[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian_
Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
Am vorbit adineauri cu neamtul la telefon, nu primisera inca noile stickere de la UPS si in conditiile astea am convenit sa expedieze comanda luni. (era riscant sa o trimita azi foarte tarziu sau maine, avand in vedere ca urmeaza week-endul).

In felul asta cred ca putem sta linistiti si apropo de eventuala re-expediere a aceluiasi colet .
Fosfatii sunt literalmente enormi. Ar trebui sa fie macar sub 0.05. Daca testul e corect trebuie sa iei urgent masuri.
Inca nu m-am apucat de bazinul ala, momentan sunt mult mai preocupat sa dau gaurile prin placa de beton ca sa fac un sump la cel de 130l Asta plus noua depunere a frenatusilor plus comanda de pe extremecorals samd imi cam mananca timpul.
Preiau stafeta

Ieri seara am avut a doua depunere de la frenatusi (pe prima am ratat-o cand n-am oprit pompele in seara in care au eclozat puii). De data asta sper sa fiu si pe faza cand eclozeaza si sa am mancare pregatita pentru ei. Mosu mi-a imprumutat sita de plancton plus doua carti foarte utile si mi-a dat niste oua de rotiferi, mai trebuie sa cumpar o cultura de start de Nanocloropsis.

Din pacate m-am luat cu comanda de la extremecorals si n-am apucat sa dau comanda la Florida aqua farms, sper sa nu fie prea tarziu azi.
Stati calmi ca testele Tetra si alea 5+1 indica un KH semnificativ mai mic decat cel real in apa sarata. Vorbesc din experienta.

Testeaza KH-ul cu Salifert si discutam pe urma.
Doar tu mi-ai facut placa din spate
De curiozitate, de unde ai luat melcii sic at ai dat pe ei?
Clar ca daca n-ai avut inca spike-ul de nitriti n-are rost, ai prapadi vietatile degeaba.
Dan wrote:Sunteti foarte pesimisti. Stiti vorba aia cu " atrage ce gandeste" ?

Bine zis, pe bune. Bun, cel mai pesimist vad ca e Dragos, care n-are nimic in colet .

Dan wrote:Ca si proba a onestitatii lui se poate verifica cu "unicatul" lui mosu, daca vine sau nu vine, sau daca specifica ceva de el.

Si eu sunt curios daca/ce-o sa zica de coralul ala, dar nici nu stiu ce cerinte au astia la expediere (vad ca majoritatea se trimit in destul de putina apa). Poate ne spune cineva care a mai cumparat corali prin curier samd.

Mai Dragos, eu cu nenea asta n-am avut nici cea mai mica problema de comunicare. Nu stiu altii ce-au facut, ce-au vorbit, ce-au vrut sa puna in pachet, nu ma pot pronunta cata vreme nu stiu detaliile.

Iar la incurcatura cu pachetul asta nu prea vad ce vina are, omul l-a expediat exact cand a zis, pachetul a ajuns in centrul de export al UPS ieri seara, unde mintea unui muncitor de acolo a dat rateuri:

image

P.S. Decat sa faci galerie mai bine ai incerca sa te lamuresti daca ai putea introduce niscaiva melci samd vineri, ca te-ai putea lipi de noi si ar iesi toata lumea mai bine. ;)
Hai mai ce naiba . Asta am discutat de azi dimineata cu el

HI

No we willpack new animals
but i must clear before that they will not send it back again

rgds claude

Tu ai fixat pietrele alea cu ceva? Pagurul e destul de voinic si foarte incapatanat
Hi Adrian

The Shipment is coming back to us at the moment and the Manager was also
here
There was a mistake in Germany that they did not check our contract and
the worker
sends them back due to animals regulations
We get 3 of 10 Shipments back
I will try to send the Stuff asap to you
today i will clear that with UPS so we can send it then tomorrow
ok ?
Iám really sorry about this mess

rgds claude

Se pare ca ramane pe vineri. Prostia se pare ca face prapad si prin Germania, nu doar in Romania.
Eu am o singura nedumerire, gengiskhan ti-a vazut lampa, s-a uitat ce-i in ea samd? Ca altfel nu prea inteleg de unde siguranta asta cu privire la montajul folosit

Adica na, as fi inteles o exprimare de genul "a mea e asa si nu cred ca a lui koala e altfel", dar vad ca se opereaza cu certitudini
Vesti proaste: trackerul UPS afiseaza acum "20.03.2012 20:57 A survenit o întrerupere a serviciilor / Returnat la expeditor"

O sa sun maine sa vad ce si cum. Tare mi-e sa nu fi facut aia mofturi si la creveti...
Nu ies cateodata niste pene din tubul ala?

Daca Dorin nu participa la discutie iti dai seama ca n-o sa ma apuc sa-l caut cu intrebarile. Nu e vorba ca as avea eu neclaritati, intreaba-l cum s-a comportat in timp prima lampa cu leduri pe care a facut-o pentru nano-ul lui Catalin, de pilda. Cand am vazut-o eu, cu putin inainte de a fi inlocuita (tot de Dorin cred) dadea o lumina galbena de toata frumusetea.

Din ce imi spui (ca ai o sursa MeanWell de 12v), probabil ca undeva pe spatele matricei aleia de leduri se afla si driverul. Deci dimmerul vine inainte de driver, deci dimmeaza driverul (asta e o supozitie, cata vreme nu te uiti tu in lampa). Daca driverul este dimmabil e totul OK, daca nu...

Ma rog, deja vorbim discutii tip "il chemi sau nu-l chemi, el vine sau nu vine"
Loca?ie Data Or? local? Activitate
Ditzingen, Germany 20.03.2012 17:16 Scanare Preluare
Nu vrei doi pepperminti pe cleanerul ala?
Daa, cutia cu maimute e pricopsita, nu chestia la care ma gandeam eu . Cat a costat?

Desigur, intrebarea ramane urmatoarea: circuitul tau are o sursa de 12v CC care alimenteaza un driver (aflat probabil in lampa) si intre ele ai montat dimmerul? Ca daca da, suntem tot in scenariul pe care il discutam.

Si da, faptul ca se deschid zoa e un semn bun, clar. Tubul ala care se vede acolo ce dimensiuni are? In poza nu e nimic care i-ar putea da scara.
Adrian_ wrote:La o adica, ce poti face daca ai un filtru extern cu debit foarte mic (ceva gen 200l/h) e sa cuplezi reactorul pe returul filtrului. In felul asta ai scapat de pompa suplimentara samd.

gengiskhan wrote:
Ce reactor in pat fluidizat sa puna la un acvariu asa de mic? Nu e pacat de spatiul ocupat?

Ma refeream la ceva de genul asta: http://www.ukaps.org/forum/viewtopic.php?f=20&t=11026 . Bine, asta e facut pentru CO2, ar trebui facut dintr-un cilindru cu diametru mai mare pentru a incetini curgerea apei prin el samd, dar se intelege ideea. Sta undeva in spatele standului, nu ocupa loc in acvariu.

Evident, are rost sa folosesti asa ceva doar daca pui pe acvariu un filtru extern, dar inteleg ca era deja vorba de asa ceva .

Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
Go to: