[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Glossostigma a luat-o in sus :(  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
aka47
Junior member

IP:

Dragii mei .... am plantat glossostigma ca tot omu, si am asteptat cu drag si interes sa se dezvolte ca un covoras prin acvariu. Asa a si fost primele 2-3 luni , dupa care a luat-o in sus!!!.
Intrebarea este : Oare tulpinile care s-au ridicat , replantate in alt bazin (care e aproape gata ) isi revin la forma de covorash? Mai bine zis , procesul asta de ridicare este reversibil??? si daca da...in ce conditii?
BTW :La multi ani la toti copiii !!! :o
Sicmar
Junior member

IP:

Lipsa de lumina suficienta este principalul motiv pentru care 'o ia-n sus'.
Replantata, in acvariu cu lumina suficienta (si celelalte conditii) va forma covor. (In poturile din comert tot asa este.)
[Email] [Yahoo!]
Intros
Senior member
[Avatar]

IP:

aka47 wrote: Asa a si fost primele 2-3 luni , dupa care a luat-o in sus!!!.
La intrebarea ta raspunsul este exact cum a spus Sicmar. Ce vreau sa adaug, este ca in primul acvariu in care 3 luni ti-a mers bine, ai probabil destula lumina, dar tocmai unde merge bine, cam la 3 luni cat spui tu, face cordoane lungi care se incaleca, cele de jos nu mai au lumina din cauza cordoanelor de deasupra si o ia in sus; de aceea mai toti acvaristii de top care au covor frumos de Glosso o raresc cam la 3 luni. In al doilea rand ce am observat eu, daca se intinde peste bordura de Glosso umbra unor alte frunze de deasupra ale altei plante, probabil ca se transmite un semnal biologic in tot lantul sau cordonul, care o ia in sus si in zonele neumbrite, de aceea covoare frumoase de Glosso vedeti in pozele de pe net doar la acvarii cu "pajisti" mari de Glosso , deschise, si evident luminate din plin.

Acei care cer minuni nu se indoiesc ca ei cer naturii intreruperea minunilor ei.
aka47
Junior member

IP:

Dap....lumina ar fi de ajuns totusi...mai ales ca 2-3 luni a mers super bine...dar cand au inceput balariile din jurul ei sa o umbreasca a inceput procesul de care spune Intros.... Nu ma gandeam sa fie asa sensibila
Mai am o teorie care ma gandesc ca nu e foarte idioata ....initial am plantat-o intr-o tavitza cu un substrat bogat (vechea metoda)....tavitza pe care am ascuns-o in nisip. In tavitza s-a deszvoltat superb...cum a depasit tavitza si s-a instalat in substratul neimbogatit...a inceput sa se ridice...E cumva o adaptare la faptul ca substratul era sarac in substante??? ....
Partea buna e ca isi revine...sper

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: