[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Adrian_
Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
Filtrul este in perfecta stare de functionare. Vine cu un cos pentru mediile de filtrare (fara bureti, doar cosul, care este cat tot filtrul), furtune no-name si coturi facute de mine.

image

Poza reala, what you see is what you get, cum se spune. Made in Germany, dupa cum scrie pe capac, sub eticheta. Motivul vanzarii este ca am trecut la un 2215 pe acvariul respectiv.

Pret 180 ron, telefon 0771.059.661
Poza reala, what you see is what you get, cum se spune. Revizie valabila pana in iunie 2013. Am cumparat un set de CO2 care a venit cu doua butelii, si cum locuiesc destul de aproape de un centru de incarcare nu am de ce sa pastrez doua.

Foarte utila pentru cei care au dulapuri joase, din cauza ca are inaltimea destul de mica. Filetul se potriveste cu cel de la sistemele JBL/Dennerle samd, nu mai necesita modificari.

image

Pret 120 ron, telefon 0771.059.661
Multumesc si eu pentru promptitudine (sunt cu el impartit in pungi prin sufragerie, daca erau toti cei de pe lista la fel de rapizi ca tine deranjul era mult mai mic) .

Toate cele bune si sa ai numai satisfactii de la pestisori
Anuntul este de actualitate. Merge si culoarea maro inchis.
Este vorba despre Sera Siporax 15mm, bineinteles

In Bucuresti comanda minima este 1 litru si cumparatorul vine sa se intalneasca cu mine la statia de metrou 1 Mai, iar prin posta comanda minima este de 6 litri. (va rog sa ma intelegeti, la pretul asta chiar nu merita deranjul cu posta pentru mai putin). Clientii din provincie care pot ruga pe cineva din Bcucuresti sa le ridice de la mine Siporaxul pot, bineinteles, sa cumpere cat au nevoie (minim 1 litru).

Am comandat o galeata de 50l pur si simplu pentru ca mi se parea anormal sa platesc 27-28 de lei pe litru, cat vad ca se cere pe forumuri. Siporaxul mi-a fost expediat azi din Germania si va fi disponibil incepand cu 20 Septembrie. Vreau 5 euro pe litru, fie in euro fie in lei la cursul la care pot sa CUMPAR eu euro in ziua respectiva.

Telefon 0771.059.661

Este vorba despre o SINGURA galeata (sau cutie, ramane sa vad cand o primesc) de 50 de litri, nu este o afacere permanenta, iar la pretul asta sper ca nu ma poate acuza nimeni de bisnita.

Niste poze cu parintii?
Parerea mea e ca solutia cea mai buna e sa incerci sa imiti un filtru cu ambele racorduri pe capac. Din cauza pozitiei, un racord plasat in partea inferioara a canistrei, cum ai incercat tu sa faci, are de suportat mai multe miscari/forte, cu rezultate pe care deja le-ai constatat pe cale empirica .
takawachinchila wrote:Deja lipitura din zona cablului de la filtru trebuie sa o carpesc din nou, ca scapa aer. Ar fi a treia lipeala. Imi vine sa scot pompa si sa strivesc totul cu piciorul!

Americanii au o vorba: "cut your losses". In cazul de fata e vorba de pierderea de timp
Incerc sa-mi calibrez trusa de teste, ca sa zic asa, verificand apa de la robinet. Mi-ar fi de mare ajutor daca alti acvaristi care locuiesc in zona (Bucuresti, sector 1) ar posta rezultatele pe care le-au obtinut ei, precizand si testele pe care le-au folosit.

Mie mi-a iesit asa:

PH intre 7.5 si 8, as zice foarte aproape de 8, ceva gen 7.8 -7.9 (privit pe un fundal alb era foarte aproape de culoarea de la 8 de pe cartonas)

GH 8
KH 5
NO2 mai mic de 0.3mg/L

Am folosit teste Tetra, gradele de duritate masurate sunt grade germane.

takawachinchila wrote:cu 2 zile in urma, mi-am dat seama ca nu am racorduri demontabile!
mai mult, nu am pus robineti!
omu din greseli invata. santierul continua.

Ca bricolaj experimental proiectul e interesant, dar sper ca nu-ti inchipui ca vei obtine un filtru sigur pe termen lung folosind imbinari cu silicon pe plastic si alte minuni de-astea. Poate va functiona fara probleme saptamani sau chiar luni, dar pe urma o sa-ti scoata pe dusumea toata apa din acvariu, de preferinta noaptea sau cand esti plecat de acasa (ca in legile lui Murphy).

Ca sa faci ceva cat de cat sigur ai avea nevoie de o canistra de plastic SOLID, cu inchidere etansa cu garnitura. Numai pe asta dai lejer 100 de lei. Am vazut ca vindea cineva pe unul din forumuri carcase de filtre de apa de-alea mari, cu capac cu racorduri metalice. Parca cerea 50 de lei, banuiesc ca lasa si mai ieftin,c a nu se inghesuia nimeni sa cumpere. Alea erau OK pentru un proiect de genul asta, dar prezentau dezavantajul major ca gura de acces avea diametru relativ mic, era greu de bagat mana pe acolo.
Eram obosit aseara si am postat tarziu de tot, de-aia am scris "termometru" in loc de incalzitor" . Nici n-ar avea cum sa fie termometru acolo, carcasa filtrului este opaca.

E vorba de cutia mare, neagra si urata care vine cu acvariile Juwel. Modelul de filtru pe care-l am eu este "Type 400", l-am cumparat la mana a doua impreuna cu un Rekord 96. Mai bine zis am cumparat doar carcasa, ca numai aia mai ramasese din el (power headul, mediile de filtrare si plasticele alea albe care tin mediile de filtrare disparusera in beciul in care fostul proprietar depozitase acvariul.

Am gasit un power head ieftin la cineva, asa ca acum vreau sa folosesc filtrul pe post de filtru bio intern. Ca filtru mecanic mi se pare cu desavarsire inutil, avand in vedere ca admisia de apa in compartimentul mediilor de filtrare se face doar pe sus, dar ca filtru bio, fiind dotat cu un head de 400l/ora, mi se pare ca are potential.

Problema in care am nevoie de un sfat este urmatoarea: filtrul este practic format din trei compartimente, unul in care se afla mediile de filtrare, unul in care se afla termomentrul/termometrele (are loc pentru doua) si unul in care se afla pompa.

Cum se poate vedea in schema atasata (nu faceti misto de ea, e facuta cu mouse-ul) pompa trage apa din compartimentul mediilor de filtrare prin doua gauri, una mai mare situata aproape de jumatatea inaltimii compartimentului, si una mai mica situata pe fund. Circuitul din compartimentul termomentrului nu cred ca are importanta pentru functionarea filtrului.

Eu ma gandeam sa astup gaura de la mijloc, s-o largesc pe cea de jos cu o suprafata echivalenta, si sa umplu aproape tot compartimentul cu siporax. Deasupra sa pun doua straturi de burete de 2.5cm si un strat de vata de perlon, pentru a impiedica mizeria sa intre in stratul ceramic.

Gresesc cu ceva? Ar exista vreun motiv sa las cele doua gauri asa cum sunt? (ele mi se par un sistem de reducere a debitului in partea inferioara a compartimentului, dar nu vad de ce as vrea asta daca bag cam 1.5 l de Siporax in el).

Sper ca acvaristii mai experimentati in bricolarea/modificarea de filtre sa-mi dea un sfat. Multumesc in avans.

image
Am urmatorii sanitari de talie mare, in total sase bucati:

1. Pleco superb, peste 15 cm (mai degraba spre 20, nu l-am scos sa-l masor dar e MARE).

2. Doua bucati pleco 11-12cm, iarasi frumusei

3. Un pleco mai mititel, 8-9 cm

La pleco n-am stat sa-i studiez care e M si care F, nu e chiar asa usor si n-avea rost sa stresez pestii de pomana.

4. O pereche de hoplo, masculul exceptional de bine dezvoltat (15+cm) , aripioarele din fata lungi si carnoase, cu varfurile devenite rosietice pe scurt individul are chef de reproducere. Femela este mai micuta, cam 12 cm, dar se prezinta si ea foarte bine.

Intentionam sa fac un acvariu steril de mari dimensiuni, si i-am adunat pentru ca baietii si fetele astea erau numai buni ca sa stranga orice resturi de mancare de pe fund, dar intre timp am cumparat un 180l plantat superb, si gasca avea tendinta sa-l are in lung si in lat, asa ca n-am nimerit cum sa-i scot mai repede de acolo.

In concluzie, sunt disponibili pentru schimburi fie cu alti peste nu scumpi dar sanatosi (specii care nu ara acvariul) , fie cu echipamente acvaristice de uz general.
Acvariul plantat l-am luat cu o puzderie de meci comunitari de care vreau sa scap, daca vrea cineva sa dea niste botii clovn pe pleco&hoplo mi-ar face un mare bine.

tel 0771.05.96.61 sau PM
Vezi ca n-ai scris cat costa cel de 25l
Am facut comanda, se poate inchide topicul.
Ma intereseaza strict acest model (din cauza ca incape perfect in spatiul pe care-l am la dispozitie) si doar culoarea neagra.

Prefer doar acvariul, capacul, suportul de plastic de jos (rama) si incalzitorul de 200W cu care vine din fabrica. Dar daca vrea cineva sa vanda kitul complet, asa cum l-a cumparat, putem discuta.

telefon 0771.059.661
Multumesc pentru urare si pentru sfaturi

Cunosc importanta ciclarii, dar investitia in pesti a fost foarte mica iar kitul din Hornbach cuprinde si doua flacoane cu chimicalele necesare unui start lin, asa ca am zis sa incerc. Daca erau niste specii mai scumpe si mai pretentioase abordam diferit toata povestea.
Cumpar set de site pentru Artemia (cele doua produse care s-au adus la noi sunt "JBL Artemio 4" si "Hobby Artemia Sieve combination" ambele avand cate patru site de la 0.15mm pana la 1mm respectiv de la 0.18mm pana la 0.96mm)

As prefera setul de la JBL, pentru care exista si un recipient in care se monteaza sitele (JBL Artemio 2) dar daca n-are nimeni e bun si setul de la Hobby sau altceva echivalent.

Telefon 0771.059.661
Telefon 0771.059.661

Va rog frumos sa provina din upgrade, nu sa fi ajuns la vanzare in urma unor epidemii ingrozitoare .

Mie imi trebuie segmentele, pe care importatorul nu le aduce la noi. Pompa poate la o adica sa fie defecta, daca pretul e corespunzator

Ca idee, un 130 in perfecta stare s-a vandut (nu usor) cu vreo 80 de lei pe un alt forum (nu stiu daca e OK sa pun link). Asta nu inseamna ca il vreau gratis , dar nici sa mi se ceara 80% din pretul de nou...

Din pacate nu am ce face cu modelul vechi (Aquaball 22xx - pentru ca segmentele nu se potrivesc la cele noi 24xx ).
Ma numesc (evident ) Adrian si sunt din Bucuresti. Recent, la instentele juniorului, am reluat un hobby care ma pasionase destul de mult in copilarie si adolescenta, dar pe care il abandonasem in facultate din lisa de timp si din cauza altor preocupari: acvaristica.

Am constatat deja ca in ziua de azi asta e un hobby care, la nivel de incepator, vine aproape de-a gata: 300 de lei decartati in Hornbach pentru un set Aquapro 60 plus inca vreo 100 bagati in niste neoni, o pereche de betta, una de platy, una de moly, una de xipho si doi sanitari, inca vreo 50 in plante sa fie salata multa sa nu se incaiere locatarii, si pentru inceput e gata

Sigur ca, pe urma, usor-usor, vivparii mai fac niste putiuti, iti amintesti ca mai e un acvariu mic ramas in beci la parinti etc etc.

Forum Index » Profile for Adrian_ » Messages posted by Adrian_
Go to: