[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Pfffff in sfarsit cineva din severin de la mine,dar care e plecat Bine,acum si eu sunt plecat,dar....pana acum nimeni de la mine activ pe fotum.
Bine ai venit. Ape limpezi !
Tare ma tem ca este calcaroasa....stiu ca testul cel mai simplu este sa o lasi sa se usuce si sa torni otet pe ea,iar daca sfaraie este calcaroasa,prin urmare trebuie indepartata. Dar acum,cine stie ? poate imita doar pietrele respective si in acest caz este ok...dar oricum ar fi,nu prea se potriveste decorului,dupa gusturile mele
Nu cred ca ramirezii aceia electrici vor rezista prea mult in conditiile actuale. Piatra aia este cumva din aceea pt a mari duritatea apei la ciclide africane ?Daca da, afecteaza apa pe care o doresc ramirezii, ei avand nevoie de o apa mai acida. Recomand,ca pt o filtrare eficienta a fi tinute in paralel atat intern pt filrarea mecanica cat si externul pt biologica
frate,tin sa punctez din nou anumite chestii :
1: acela nu e iaz,e o fantanita pt testoase,salamandre,etc
2: cand o sa vina iarna,unde o sa tii carasii respectivi in ideea in care tu nu ai amenajat acvarii pt pesti mari,decat 3-4 mici pt neoni ?
3: cum ramane cu filtrarea? (cel mai important aspect)
4: esti sigur ca vrei sa te tot complici in continuare ?

P.S.: Sunt intru totul dedicat experimentelor in acvaristica,atata timp cat respecta anumite norme de siguranta pt pesti si alte animale, o sa te urasc la iarna sau in curandul apropiat cand o sa te plangi de tot felul de boli sau pesti imbolnaviti. Nu vreau sa renunti, ci doar sa startezi totul cand vei avea cunostinte,buget si spatiu. Te rog !
Frate, nu stiu eu cu iazurile, dar din cate stiu , trebuie filtrare masiva, cu filtre uv, nu cu schimburi de apa saptamanale. Daca ai 1000l net, ce schimburi de apa vrei sa faci? Cu pompa de uz casnic presupun, cu apa din fantana... Si o intrebare ar fi, cati litri? Scoti 500 si bagi la loc? Cat curent consumi, cata apa... Factura, timp si pesti pierduti, alea alea..
Cea mai mare neplacere o am cand vine vba de pesti :vrei sa pui sae si pleco in iaz... Tu intelegi ce spui ? Pestii acestia se numesc pesti exotici, nu ii poti arunca intr.o balta sperand ca or sa o duca bine. Una e faptul ca astronotusii au devenit invazivi in lacuri din america, si alta sa pui pesti la intamplare in iazuri de.ale noastre. Nu inteleg de ce o faci, dar ti.am mai spus ca te complici ! Nu te inteleg. O sa vina iarna.. Ce o sa faci ? O sa ii pescuiesti cum spuneai odata? Cu minciogu de piscina? Ce adancime are iazul ? Carasii suporta frigul iernii deoarece isi incetinesc metabolismul si coboara pe substrat, dar daca iazul nu are adancime destula, mor toti pestii. Daca tie ti.au supravietuit2zile la5grade, nu inseamna ca sae sau pleco sau ce vrei tu, or sa treaca prin iarna la minus N grade. Un filtru de piscina ieftin chinezesc costa peste 800ron si zic chinezesc, prin urmare nu face tot ce zice, nu mai zic ca cine stie cat te poti baza pe el. Iar tu nu iti permiti un jbl de acvariu. Uite, ne.am saturat sa te certam, dar CITESTE!!! CITESTE cat a investitun copil de varsta apropiata cu tine intr.un iaz, pesti, filtre... Nu ai idee! Soarele vara, curatirea, copacii pt a tine umbra si nu orice copac, pt ca pica frunzele si afecteaza phu apei si pot ucide pestii. Te rog intereseaza-te, chiar as vrea sa vada tipul postsrea respectiva, si sa iti explice cate ceva.
Pietre pe post de filtrare? Ce pietre? In ce filtru?
bineinteles, ca si pe multi altii, nu ma incanta deloc substratul,dar pe viitor sunt sigur ca vei achizitiona ceva ce merge mai bine Si vezi ca bulele alea de oxigen afecteaza plantele
Sar si eu la ciomageala,ca doar sunt oltean, ce prazu' meu !
@Larva, nu ai fost evidentiat ca aspect negativ,ci doar ca fiind singurul care se mai oboseste sa ajute anumiti useri. E greu cand esti luat peste picior iar pe deasupra mai ai la activ si pesti cu burta in sus,dar asta pt ca ai indeplinit cel putin una din 2 chestii: 1: Nu ai bani sa asculti de sfaturile colegilor in materie de "n" solutii de rezolvare a problemelor iar dupa ce ti se pare ca ai facut totul bine in stilul tau te bati cu pumnul in piept ca tu ai dreptate,iar ceilalti au gresit;
2: Nu vrei sa asculti de sfaturile colegilor din cauza ca tu ca acvarist, in trecut ai inmultit enshpe mii de guppy in oale de noapte si crezi ca merge asa cu toti pestii,uitand de fapt ca nu a ti se inmultii conteaza, ci cat si CUM traiesc.

"fetishuri pt bureti..."----> MA TAVALESC! )))))
Hehe mult succes. Cat despre ciclare, tuturor ni se pare chinuitoare asteptarea,dar mai mult chinuim daca nu asteptam
In sfarsit cineva care citeste, si apoi descbide portofelul. Felicitari
Tare proiectul,astept cu interes. In legatura cu titlul,consider ca sezonul 2e cel mai reusit
Atat scalarii cat si hoplo vor fi super chinuiti in acel acvariu,nu inteleg ce naibii de filtre ti.a dat,in loc sa iti dea ce trebuie. Filtrarea este insuficienta,cred ca o sa ai pierderi constante. Dupa parerea mea,trebuie luat de la zero,incepand cu filtrul. Ia pesti ce nu cresc mari,nu mai asculta de vanzatori si citeste cat poti de mult despre ciclul azotului, filtrare si pesti compatibili.
Frate,asa e pestele. Am un japonez pe fb care tot inmulteste si vinde astfel de carasi rosii urati si grasi si toti il lauda. Aripioarele alea scurte sunt prea scurte. In fine, vezi ca iar te hazardezi
Consider ca nu ti se potrivesc scalarii. Au nevoie de acvarii inalte. Reorienteaza-te
Pompele de aer sunt folosite in special in maternitati. Sau pt estetic la perdeaua de bule. Citeste despre filtrele externe ce fac, si o sa intelegi de ce sunt mult superioare. Singurul mai bun ca un extern este un sump
Frumosi sunt toti pestii,important e cum le dai tu"stralucire".
@severum,vezi cum te hazardezi din nou. Nu uita: Un acvariu mare e mai bun ca 10mici
Daca le vrei binele,ii donezi/vinzi la persoane care stiu ce sa faca cu ei, nu la petshopuri sau copii. Sau iei un acvariu mai mare,sper ca ai inteles ce ti.a scris faye acolo
Uimitor
Incredibil ce citesc de vreo 2-3luni incoace, de la cativa useri.
Si ma simteam vinovat daca trecea o zi in plus la programul de schimb partial al apei...pleco in 30l, labeo la fel...
Uite care e treaba,ma cam doare sufletul de la ultimele topicuri, asa ca te rog,daca ciclarea nu iti reuseste,incearca sa nu o grabesti acum cu vreun pangasius ceva, cand tu ai un filtru cat o cutie de chibrite...incredibil
LAsa mai mult acvariul la ciclat si fara pesti in el, iar cand e sa pui pesti, pui specii care nu depasesc 5cm la MATURITATE. Sunt curios, in cazul in care ai un acvariu mai mare,cati litrii ai la el si ce/cati pesti ?
Dupa ce or sa iti moara toti, te rog fa.ti ceva cunostinte minime de intretinere a apei. Si spun "dupa ce"deoarece te asigur ca in curand,mortalitatea pestilor tai va fi de 100%. Noi apreciem ca ti.ai facut cont, se vede ca iti pasa,insa te rog sa ma asculti pt ca pe viitor sa nu iti mai omori si alti pesti. Ape limpezi
Daca apa este cristal nu inseamna ca este si curata. Te ro citeste despre nitritii/nitratii apei din acvariu

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: