[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Salut. Daca stia in ce se bag, nu iti mai facea cadou un acvariu :-))) Ai grija sa nu afle tot ce cheltuiesti in materie de acvaristica pt ca poate nu o sa reziste cifrelor oricum,nu te speria, o sa fie bine
Sau ce zise Pterophyllum MUlt mai ok
cu filtrul ala pat mini nici creveti nu tii...frate,am crezut ca ai apucat sa citesti cate ceva pe aici,si totusi l-ai populat mult prea repede....nu mai adauga pesti dupa ce iti mor acestia.de preferat du-i inapoi la magazin,daca ii mai accepta
Apa trebuie lasata la declorinat 24/48h in sticle/galeti inainte de schimbul de apa. La ciclare,acvariul este montat,"decorat",umplut cu apa de la robinet,Start filtre,asteptat. Poti lua teste de apa,recomandabile cele la picatura. O sa intelegi cand o sa le ai in mana,eventual poti cere explicatii de la vanzator sau iti pot spune cei de pe forum
Offff...stim cu totii magiile vanzatorilor din petshopuri incat fac ce fac ca sa intre multi pesti in acvarii subdimensionate. Am mai avut un caz trist al unei colege ce a primit/tinut o perioada indelungata scalari in 30 de litri, dar povestea a continuat cu o schimbare fericita atat in cadrul acvariului, cat si in cadrul familiei,caci scalarii s-au inmultit. Speram ca in viitorul cat mai apropiat sa aflam vesti cat mai bune in legatura cu acvariile si pestii tai
Filtrarea mi se pare insuficienta. Eu am un 404B la un 330l si debitul mi se pare perfect,dar daca ma gandesc la 304 la un 500l....Depinde si de fauna
inca o data tin sa mentionez ca nu imi place hranirea pestilor cu alti pesti. La urma urmei,acvariul inseamna iubirea pt biotopuri naturale,nu pt carnagii intre specii Acum,fiecare cu ce ii place,dar nu ma pot abtine sa nu imi expun parerea
wai,mor dupa geophagusii aia,ma topesc in plm (((
hmmmm..dimpotriva,majoritatea externelor sunt mai silentioase,mult mai silentioase ca internele. Ca recomandare,la fel ca si multi altii de aici ti-as spune sa cumperi o canistra Eheim,fiind cele mai rezistente,fiabile,etc. Daca nu iti permite bugetul,poti merge pe jbl. Si daca nici de atat nu iti permite bugetul,poti merge pe un aqua pro cat mai mare sau pe un sun sun,insa dezavantajele la acestea este ca pot sa te tina 1 luna sau 10 ani.Macar le eheim,Jbl si tetratec esti mai sigur. La filtrele externe,trebuie sa mergi pe principiul Mare=bine in functie de bugetul pe care il ai.Tine minte insa ca daca iei un filtru de firma mare,problemele tale cu pestii pe viitor se vor diminua vizibil,in comparatie cu un acvariu fara extern care va avea mereu probleme cu ph-ul apei, suspensiile din apa,etc. Aici va trebui sa iei si niste materiale filtrante,gen roca vulcanica,siporax sau inele ceramice cat mai poroase,dar de indata ce vei face achizitii in filtrul de apa,vei fi sigur ca si pestii tai o vor duce mai bine daca respecti mici legi ale acvaristicii,cum ar fi: temperatura,schimburile de apa,mancare de calitate si NU in exces
pe aquariumprest.ro gasesti acolo acvariu de 81l la pret super accesibil. Daca vrei de firma,gasesti pe pepika.ro , nevertebrate.ro dennerle,sau alte site-uri de prestigiu. Crede-ma ca daca cumperi acvariu cu all inclusive,asta nu inseamna ca problemele filtrarii sau a iluminatului sunt rezolvate. Filtrele cu care vin de obicei acvariile respective, sunt varza,mai ales ca daca vrei sa faci treaba buna,cumperi un filtru extern. un acvariu sub 80-100l se intretine mai greu decat unul mai mare. Plus ca unui acvariu mic,daca i se mai adauga si un filtru intern,i se mai ia din spatiul rezervat pestilor. In acvaristica,cat si in alte domenii,MAI MARE inseamna mai bine Asta nu inseamna ca acvariile mici nu sunt frumoase,dar sunt mai greu de intretinut
la africani,lumina tine mai mult de gustul tau
Crede-ma ca la 1000 ron cu tot cu capac nu e deloc scump,eu am prins o oferta intr-o iarna la nevertebrate la un acvariu de 330l doar sticla,cu intarituri longitudinale, la un pret de (parca)750ron-780 ron. Acum am vazut ca acvariul respectiv costa 1200. Precizez ca fara capac. Deci,prin urmare,consider-o ca o afacere OK
ca opinie personala si pt faptul ca urasc conceptul de feeder,ti-as recomanda cu o MARE,MARE caldura sufleteasca sa incerci a da mancare din comert pestilor tai,pt ca aceasta contin cam tot ce are nevoie un peste si poti suplimenta prin inima de vita sau alte de-astea crude,nu este nevoie de momeala vie,in special cand li se dau carasi pestilor piranha, carasi care nu au valoare nutritiva mare.Am vrut initial si eu sa fiu owner de piranha,dar din cauza faptului ca acvariul meu are doar 330l iar eu voiam minim 5,mi s-a parut a fi un spatiu prea mic pt ei. Voiam sa ii imblanzesc,aveam de gand sa nu le dau vreodata hrana vie,mai ales cand am citit despre faptul ca este chiar posibil a li se scoate din instinct tentatia de a ucide. Multi ar spune ca de-aia iti iei piranha,sa ai ucigasi in casa,dar... nu sunt de acord cu hrana vie mai ales in situatia in care sunt Nshpe mii de provideri de hrana completa pe piata iar eu iubesc creaturile vii
L.E. : pt a iti obisnuii pestii cu tine,incearca sa vii zilnic in fata acvariului,cu miscari continue si lente,pozitionandu-te cu fata la nivelul acvariului,(niciodata deasupra)stand asa cateva minute,asteptand si privindu-i cum iasa din ascunzatori,prinzand inredere atat in ei cat si in tine.
de fapt,pestii piranha sunt niste pesti extrem de sfiosi,incredibil de speriosi as putea spune, la cea mai mica miscare,sunt gata sa intre prin geamul de sticla cu capul inainte. Devin agresivi doar cand simt sange in apa, dar asta abia dupa ce liderul"grupului" ia prima muscatura. nu va mai luati dupa ce vedeti la tv,pentru ca DA,ei sunt in stare sa devoreze o vaca in 3 minute jumatate ,dar asta doar in natura,cand e vorba de supravietuire. Cititi articolele si topicurile despre piranha de pe diferitele forumuri de acvaristica si o sa vedeti ca a le da hrana vie nu e tocmai indicat daca vbim de captivitate
acvarii foarte ieftine pe aquariumprest.ro ,cel mai bun chilipir fiind cel de 81 care nu e nici mic dar nici mare,iar filtru extern cu cel intern poti sa iei tot de-acolo ,inclusiv substrat chiar si radacini/crengi vezi ce faci
(((((((( nu inteleg de ce nu intelegi (((((?

La ce naibii sa ajute pastravii de pastravarie ?
De ce nu ai ascultat in legatura cu "iazul"cand ti.am zis ca fara filtrare nu faci fatza ?
De ce nu vrei sa intelegi tu si altii ca daca apa este"curata ca lacrima" nu inseamna ca este si sanatoasa ?? Cele mai multe otravuri din apa/aer sunt "invizibile".
De ce tot omori pesti ?
De ce nu iti iei un acvariu de 80de l,un filttu intern mic si unul extern mediu,niste cory si cativa filigera de exemplu pana inveti mai bine cum sta cu acvaristica ? Asta daca tot nu vrei sa te lasi de ea.
Te rog frumos inca o data,nu mai chinui pesti,nu ne mai chinui nici pe noi,iar dupa ce or sa iti moara toti, fa-i cum precizai mai sus. Ape limpezi (si fara amoniac,a fi limpede nu inseamna ca e sanatoasa !!!!! )
Este f bine ce intentionezi sa le dai,deci daca gasesti, da-i inainte. Desi am ambele ca hrana, krill-ul mi se pare mai ok decat bloodwormsii. Asta pana la urma o decid pestii tai. Ai grija la cantitate si nu mai mult de 2-3 ori pe saptamana.
In niciun caz fulgi si ABSOLUT in niciun caz tubi vii. Vezi ca sunt in magazine pliculete de granule micute colorate pt betta(merg si alea pt diferite specii) de la Tetra si Jbl.. In general cele cu poza de Betta pe ele,dar sa fie de incrdere firma
@severum777 daca nu te superi,te-as ruga sa faci chiar tu un topic cu asa ceva in care sa ne dai ceva detalii
1: Pt ca este informativ
2: ca sa inveti si tu niste chestii odata cu noi

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: