[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Dau tot... si o iau de la inceput...  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Salutare!! Dupa o pauza de gandire, cam de o zi , mi s-a pus pata la sfaturile voastre sa vand, donez sau schimb tot si sa o iau de la 0 .
Acum chiar daca am de asteptat mult pana dau toti pestii, ma apuc de acum sa deschid un nou topic.
O sa mai pastrez putini pesti , care o sa mearga in noul acvariu, vreau ceva de macar 200 de litrii, ce geam imi trebuie, de un cm fara fund dublu este ok??
In mintea mea imi imaginez ceva cubic de 60/60/60 , este ok geam de un cm + întarituri la h de 60 cm?
Alta intrebare, ma gandeam sa pun 2 filtre externe si o pompa puternica 2200 l/h pentru filtrare mecanica, care o sa o pun sa cada de sus in jos, gasesc eu cum fac asta , ce lumina imi trebuie??? Ma gandesc sa pun 4 tuburi de 30 W in "X" pentru ca nu-mi permite dimensiunea de 60/60 sa fac asta si sa pun multe mici mi se pare cam incomod.
Vreau un acvariu nu chiar plantat, niste crengi mari cu moss ( ce mos creste cel mai repede si este nepretentios?? ), vallisneria americana, anubias si microsorum legati de nistie buturugi pe fund si cateva tufe de cryptocoryne si echinodorus.
Am nevoie de instalatie CO2 la un asa acvariu sau este suficient doar sa folosesc fertilizanti ??

Acum pestii... imi incap in acvariu 2-3 perechi de scalari, 2-4 colisa, 7-8 hemigrammus, 6-7 rasboras, 10-13 cory, 5-6 ancistrusi ,2-3 xipho si 4-5 molly?

Nu ma grabesc deloc cu acest acvariu, ce pesti ar merge in acesta dimensiune?? sau ce alte dimensiuni " patratoase " pot sa incerc.

Inca o intrebare , din ce pot sa fac suportul???

Astept sfaturi si pareri, totul o sa fie de la 0 , o sa dureze mult pana dau toti pestii si strang pesti noi.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Pun intrebarea aici, ca are legatura cu subiectul, ce scalari vi se par cei mai frumosi? Vreau sa iau doar 2 , dar daca nu se nimeresc pereche este vre-o problema?
As vrea sa incerc Colisa+ moly + rasboras + cory + ancistrus , asta am acum in.acvariu si prin jungla care am facut cu echinodorus o sa ii vad cam rar, mie acum mi se pare cam pustiu acvariul, si mai are si o pereche de scalari, maine cand ii dau ramane gol, poate mai pun si aici o pereche de scalari, dar o sa se inmulteasca molly si e ok si asa cred.
Daca bag o pereche de pelvichacromis , o sa dezradacineze plantele? Stiu ca au obiceiul sa " renoveze " acvariul, daca le fac eu o scorbura o sa mai dezradacineze plantele.
O alta intrebare, daca scot toate plantele si le repantez iar este vre-o problema. Ca vreau sa mai pun substrat si trebuie sa scot corydorasii ca daca nu sunt atent, pun peste ei.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

severum777 wrote:Pun intrebarea aici, ca are legatura cu subiectul, ce scalari vi se par cei mai frumosi? Vreau sa iau doar 2 , dar daca nu se nimeresc pereche este vre-o problema?
As vrea sa incerc Colisa+ moly + rasboras + cory + ancistrus , asta am acum in.acvariu si prin jungla care am facut cu echinodorus o sa ii vad cam rar, mie acum mi se pare cam pustiu acvariul, si mai are si o pereche de scalari, maine cand ii dau ramane gol, poate mai pun si aici o pereche de scalari, dar o sa se inmulteasca molly si e ok si asa cred.
Daca bag o pereche de pelvichacromis , o sa dezradacineze plantele? Stiu ca au obiceiul sa " renoveze " acvariul, daca le fac eu o scorbura o sa mai dezradacineze plantele.
O alta intrebare, daca scot toate plantele si le repantez iar este vre-o problema. Ca vreau sa mai pun substrat si trebuie sa scot corydorasii ca daca nu sunt atent, pun peste ei.

Scalari se simt mai bine in acvarii biotop sau in plantate? Biotop ma refer la un hardscape cu multe crengi. Ce nisip folosesc la un biotop, trebuie ceva nisip fin?

This message was edited 1 time. Last update was at 27/03/2016 22:11:58

paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Consider ca nu ti se potrivesc scalarii. Au nevoie de acvarii inalte. Reorienteaza-te

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

paradoxx wrote:Consider ca nu ti se potrivesc scalarii. Au nevoie de acvarii inalte. Reorienteaza-te

Imi tin 2 acvarii, azi dau unltimii pesti, unul de 162 si unul de 60
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Bun in plan am pe viitor un acvariu, zilele astea 2 .
Un acvariu de 90/40/45 , in care o sa fie o pereche de pelvichacromis, cory, 2-3 femele molly si un mascul de vellifera,4 hemmigramus, 4 rasboras, 2 colisa si un betta care e aiurit ( si cred ca am destula experienta sa vad ca un betta se simte bine ) , am mai intrebat despre betta intru-n acvariu mare, el trebuie sa inoate cu restul pestilor, sa ciuguleasca plantele, in acvariu mic tot era agitat, iar ce-l de-al 2 -lea sta linistit si acum nu are treaba.
Si unul de 60 cu 5 tetrazone.
Acvariul care o sa-l pastrez este cel de 162 litri brut, mie mi se pare cam pustiu fara scalari, dar iau masculul de vellifera care creste mai mare.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Mda.... Sa vedeti" pedeapsa ", acum vandui pestii si ma pune mama sa fac un acvariu mai mare si sa na duc maine sa cumpar altii, si asta serios vorbind dintr-un acvariu ajunsai la 5 , apoi am parinti grozavi, cum ar fi sa vina mama la tine si sa-ti zica" Faci un acvariu mai mare si iti iei pesti mari! , iar dupa le cumperi filtre mai bune si le plantezi pe toate! "

E buna afeacerea ce o facui? 35 de lei si un caras urias, pe 2 perechi de scalari si 3 gurami?
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Gata, am rezolvat, acum raman la 2 acvarii, aceleas, este buna combinatia? Vara asta vreau sa mai dau din carasi, am 16 cu carasul asta imens care ma dezamageste, e prea mare, al meu cel nai mare este o femela voalat? de 20 cm, balauru' asta de caras este un fel de ryukin nevoalat, are aripiare foarte scurte, si este foarte gras nici nu pot sa-l tin in mana , imi strica tot peisajul care era frumos, " nenea " asta cand mi-a adus pestele, cred ca avea apa murdara ca miroase urat rau in iaz, iar aici ma gandesc ca mai schimb din apa, problema mea, pot sa pun uratu' sa slabeasca? E prea urat asa gras, am un caras de 8 ani si nu se compara cu asta, si carasul ala e cel mai mare .Tare ma supara carasul asta, imi plac carasii mari, dar nu grasi.
Inca 2 intrebari pentru cultura mea: carasii mei sunt vizibil mai mici, dar mai vioi si mai sanatosi, ai mei nu au facut cunostinta cu incalzitorul si asta mare nu a avut atat de mult spatiu cat au avut ai mei, nu a avut o filtrare asa de buna , o apa asa curata, dar totusi e mai mare, este mai mare decat multi carasi, cum e posibil?
Daca tin femele de molly cu mascul de vellifera o sa se hibrideze?
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Molly cu velifera este posibil sa se formeze hibrizi..

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Larva450 wrote:Molly cu velifera este posibil sa se formeze hibrizi..

Nu prea stiu cum sa fac carasul sa slabeasca, daca merge...
Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Daca tot zici ca e gras,poti sa-l mai ingrasi si ca tot vine pastele faci o delicatesa din el!
Ai putea sa-l hranesti mai putin...

This message was edited 1 time. Last update was at 28/03/2016 21:44:15

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
paradoxx
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Frate,asa e pestele. Am un japonez pe fb care tot inmulteste si vinde astfel de carasi rosii urati si grasi si toti il lauda. Aripioarele alea scurte sunt prea scurte. In fine, vezi ca iar te hazardezi

Sunt Mandru ca sunt SUMA DEFECTELOR MELE 1488
[Email] [Yahoo!]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

Nu prea, ma cam ia valul, dar astept sa vina aprilie sa bag carasii in iaz, maine cred ca ma duc sa cumpar vopsea si miercuri ma apuc de iaz, trebuie sa mai iau un cablu, ca sa pot sa trag curent si imi trebuie un furtun ca sa-l izolez.
Vad eu ce-o zice grasu in iaz. O intrebare, nu mi s-a intamplat mie, din pacate la un prieten, are un acvariu de 81 de litri 60/45/30 , in care pana azi avea 14 tetrazone, care au murit toate brusc, acvariul este ciclat, el zice ca pe intaritoarele acvariului s-a strans mancare care s-a umezit si s-a scurs in acvariu, iar tetrazonele au mancat si au murit intoxicate, care o fi cauza mortii? Ca filtrare are un filtru intern, destul de bun, dar nu ofera o filtrare biologica stralucita .Acum vrea sa tina in acvariu doar o pereche de scalari, dupa parerea mea cred ca are loc o pereche de scalari acolo .

Revenind la mine, la acvariul de 162 de litri vreau sa-i fac capac, din ce si cum pot sa-l fac? Acvariul meu are echinodorus, vallisneria, cryptocoryne, microsorum si cabomba, am nevoie de adi?ie CO2 ? Eu folosesc easycarbo, 1 ml la 50 de litri pe zi, ce fertilizant mai pot folosii?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: