| Message |
|
|
|
Stiu ca metoda coolerelor e cea mai buna,insa temp ajungea la31 in vremuri cand portofelu era gol,dar acum l.a pus pe bunica.miu sa zica "DA" la cererea de a ii da comanda de cooler. Il are de 2 saptamani ,,nu incepuse inca canicula. Sticlele sunt in situatii de urgenta maxima
|
 |
|
|
|
Exact. Pestii mici rezista si 10-12 zile nemancati
|
 |
|
|
@Pterophyllum : Metoda aia o foloseseam si eu,puneam chiar si sticla de2,5l complet inghetata la 81l si nu au cum sa faca soc termic,deoarece gheata din interior se topeste in 3-4ore iar temp apei nu scadea decat cu maxim 2grade,plus ca spre sfarsitul ghetii turnam apa din sticla inca rece cat de cat in acvariu,nedepasind o scadere a temp de peste 2.2grade MAXIM,si asta cand trecea canicula.
Consider ca 2grade in 4 ore nu e soc termic 
|
 |
|
|
Cu chestiile alea albe chiar nu ma pricep, nu sunt "gradinar"
In schimb imi sustin ideea cu scoaterea buretilor din extern si taierea unuia dintre ei pe masura tevii de in si punerea lui in jurul in-ului de la extern pt a nu intra impuritati masive in filtru,riscul fiind acela de a se colmata materialele filtrante si a isi pierde din proprietati si debit.
In legatura cu apa albicioasa, consider ca cu schimburi de apa se va reface totul cum trebuie  ape limpezi si pestisori sanatosi
|
 |
|
|
Multumesc. Tin sa precizez faptul ca suntem in iunie  ,nu iulie cum scrisasem adineauri la eclozarea icrelor
O sa o arat de indata ce o voi muta 
|
 |
|
|
|
Fauna= animale :p anyway specificasei deja pestii,deci...:-p
Intotdeauna un acvariu mai mare e mai usor de intretinut
|
 |
|
|
"Orice inger devine demon" 
|
 |
|
|
|
Nou mini proiect ce se anunta a fi mai mare decat as fi putut crede.
Am acceptat o donatie de pe fb a unui nou user inscris pe forumul nostru la indemnul meu. Este vba de o femela de astacus care avea in plin proces de eclozare vreo suta de noi pui care acum topaie prin tot mini acvariul provizoriu pe care il au la dispozitie pana sambata cand imi vine acvariul cel vechi de 25l diversa,primul acvariu serios ce l.am pus la cale alaturi de sotie prin 2011-2012. Acolo va sta femela pe nume RAC (botezata de fostii proprietari)in varsta de HABAR NU AM avand in vedere ca are in jur de 8-10 cm iar peste tot unde am citit spune ca varsta se calculeaza in fucntie de marime,iar daca ma iau dupa marime ar trebui sa aibe aprox 4ani. Un alt mister pe langa varsta ar fi si faptul ca fostul proprietar o avea de cateva luni,iar cel mai probabil femela era deja cu icrele dupa ea,caci nu cred ca poate fi capabila de a-si fecunda singura icrele. Am citit ca se imperecheaza in toamna si icrele eclozeaza in mai,insa astea au eclozat luna aceasta in iulie. Stiu ca ii trebuie minim 150l ,insa pana acum a stat intr.un spatiu f mic asa ca pana va veni si acvariul mare de 320 va sta in cel de 25 ce initial era atribuit viitorilor pesti killie.
Am mai citit si ca este o specie rezistenta ce face fata temperaturilor intre 1- 28 grade celsius,insa sensibila la parametrii apei. Avand in vedere ca o voi muta intr.o casa noua si este o specie ce traieste in rauri si lacuri destul de reci, OARE pot eu sa pun apa in acvariu cu filtru substrat si etc imediat ca apoi sa o mut si pe ea cu puii imediat ce temperatura din acvariul nou ajunge la cea din cel vechi,sau trebuie facuta ciclare ca si la un acvariu de pesti obisnuit ? Va rog ca cei ce aveti cunostinte sa imi dai si alte detalii ce ar trebui stiute de mine pe acest topic,intrucat nu exista detalii despre aceasta specie pe forumul acesta si prea putine pe altele. Multumesc.
P. S. : Donez puiuti numai in jud Constanta
|
 |
|
|
Asa e bine  fi grija de pui. Nu stiu ce alte filtre mai ai,dar daca montezi unul ai grija sa fie complet "ermetic" adica sa nu aibe locuri prin care puii ar putea ramane blocati/tocati/etc
|
 |
|
|
1: pune burete pe in
2: ia siporax sau pro hexagonal quarts(inele ceramice) combinat cu inelele alea tot pro quarts de pe acelasi site aquariumprest si iti garantez ca alaturi de roca vulcanica sau turba vei avea o filtrare excelenta (ceramica aia e probata de mine inca in uz astazi cat si de alti useri ai forumului)
3: opreste bulele de aer,plantele se hranesc cu co2,o cantitate prea mare de oxigen le paleste si poti face suficienta aerare a apei prin valurirea usoara a suprafetei apei prin sprinklerul de out de la filtru,pui ca jetul sa bata usor in luciul apei iar asa schimbul de gaze este suficient pt ca apa sa se oxigeneze
4: cum spuneam si acum cateva zile,indepartezi buretii cand ai timp, se colmateaza repede si filtrul isi pierde debitul.
5: nu uita sa scoti bilele de plastic,buretii si perlonu ala alb cat si ceramica existenta daca e prea fina. Trebuie ca mediile filtrante sa fie cat mai poroase/grunjoase/ca jmirgheru pt ca bacteriile nitrificatoare sa se dpuna in numar cat mai mare pt o filtrare biologica cat mai buna
P.S. : koala e in vacanta 
|
 |
|
|
|
Pe bune,ce plm te manca sa muti ancistrusii ? Eventual mutai doar puii,doar ca esti incredibil
|
 |
|
|
|
Esti incredibil. Ce nu ai inteles din "lasa totul asa cum e !" ?
Bai frate va faceti viata grea singuri. Logic ca e agitat daca il ridicasi "de pe oua" locul e stramt si el era obisnuit sa aeriseasca puii. Incredibil mai....
|
 |
|
|
|
Orice material filtrant ai avea, consider ca filtrarea e insuficienta in cazul unui intern,caci nu poate stoca material filtrant destul cat sa faca fata "poluarii" doar in cazul in care ai 5 maxim 7 neoni sau alti astfel de pesti incapabili sa murdareasca apa la nivel ingrijorator
|
 |
|
|
|
Marerialul filtrant cel mai bine il arunci ca sa fii mai sigur. Si acvariul il poti curata daca nu ma insel cu verde de malachit parca, substratul il poti fierbe.
|
 |
|
|
|
Cumperi acvariu mai mare plus filtru extern
Donezi pestii
Vinzi pestii
Una din astea sau toate 3
|
 |
|
|
|
Noi stim ce aveai tu. Ideea e sa iei material filtrant biologic.vezi pe aquariumprest.ro materiale filtrante ce ti se pare mai bun. Roca vulcanica, ceramica aia f poroasa de o au ei aproape ca siporaxul,sau ce mai vrei tu. Ai si filtre acolo care iti veneau pana acum
|
 |
|
|
|
Ai gresit tu,dar pestii tai vor avea de suferit
|
 |
|
|
|
Si inainte si dupa atata timp cat puii sunt uniti si nu rasfirati(adica in canuta toti) dar daca zici ca sunt pe substrat,nu ai ce face,decat cu minciogul fin dupa ce eclozeaza,dar nu te complica,lasa.i acolo, presimt ca mai rau vei face deoarece nu cred ca o sa ai destule materiale la dispozitie pt ei. Anunta.ne cand mai ai un filtru
|
 |
|
|
|
Cu siguranta nu multi vor supravietuii ramirezilor asa ca daca vrei sa ai pui de ancistrus,ia canuta din acvariu(cu apa si icrele din ea)si mut.o in alt acvariu dedicat puilor de ancistrusi,insa sa ai grija ca apa din acvarii sa fie aceeasi,sa ai minim o pompa de aer si schimburi de apa regulste,sau un mini filtru. Eu am luat special pt acvariul puilor de ancistrusi un awua-el micro parca micut si rezistent cu harantia de la aqua el ca rezista 5ani minim. Deci banii sunt bine investiti. Dar faci asta doar daca sti ca esti gata sa te ocupi. Daca nu ai ce iti trebuie sau banuti pt a le oferi ce le trebuie,lasa.i acolo
|
 |
|
|
|
Gosh,ce chestii ...
|
 |
|
|