[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian_
Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
gengiskhan wrote:Iarasi incepem discutii in necunostinta de cauza. Dimmer-ul ala o sa mearga.

Reciteste te rog mai atent ce am scris:

Adrian_ wrote:
Vezi ca balastul electronic trebuie sa fie dimmabil, altfel va avea o viata foarte scurta.

Daca incepem sa combatem aiurea doar din dorinta de a combate nu mai ajungem nicaieri. Ce am facut eu a fost sa-i atrag atentia lui koala ca exista drivere dimmabile si drivere ne-dimmabile. Mai departe, evident ca pana n-as vedea ce model e driverul ala n-as putea sti daca e sau nu dimmabil.

gengiskhan wrote:
Conteaza cum e facut circuitul, daca sursele sunt de curent constant sau nu. Plus ca, si pe sursele de curent constant se pun dimmere, in general se fac PWM.
Nu e cazul aici, e cu totul alta abordare la aceste leduri si aceasta lampa.

OK, daca ar fi ceva de genul asta http://www.sentex.ca/~mec1995/circ/pwm555.html n-ar fi probleme.

Mult mai probabil, intr-adevar, e ca driverul folosit sa fie ceva de genul asta: http://www.ebay.com/itm/12V-2-5A-30W-LED-Driver-Power-Supply-Waterproof-Outdoor-/130667983070?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item1e6c6b30de , nu unul de curent constant.

Ei bine, daca o sa intrebi vanzatorii chinezi o sa ai supriza sa constati ca nici astea nu sunt toate dimmabile. Unele sunt, altele nu. De unde si avertismentul meu.

Daca ai lasa-o mai usor cu chestiile gen "discutam in necunostinta de cauza", poate am discuta ceva mai constructiv. Parerea mea, desigur.

BUUUUUUUUUUUU. Rusinicus Maximus, sa rasucesti asa cutitul in rana unui coleg de suferinta
Dan wrote:
Eu unul, ma gandesc ca mai mult ca sigur or fi compatibile piesele intre ele

Nu paria pe asta, sa n-ai o surpriza. Driverele chinezesti ieftine nu prea sunt dimmabile (in general, ca exista si exceptii). De obicei chinezoii nu precizeaza acest mic aspect decat daca-i intrebi explicit de el (am verificat treaba cu vreo 3 selleri de pe ebay)
Problema lui cred ca ar fi fost nitritii nu intunericul ;)
Mie din filmul ala imi reiese ca i-a invatat sa manance aiptasia, nu ca i-a invatat sa nu manance Zoanthusi de exemplu.
Ar fi bine sa fie asa, ca eu am apucat sa comand un set de 3 inainte sa gasesc topicul ala in care englezii zic ca au avut probleme cu ei

Bine, la cati oameni disperati cu aiptasia sunt, nu cred ca voi avea probleme sa scap de ei.
Tocmai am primit mail de la UPS ca a fost expediat coletul si ca ar trebui sa-l primesc maine. Inteleg ca voi mai primi mailuri de update pe parcurs, cand am o ora de livrare va anunt pe toti.
Ma rog, balast electronic era un barbarism in cazul de fata (la leduri se cheama driver ). Dar cam asta e ideea, daca driverul nu este dimmabil, faptul ca ii pui un potentiometru nu face decat sa-l termine foarte repede.

Referitor la capac, figura nu tine daca nu este etans. Dar nu vad de ce n-ai putea taia o bucata de PVC la dimensiunea potrivita. Nu ai nevoie de lumina de la lampa pe durata ciclarii.
koala wrote:Dragilor,

1) Va rog sa nu comentati, aici, deciziile luate de catre un alt administrator, pe un alt forum... nici daca-s bune, nici daca-s rele. Nu se face asa ceva, nici mie nu mi-ar conveni sa fiu comentat pe alte forumuri... Sper sa ma intelegeti. Merci!
\

Tu ai dreptate cu tot ce spui, dar lipseste o precizare, si anume ca treaba asta merge both ways, cum spun americanii. Adica un administrator de forum isi ia deciziile (bune, rele, cum il taie capul pe fiecare) si cu asta-basta. Cand banezi oamenii si pe urma incepi sa-i insulti in lipsa, se cam schimba datele problemei.
Am adaugat precizarea asta pentru ca as vrea sa se inteleaga foarte clar de ce am scris mesajul ala. Cu asta, din punctul meu de vedere, aceasta paranteza nedorita este inchisa.

koala wrote:2) Intr-adevar, configuratia actuala a bazinului nu mai contine piatra vie... pur si simplu nu am rezistat mirosului (si nu atat eu, cat restul Sefelor mele: a' mare, a' mica si a' batrana ). Daca piatra de la Dragos a scapat de duhoarea de varza murata, cu drag primesc in gazda 2-3 bucatele mici de piatra... altfel nu, chit ca mai stau o luna cu bazinul la ciclat!
- maine ma duc pe la mosu, ca sa iau cu imprumut (ca-n fabula cu greierele si furnica ) 2 cani de nisip viu... pe care sa-l amestec cu ce am eu acasa.

Nu stiu daca o fi scapat de tot de miros (putin probabil) dar daca pui un capac peste acvariu sigur nu se mai simte nimic. E o solutie incercata, ca sa zic asa .

koala wrote:3) M-a sunat Dorin si mi-a spus ca a sosit "potentiometrul" pentru lampa mea... il monteaza in seara aceasta, asa ca voi reveni cu poze.

Vezi ca balastul electronic trebuie sa fie dimmabil, altfel va avea o viata foarte scurta.
AdrianS wrote:
Si la mine in bazin am patit-o.

Pai asta era un detaliu care cred ca merita impartasit din prima, nu? Asumarea acestui dezavantaj trebuie sa fie o decizie luata in cunostinta de cauza, mai ales cand exista si alte solutii. Iar in cazul lui Dragos bazinul nici macar nu e complet startat, nu e mare lucru sa scoti pietrele cu aiptasia si sa le prajesti cu bricheta etc etc.
Da, corect (desi daca-ti mai faci vreo iluzie eu zic ca te inseli )

Revenind la chestii mai interesante, Ricardo chiar n-avea de ce sa scoata piatra vie, cred ca i-am mai spus pe undeva.
Problema cu peppermintii fiind ca pot incepe sa se dea si la alte chestii, pe care nu le-ai vrea plecate din acvariu.

Bine, se pare ca sunt mai multe varietati si doar unele sunt predispuse la scandal, banuiesc ca depinde cum ti-e norocul .
koala wrote:Am vazut ca ai fluierat in biserica si ca te-a dat afar' de la cor... ce vrei, e primavara , las' ca o sa treaca.

E primavara si bolile mintale se manifesta din plin . Nici nu stiam de faza cu Dragos pana n-am patit-o si eu, pentru "vina" de a fi explicat ca niste neoane T4 ar trebui schimbate imediat, nu tinute "daca tot le-ai cumparat" . Asta in conditiile in care persoana cu neoanele zicea ca tine o anemona in bazinul ala etc etc .
Interesant e ca una din acuzatii (acum sterse, bineinteles :wink a fost de pactizare cu Dragos . Cumva imi pare rau ca n-am facut print screen la mesajul ala prin care mi se comunica, printre altele, ca as fi un ins needucat , asta desigur DUPA ce fusesem banat, ca sa nu mai pot da cuvenita replica .

Dar lasa ca-l avem pe asta, ca sa nu uitam prea curand ce inseamna educatia, bunul-simt si, mai ales echilibrul mintal:

image

Eu ma consider un om care poate intelege multe, dar combinatia asta de lasitate si mitocanie care ii face pe unii sa insulte dupa ce i-au taiat cuiva accesul intr-un loc n-o s-o pot intelege vreodata.
viulian wrote:Asa ca saptamanal voi folosi doar RO cu sare de la Dennerle sau ce gasesc.

Asta e o prima greseala pe care nu trebuie s-o faci. "Sau ce gasesc" asta va insemna, de obicei, o sare f proasta, pentru ca asta se gaseste pe stoc la noi. Fa un efort si ia-ti o galeata sau un sac de 20-25lg RedSea sau Tropic Marin. In felul asta faci si o economie (pretul pe kil e mult mai mic) si vei avea disponibila oricand o sare de calitate, intrucat la ce bazin ai tu o galeata de 20 de kile te tine mult si bine.
Daca o sa cumperi cu taraita iti garantez ca vei ajunge fie sa amani schimburi de apa fie sa cumperi o sare f proasta, ca "numai asta am gasit".

Vad ca ti-a explicat Dragos intre timp de ce nu prea merge cu PhosEx in ciorapel (apropo, JBL PhosEx gasesti in orice Hornbach iar eu am dius fosfatii la zero intr-un bazin de 130l cu o pungulita din cele doua care vin intr-o cutie- evident folosita in reactor cu pat fluidizat). La o adica, ce poti face daca ai un filtru extern cu debit foarte mic (ceva gen 200l/h) e sa cuplezi reactorul pe returul filtrului. In felul asta ai scapat de pompa suplimentara samd.
Prima miscare cateva schimburi masive de apa folosind apa de osmoza si o sare de calitate. Concomitent, introducerea in sistem a unui reactor cu pat fluidizat in care sa pui PhosEx. Nu stiu cum naiba ai putea face asta fara sump si fara "buzunare" in partea din spate a acvariului, dar gandeste-te la ceva, ca altfel o sa te lupti mult si bine cu algele alea.
P.S. Mosu are lipici la corali care se gasesc intr-o singura bucata in magazin http://www.extremecorals.de/tiere/lps/sonstige/chalice-redpoint-v2/a-4971/
Tocmai am facut plata:

Artikel Menge Summe
Micromussa redtop V4 Einheit: 1 Stück (EUR 39,00/1 Stück)
Stückpreis: 39,00 € (netto: 36,45 €)
Artikel-ID: 5038
Gewicht: 0,30 kg
1
1 Stück 39,00 €
(netto: 36,45 €)

Favites warcoral V3 Einheit: 1 Stück (EUR 25,00/1 Stück)
Stückpreis: 25,00 € (netto: 23,36 €)
Artikel-ID: 5036
Gewicht: 0,30 kg
1
1 Stück 25,00 €
(netto: 23,36 €)

Nassarius reticulatus 20er Set Einheit: 20 Stück (EUR 1,15/1 Stück)
Stückpreis: 23,00 € (netto: 21,50 €)
Artikel-ID: 4003
Gewicht: 1,50 kg
1
20 Stück 23,00 €
(netto: 21,50 €)

Lysmata amboinensis Einheit: 1 Stück (EUR 13,60/1 Stück)
Stückpreis: 13,60 € (netto: 12,71 €)
Artikel-ID: 1135
Gewicht: 2,00 kg
2
2 Stück 27,20 €
(netto: 25,42 €)

Echino redgreen V10 Einheit: 1 Stück (EUR 19,00/1 Stück)
Stückpreis: 19,00 € (netto: 17,76 €)
Artikel-ID: 5076
Gewicht: 0,20 kg
1
1 Stück 19,00 €
(netto: 17,76 €)

Cerithium sp. 20er Set Einheit: 20 Stück (EUR 1,15/1 Stück)
Stückpreis: 23,00 € (netto: 21,50 €)
Artikel-ID: 4006
Gewicht: 1,50 kg
1
20 Stück 23,00 €
(netto: 21,50 €)

Lysmata Wurdemanni 3er Set Einheit: 3 Stück (EUR 8,33/1 Stück)
Artikel-ID: 2356
Gewicht: 1,00 kg
1
3 Stück 25,00 €

Tectus fenestratum Algenschnecke 10er Set Einheit: 10 Stück (EUR 3,50/1 Stück)
Stückpreis: 35,00 € (netto: 32,71 €)
Artikel-ID: 1175
1
10 Stück 35,00 €
(netto: 32,71 €)

Cerithium cerithium 10er Set Einheit: 10 Stück (EUR 2,50/1 Stück)
Artikel-ID: 1159
1
10 Stück 25,00 €

Lunella corunata Paradiesschnecke Einheit: 1 Stück (EUR 4,95/1 Stück)
Stückpreis: 4,95 € (netto: 4,63 €)
Artikel-ID: 4659
Gewicht: 0,20 kg
2
2 Stück 9,90 €
(netto: 9,25 €)

Chalice redpoint V2 Einheit: 1 Stück (EUR 25,00/1 Stück)
Artikel-ID: 4971
1
1 Stück 25,00 €

Warenwert brutto:
Warenwert netto: 276,10 €
258,04 €
Versandkosten brutto:
Versandkosten netto: 69,00 €
64,49 €
MwSt.: 22,58 €
Rechnungsbetrag: 345,10 €

Fix 10kg conform greutatilor afisate pe site

Description Unit price Qty Amount
€258.04 EUR 1 €258.04 EUR
Subtotal €258.04 EUR
Shipping and handling 64.49 EUR
Tax €22.57 EUR
Total €345.10 EUR
Payment €345.10 EUR
Charge will appear on your credit card statement as "PAYPAL *FAUNAMARING"
Payment sent to info@faunamarin.de

Am strans azi banii de la toata lumea din lista cu 10kg, maine dimineata dupa ce deschid aia de la extremecorals vorbesc cu neamtul ca sa confirm stocul si data de livrare si apoi ii fac plata.
Dupa ce trecem de 13 kg, pretul pe kg scade pe masura ce creste greutatea, pana ajungem la 20.kg Adica la 14kg deja am avea 6.35 euro/kg, la 15kg am avea 5.93 euro/kg etc.
Dane, problema nu se pune de o cutie vs 2 cutii. Deocamdata umplem o cutie de 10kg, a carei expediere costa 69E si am putea trece la o cutie de 20kg, a carei expediere costa 89E. Actualmente expedierea unui kilogram ne costa 6.9 euro, ca sa merite sa trecem la cutia de dimensiune mai mare ar trebui sa mai comande cineva marfa de inca minim 3kg. (adica sa avem in total 13 kg astfel incat pretul pe kilogram sa fie tot 6.9E )

Spune exact ce vrei (cu linkuri de pe extremecorals.de si precizand cantitatea) si, eventual, daca nu ai tu 3 kile acolo poate mai apare cineva care sa mai vrea cateva chestii etc.

Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
Go to: