| Message |
|
|
|
Nu mai baga cu furtunul de la filtrul intern, ci pur si simplu indreapta out-ul(locul pe unde iese apa) in sus,catre suprafata, pt o mica/mare/destula valurire caci va fi suficient schimbul de gaze,chiar daca nu pare. Pestii respira prin apa, nu inghit bulele de aer intregi :-p
|
 |
|
|
|
1: Doar daca ai plante,caci ele se hranesc cu co2.poti face aerare suficienta prin valuriea suprafetei apei.
2 Nu
3: Nu stiu,nu le am
|
 |
|
|
|
Baga.le pe ambele sa valureasca suprafata apei. Si hotarase.te mai repede asupra unui filtru mai mare,astea mici se colmateaza repede. In 3-4zile isi injumatatesc debitul
|
 |
|
|
|
Asculta,consider( si probabil nu sunt singurul) ca te complici cu toate chestiile astea,mai ales ca tu nu mai ai unde sa pui pestii,mai vrei molly sau bala shark. Nu te cearta nimeni,pt ca nu vrem sa te descurajam,insa din cauza agitatiei ce ti.o creezi singur, or sa se intample nenorociri. Ori o sa te lasi de acvaristica si o sa donezi tot,ori o sa te lasi de acvaristica dupa ce iti mor toti. Acvariile tale nu arata prea bine, in primul rand ca nu ai ajutor financiar destul, caci dorinta vad ca este, pt a face tot felul de experimente. Aici pot spune bravo. Insa filtrarea e deficitara,acvariile mici si aglomerate,ai combinatii nefericite de pesti si combini tot felul de chestii cum ar fi plante de pe la mama naibii si melci necunoscuti,ai putea citii despre soiurile de melci acvatici eventuali,sau daca ai o intrebare poti cauta pe google scriind indicii despre cum arata animalul/obiectul ce il detii: Forma,culoare,specie.
Nimeni nu iti raspunde pt ca faci harababuri, si e prea complicat, nu prea intelegem sau nu vrem sa intelegem caci ni se par majoritatea lucrurilor aberante. Inca o data repet,nu te cert,dar frate:
-ai sticla o gramada spuneai,dar nu ai spatiu
-pt ca nu ai spatiu,faci acvarii mici si multe,care totusi ajung sa iti fie inutile chiar si pt neoni dupa cum chiar bine vezi;
- vrei bala sharks,dar nu sti de cati litrii au nevoie--poti cauta pe google--
-spuneai ceva cumva de pescuit carasi ?
Ia intrebarile astea ca raspunsuri pt tine,si o sa vezi ca un acvariu de....80 de l de pe aquarium prest de exemplu, cu 5-6-7pesti intr.o combinatie care vrei tu dar sa fie pe termen lung(adica si compatibila) iti va face viata insutit mai frumoasa atat tie cat si noua...sa nu uitam a pestilor. Imi cer scuze ca vbesc in numele colegilor,insa eu asa vad situatia.
|
 |
|
|
|
Sti ca nu or sa reziste prea mult plantele presupun....si filtrarea biologica ca sa fie eficienta conteaza ca debitul sa nu fie puternic ci mai slow,filtrarea mecanica trebuie sa fie puternica pt a misca rahateii si alte impuritati din apa
|
 |
|
|
|
F bine ai facut. Consider ca a avea vivipari nu e o experienta atat de imbelsugata in comparatie cu a avea tetra sau cichlidae...
|
 |
|
|
|
Fiuf,ce ma bucur. Sa ne tii la curent cu alimentatia,schimburile de apa,etc
|
 |
|
|
|
Nu ocupa spatiul de inot si asa limitat deja, cu acareturi sau crengi. Asigura.te ca ai filtrare, si nu ma refer aici doar la cea mecanica, sper ca sti asta. Ce consider ca trebuie schimbat cu adevarat este substratul, dar in rest daca totul merge bine,nu iti mai crea probleme cu altele, decat eventual cu fundalul autocolant negru de preferat. Ma vad nevoit sa te sfatuiesc si pe tine, in special pe tine in legatura cu mutatul pestilor de colo colo din cauze lesne de inteles. Ape limpezi si pestisori sanatosi
|
 |
|
|
|
In felul acesta nu ii inmultesti,ii distrugi stresandu-i mutandu.i de colo incoace si tot asa...daca vrei sa ai pui neaparat,cumpara guppy. Daca vrei de thoracatum sau orice alta rasa,asigura.te ca ai unde sa tii urmatoarea generatie cat si actuala familie. Din cate am inteles vrei acvariu cu pesti sanatosi. Nu ii mai muta ca ii ia naibii.
|
 |
|
|
|
Nu a zis nimeni ca carasii mari mananca alti carasi mai mici, ci pe multe topicuri s.a discutat despre faptul ca carasilor le place sa bage ORICE le incape in gura in...gura. S.au remarcat disparitii ale pestilor mai mici de genul : Neoni,pui de ancistrusi,etc. Totusi nu e o regula,sunt doar de la caz la caz. Ce e grav : Carasii nu se inteleg cu apa calda. Ceva nu atat de grav :pangasiusul nu e si nu devine agresiv,doar ca ai avea noroc daca nu s.ar dezvolta incat sa nu iti mai incapa in acvariu. Nu o sa inteleg niciodata cruzimea fata de carasi in boluri, si vanzari de pangasius la categoria pesti de acvariu in genul "luati.l,luati-l ca e mic si frumos." Nimeni nu spune/stie cand il cumperi ca e monstru in natura si in acvarii e doar un urias bland chinuit
|
 |
|
|
|
Din toti pestii astia,pot sa zic ca ca ce ai facut tu e destul de ok,nu vad cum altcumva,daca posibilitatea de a mai da din ei iese din discutie.labeoul nu o sa mai creasca,dar daca nu iti face probleme,o sa fie un simpatic. Tine minte insa: Fara alti pesti, in schimb foarte multa filtrare
|
 |
|
|
|
Sfatul meu e ca decat sa faci 20 mici, mai bine faci 2-3 mari...si atunci sa vezi acvaristica si pasiune
|
 |
|
|
|
Cred ca pe langa soi/magazin/unde au crescut conteaza f mult si filtrarea,cat si ce companioni au. Ai mei stau cu mai multe soiuri de pesti,care nu au treaba cu ramirezii.fiecare se leaga de propria specie,iar tipul de botia pe care il am, e cel mai indiferent peste. Dupa depunerea ramirezilor,se pare ca botia a mancat icrele,deoarece tot trecea"la locul faptei"cautand, iat masculul de ramirez desi il ciupea si il inghiontea el nu avea nicio treaba,isi vedea de lucru in continuare
|
 |
|
|
Hehe ce draguti  sper ca ai "mei" or sa traiasca mai mult de un an,si dupa cum are bunica.miu grija de ei si cum arata,pot paria ca depasesc anul :-) se mai si inmultesc
|
 |
|
|
Revin la aceeasi sugestie: O poza cu acvariul ne-ar ajuta foarte mult pt a nu patii si alti pesti chestii de genul,iar o poza cu mancarea ce le-o dai, la fel,ar fi foarte de folos. Faza cu lasatul pestilor pe uscat pe o suprafata plana, mi-a functionat de minune de mai multe ori, dar asta doar la carasi; mai erau dati cand nu miscau deloc,si trebuia sa ii trantesc un pic  Dar asa am scapat de chestia aia,doar ca de cele mai multe ori e doar temporar daca ceva nu se schimba in tratamentul/alimentatia/apa si altele de genul in viata sa. Ar fi bine sa il pui la regim vreo 3-5zile,adica POST NEGRU si in apa turnata una din miile de solutii de azi pt vitamina B si alte proprietati brnefice ale apei din acvariu. Eu am luat una de la JBL,ajuta si plantele,in fine. Sper sa iti mai traiasca,nu stiu daca asemenea tratament merge si la neoni,poate prin trantire ai putea sa ii faci mai mult rau...merita incercat oricum
|
 |
|
|
|
Nu trebuie sa o vada ca sa manance...cand le e foame,scurma tot substratul, si nu doar atunci. Plus ca pestii simt imediat mirosul de mancare
|
 |
|
|
|
Mai nou,din motive lesne de inteles,apa de la robinet poate fi de 'nshpe ori mai buna ca cea din puturi/fantani/izvoare,chiar daca respectivele sunt considerate potabile...deci fara teste de apa nu putem sti mai nimic
|
 |
|
|
Ce a zis faye voiam sa zic si eu, faptul ca fulgii si mancarea ce pluteste provoaca probleme la carasi,din cauza ca iau si aer odata cu mancarea ciugulita de la suprafata. Ca sa ai grija de acei carasi,ia un acvariu de cel putin 120l,si filtru extern+substrat cu granulatie mai mica 
|
 |
|
|
E bine,ai rabdare,nimic nu se trateaza peate noapte. La topicul meu cu 81cristal glass vei vedea ca eu am patit tot cu ramirezi,au avut si pe ochi puncte,si tot i.am scapat 
|
 |
|
|
|
Hahaha imi trimise bunica.miu mesaj si imi spuse ca fu la baie sa curete acvariul pt mutare,si nu mai era nici o icra :-)))) asta e,era si de asteptat cu toti cei de prin acvariu :-)
|
 |
|
|