fi fost foarte mari in doar 30 litri si nu am vrut sa risc crevetii. Estetic, la un acvariu de 30 L o colonie de red cherry este foarte vizibila si foarte frumos contrastanta (rosu aprins) cu verdele Java sau Christmas moss-ului in cazul meu, inlocuind ca si cromatica si dinamica ceva pestisori.

Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Puteti vedea in aceste filmulete alte cateva acvarii "shrimp only" - video1 si video2. Va recomand sa rulati filmuletele full screen (right click-->zoom--> full screen). Simpatici foc, nu-i asa? Merita un acvariu al lor - nu e doar parerea mea, dar se pare ca si pesti care aparent ii tolereaza si nu ii mananca ii streseaza totusi, neputandu-si arata adevaratul lor temperament, culoarea, stau ascunsi... etc... De aceea le-am facut acvariul lor.

scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Si eu am acvariul aproape dedicat RCS (Red Cherry Shrimp) (mai am doar 2 ancistrusi in el pe langa ceva mai multi creveti) in afara sunt foarte apreciate acvariile dedicate crevetilor, exista si un forum unde se discuta doar despre crevetii.
In ceea ce priveste ouale pe care le-ai pozat (INTROS) crezi ca e posibil sa le fi lasat crevetica acolo odata cu naparlirea. Am vazut o poza pe undeva cu un schelet de crevete in care erau ouale, presupun ca le-a pierdut la naparlire.
Dar exact cum zici si tu trebuie sa isi lase ouale undeva cu cateva ore inainte de a ecloza puisorii.

Watch where you're stepping : Thoughts are present .
[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Din pacate nu mai am link-ul dar am salvat ceva documente si va citez din ele despre doar unul din motivele pentru care se recomanda acvarii dedicate pentru creveti:
Fish are not recommended in shrimp tanks for various reasons. With dwarf shrimp the major reason is that almost all fish will either eat or bother the adults. Although there are a few exceptions, almost ALL fish will eat shrimp hatchlings. It does not matter how small your fish is and how small its mouth, it *will* eat a shrimp hatchling when it gets the chance. Even if you keep a compatible fish, such as Otocinclus or certain plecos, with shrimp, the disadvantage is that fish tend to produce a lot more waste than shrimp, which can deteriorate water parameters (i.e. lots of nitrate). This is especially the case in smaller tanks. With macros the roles are reversed. Most macros will harm peaceful fish if they have the opportunity. Most of the time the fish are not hunted down but the macro literally runs into a fish and instinctively grabs it. This usually happens at night when fish sleep on the ground. Most cichlids, however, are natural shrimp hunters and even a cichlid the same size of as the Macro can maim and kill the shrimp. For all the above reasons shrimp are best kept in shrimp only tanks.

scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

INTROS wrote: Even if you keep a compatible fish, such as Otocinclus or certain plecos, with shrimp, the disadvantage is that fish tend to produce a lot more waste than shrimp, which can deteriorate water parameters (i.e. lots of nitrate).

Asta e problema cu care ma confrunt eu pentru ca am un acvariu micut si am doi ancistrusi care produc cantitati industriale de fecale pe care imi este foarte greu sa le sifonez din acvariu pentru ca exista un risc foarte ridicat sa sifonez puii de crevetii care sunt ascunsi printre pietricelele care alcatuiesc substratul (am patit sa ma trezesc cu puiuti in galeata).
Alta metoda nu am gasit decat sa imi fac un acvariu separat in care sa pun femelele care poarta oua inainte sa iasa pui.

[Yahoo!]
scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Mi s-a intamplat si mie ceva similar numai ca la mine o crevetica si-a pierdut ouale si sunt sigur ca si le-a pierdut, pentru ca femela in cauza a mai ramas cu foarte putine oua care inca le poarta sub aripioarele cu care inoata.
Am aflat ca exista o posibilitate crescuta sa iasa puiuti din ouale care zac acum pe moss.
image

[Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca maine ai pui proaspeti inseamna ca asta e "procedura"...

scarabeul1984
Member
[Avatar]

IP:

Nu am cum sa am pui proaspeti pentru ca eu am incercat sa iti spun ca femela mea si-a pierdut ouale, nu le-a lasat singurica acolo
Cu doar 3 zile inainte sa gasesc ouale acolo, femela a "depus" (a facut ouale) care erau prea multe si nu putea sa le tina pe toate sub inotatoare si acum o parte din oua sunt pe moss si cealalta parte sunt inca la femela sub inotatoare.
Nu au cum sa iasa puii asa devreme pentru ca ouale sunt depuse acum 5 zile.
Era singura femela care imi facuse oua asa ca am putut observa ca mai are doar cateva oua in comparatie cu ziua precedenta.
Este foarte proasta poza, dar oricum se vede ca femela mai are foarte putine oua.
image

[Yahoo!]

Forum Index » Nevertebrate de apa dulce
Go to: