| Message |
|
|
|
Nu are treaba,lasa.l acolo, cat timp masculul face"vant"la icre,nimic nu se apropie de icre. Cumpara eventual niste pastile de spirulina pt ca masculul acum sta nemancat si ii vor trebui zile de recuperare,iar pastilele alea sunt o hrana superba pt parinti cat si pt pui cand li se duce sacul vitelin.
|
 |
|
|
Sper ca citisi. Vezi ca te-ascult  ))))
|
 |
|
|
|
Jbl cristal profi >701
|
 |
|
|
Daca mai adaugi si un filtru extern cat de mic, pot spune ca totul este PERFECT  Stiu ca ai mai discutat in trecut despre exerne,insa ma bucur ca apar si useri carora le pasa de cum o duc pestii lor ("apar"ma refer cu proiecte,caci esti membru din 2012 :p )
|
 |
|
|
|
Imi place totusi ca nu ai un acvariu suoraaglomerat,lucru pe care acvaristii incepatori il fac mereu. Cumpara 20de pesti in 20 de litri la sfatul vanzatorului sau al propriei perceptii si dupa ce incep samoara pestii pe capete,abia atunci devin interesati sa citeasca nestiind cat e de grava problema lor. Stiu incepatori care se laudau ca le.au trait carasii 5-6 luni,cand majoritatea din ei traiesc si 15ani. Deci la capitolul acesta si la faptul ca ma ascultasi intrand pe forum,felicitari
|
 |
|
|
|
Eu sunt cel care te indemna sa vi aici pe forum. Colegul de mai sus are dreptate in ce zice. Ape limpezi
|
 |
|
|
|
Ai avut noroc.Si nu ii ai de 3luni,nu ma supara. Ca sa fii sigur,te rog fa-i ce iti ZISEI ;)
|
 |
|
|
Ramirezii nu iti vor trai mult cu doar un schimb de apa pe saptamana.
Vrei acvariu? Schimbi apa frate!!! Macar odata la 4zile maxim! Nu ai experienta necesara pt a tine un acvariu cu apa neschimbata mai mult timp si nici litrajul necesar.
Nu uita cele scrise de mine mai sus. Pe langa faptul ca stiu bataie( pt ca am mai luat  ) stiu sa si blestem,iar karma mea te va atinge. Mult succes 
|
 |
|
|
Nu mai pleci,nu mai mananci,nu mai clipesti,NICI MACAR NU MAI RESPIRI!!!!! PANA NU CITESTI TOT CE ITI DAU EU CU ATENTIE SPORITA FIECARE CUVINTEL FARA A SARI VREO VIRGULA,SUBLINIEZ "CU ATENTIE SPORITA!!!". Tine minte ca iti dau copy paste si caut si incerc sa fuck astea pt tine de pe un tel utok q55,asa ca sa nu ma faci ca peste zile/saptamani sa te blestem ca muncesc in van,desi toti colegii mi.ar zice ca o fac degeaba. Nu te.ai saturat sa fi ocarat ?
Astra fiind spuse,poftim,le citesti in ordinea in care ti le dau eu desi ti le.au mai dat si altii:
http://www.acvariu.ro/ghid-incepatori
http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/2013.page
Iar de aici,macar commenturile colegilor,caci schemele expuse de kirucd desi sunt simple,pt cei cu grad limitat e chimieu(eu)sunt mai greu de inteles. Important este sa intelegi ce e toxic si ce nu si sa retii:
http://acvariu.ro/forum/posts/list/24422.page
Daca nu ai facut.o pana acum macar pt respectul fata de colegii ce s.au chinuit sa explice,fata de pestii tai muribunzi sau macar pt tine ca om mandru de sine ca poate reusi un mediu exotic propice pt niste creaturi, fa-o de frica! Nu te pune cu un oltean nervos !
|
 |
|
|
|
Traiesc,ai grija ca acvariul sa nu fie suprapopulat iar schimburile de apa sa fie facute cu grija si cu un program bine stabilit,filtrare sa fie suficienta. Datorita temperaturii cam mare,chiar dupa eclozare si o anumita perioada de dezvoltare,multi pui iti vor muri,ceva gen selectie naturala. Ai grija ca daca vrei sa ii pastrezi, sa ai separat acvariu,filtru pt el sau acvariu comunitar mare;daca nu,prieteni la care sa ii donezi. Altfel nu stiu ce vei face cu 70de pui...asta daca supravietuiesc majoritatea. Eu i.am donat pe toti si de atunci nu i.am mai lasat sa faca pui,le.am scos inclusiv canuta de ceramica.
L.E.: Acum vazui cam toate posturile tale. Lasa colisele,ramirezii,piranha si alti pesti ce nu ii ai in acvariu acolo unde sunt ei. Tu ai un acvariu cu filtrare minima,pt ca inca nu ne.ai spus daca a sosit sau daca ai cumparat pana la urma un extern. Pana te prinzi mai bine cum e cu acvaristica,RAMAI LA PESTII CE II AI,inclusiv puii de ancistrus. Te faci crescator de ancistrusi,pana inveti ce e amoniacul,apa acida,cum se schimba apa si pana iti faci o pasiune din a tine 5pesti in viata 10ani,nu sa cumperi 5 pesti la fiecare zece zile.acum ca ai icre,fa schimburi de apa regulate odata la 2zile,cate aproximativ15litri la fiecare schimb. Daca nici cu ancistrusii nu te descurci,sunt sigur ca vei gasi pe cineva de pe forum sa ii scape in caz ca si acestia se vor sinucide la tine in acvariu.Chit ca vei ramane in acvariu doar cu ancistrusi, TE ROG nu mai achizitiona alti pesti. Avand in vedere ca fetishul tau pt buretei e puternic, ma tem ca tu nu ai inca un extern.
Later,Later,Later edit: uite ca eu sunt oltean si da, sunt scandalagiu,dar uite ca tot incerc sa te ajut pe tine si pestii tai. Te rog nu ne mai dezamagi !
|
 |
|
|
Oare ce-o mai face poltergeistul acvariului la ora asta ? 
|
 |
|
|
|
Chiar nu inteleg de la ce se aude.....
|
 |
|
|
Copil fantoma incantat sau ne/incantat de pesti
Serios, stiu ca cory se mai agita in sus si in jos,aruncand apa din acvariu/stropind. Mie nu de putine ori cand se jucau m.au stropit pe "oichi"  asta ar fi o explicatie,pt ca ar mai fi masculul de ancistrus sa goneasca vreun peste,dar ei doar gonesc pestii,nu urmaresc sa faca haos. Iar cory doar ziua stiu ca se joaca,de cum sting becu, se baga la somn. Stiu o poveste asemanatoare cu un ancistrus ce s.a inecat cu un pui de guppy din greseala,dar a murit sufocat,de aici si agitatia inainte de deces. Totusi ciudat faptul ca spui faptul ca treaba a durat.
L.E. acum vazui explicatia lui dan pavelescu
|
 |
|
|
|
Nu a avut pt ca avea in iaz temperatura de 5 grade....si in captivitate adica in acvariu am vazut si biban soare,rosioara,si ceva de fund,nu imi amintesc numele
|
 |
|
|
Incredibil ce culori la jd aceia...felicitari. Mult noroc cu donatul. In caz ca nu se inteleg pe viitor in comunitar,doneaza 1 oscar sau 2 severumi 
|
 |
|
|
|
Nu stiu de acvariu,dar mi se pare o cimbinatie nefericita de pesti.scalari cu tetrazone. Pe langa faptul ca acvariul e prea mic pt scalari,tetrazonele sunt prea putine si vor fugari scalarii.. Nu mai zic de filtrare
|
 |
|
|
|
Oare acei cory nu sunt cory pygmaeus ?
L.E. Acum vazui ca au fost identificati deja ca habrosus. Scuze :-)
|
 |
|
|
|
Bulele de oxigen le.as opri, plantele se "hranesc" cu co2,eliminand oxigen
|
 |
|
|
|
Salut si foarte dragut ce ai acolo. Nici prea mult nici prea putin. Felicitari pt faptul ca te.ai documentat inainte :-)
|
 |
|
|
Lasa.ma sa imi exprim respectul fata de munca ce o faceti acolo,ma bucur enorm pt ceea ce vad la un post de tv. Va multumesc ca existati si.....
VREM POZE CU ACVARIILE 
|
 |
|
|