| Message |
|
|
asa sta acum varful
Vad ca a inceput sa infloreasca...sau sa iasa ceva din varf
si atat e de inalt daca ar sta sustinut. Acvariul are inaltimea de 40cm
si a crescut atat de mult doar astazi. ieri abia ce iesise din apa cam 5 cm cred.
|
 |
|
|
|
chiar daca nu-mi raspunde nimeni, voi continua cu descrierea situatiei: evident tija deja a depasit inaltimea acvariului si nu a avut incotro si s-a curbat paralel cu fundul acvariului, varful fiind din nou scufundat. Chiar nu stie nimeni nimic? Creste aproape vazand cu ochii, cat e lumina aprinsa cam cu 1 cm pe ora....
|
 |
|
|
|
deci nu stie nimeni ce sa fac? aseara crestea vazand cu ochii, intr-o ora cred ca a mai crescut vreo 3 cm...acum am vazut ca s-a inclinat putin, probabil sa nu ajunga la neon.
|
 |
|
|
|
pai sa vad ce reuseste sa mestereasca la el sotul meu...ma gandeam la un tub cu gauri multe si mici ca sa mai disipe din putere. Ar merge?
|
 |
|
|
|
am pus led-urile, sper sa fie suficienta lumina, cred ca nu dau mai mult de 3W...dar asta este, deocamdata o sa incep asa. Am facut rost pt moment de o panarama de filtru, resun mini parca se numeste, il am de vreo 4-5 ani de cand imi luasem o broasca de florida si era mica si eu eram total pe langa tot.....oricum, scrie pe el ca are un debit de 200l/H si probabil ca o sa ii pun un burete albastru pt ca acum il are pe cel original, unul negru dar nu in stare f buna. M-am gandit ca decat deloc tot e bine si atat.
|
 |
|
|
|
Nu mi-as fi imaginat niciodata dar se pare ca se intampla: imi infloreste, cred, o planta, mai exact aponogeton crispus, adica cea pe care am luat-o vai de capul ei de la un magazind de renume....nu dau nume....Avea 3 bulbi, 2 mai mici si unul mai mare. la cel mare s-au dezvoltat si s-au inmultit frunzele vazand cu ochii iar la celelalte doua nimic spectaculos. Ei bine acum 2 zile a aparut o tulpina la una dintre cele doua plante mai mici dar nu am bagat-o in seama, sincer am considerat-o a fi o frunza (arata cam la fel) si ieri seara am observat ca e de fapt o tija care era cam la jumatea acvariului. Azi dimineata ajunsese la suprafata si dupa vreo 4 ore deja s-a inaltat cam cu 2 cm peste suprafata apei. Daca o tine asa ajunge la neon....ce sa fac?
|
 |
|
|
Multumesc mult de tot  o sa lecturez cu maxima atentie!
|
 |
|
|
|
la macronutrienti te referi la PPS pro? am mai citit eu pe ici pe colo dar tot nu am inteles suficient...of, candva o sa imi iau niste teste si cu rezultatele in dinti o sa va rog sa fiti mai specifici.
|
 |
|
|
scificuss wrote:O singura obiectie, ai putina carenta de fier si macro in special nitrati. Vezi cum le rezolvi.
tocmai mi-ai vb in limba chineza. Mi-e tare greu sa inteleg fertilizarea si cum se imparte: micro, macro....din astea. Am facut chestiile de bun simt pt un incepator (zic eu...) adica am pus substrat fertilizant si folosesc 2 alte tipuri de fertilizare, adica ceva care-mi scapa ca si denumire acum si pe care il dozez o data pe sapt. si easy carbo. Ma gandeam sa incerc si cu fertilizare tip pastilute puse la radacini dar inca nu stiu sigur pt ce foloseste si daca fac bine sau rau....
|
 |
|
|
|
Se pare ca nu ii plac f tare conditiile din acvariu ca nu s-a inmultit f tare de cand o am. Totusi o sa tin cont de sfaturile voastre, asa cum am facut mereu si o sa o pescuiesc diseara si o arunc.
legat de hemianthus, nu stiu cum sa il fac sa arate bine. Presupun ca trebuie tuns nu? Am citit ca poate ajunge si la 15 cm daca e lasat. Cred ca e singura planta din acvariul meu care creste intr-o disperare. O parte din ea o sa pun si in nano si l-as lasa sa creasca in inaltime, cred ca va arata bine. Deci sfaturi ceva?
|
 |
|
|
|
borscuta daca este din cea de florida, cu tample rosii, va creste foarte mare, am avut si eu doua chiar. Daca e femela cu atat mai mult va creste. Dar problema nu e cat va creste, ci ca dejectiile broastei sunt foarte nocive pentru pesti, am facut si eu greseala asta acum multi ani si mi-au murit foarte multi pesti.
|
 |
|
|
|
am avut initial cateva si nu mi se pare ca s-a inmultit chiar excesiv. Oricum si eu eram hotarata sa arunc din ea cand se va inmulti prea mult. Dar care e rolul plantelor de suprafata, exceptand cazul in care alevinii se adapostesc in ele....adica intr-un bazin in care nu e cazul de alevini, are rost sa existe plante de suprafata?
|
 |
|
|
|
cu si mai mare tristete trebuie sa va spun ca elodia nu a mai supravietuit de data asta. Presupun ca totusi cautarea mea i-a adus moartea, pt ca desi nu am gasit-o, cred ca fara sa imi dau seama am inghesuit-o si mai rau undeva si probabil ca nu a mai supravietuit. Nu avea nici un fel de urma pe corp, nu avea solzi lipsa.....nu stiu, va ramane un mister.
|
 |
|
|
|
seamana cu cryptocoryne pontederiifolia, adica daca zici ca e cryptocoryne, am cautat pe net si parca cu asta seamana cel mai bine. Are frunzele mai late si ovale. Am pus-o prea sub buturuga si nu pot sa ii fac o poza decenta.
Mii de multumiri!
|
 |
|
|
pun niste poze cu 3 creveti, nu stiu daca restul pana la 13 au supravietuit, dar astia 3 isi fac veacul in planta care creste cu disperare si nu stiu ce este.
asta e singurul rosu si cel mai mare

|
 |
|
|
am 4 plante la care nu le cunosc denumirea si as vrea daca se poate sa ma ajutati:
planta 1
planta 2
planta 3 plutitoare primita cred cu niste plante
planta 4 care se inmulteste foarte foarte tare si am tot tuns si replantat dar vad ca creste repede si in inaltime. Cum ar trebui sa o tund?

|
 |
|
|
|
Cu parere de rau trebuie sa va spun ca elodia a disparut din nou...de azi dimineata....sau noapte....ca era prezenta seara trecuta, azi dimineata era lipsa. Acum m-am intors de la acvariu, am bagat mana in toate scorburile, nu pare sa fie in nici una. Si totusi acolo cred ca este ca nu avea unde in alta parte. Mi se pare absolut incredibil....pestii chiar nu au minte deloc?
|
 |
|
|
|
da, gandeste-te ca in apa aia se amesteca dejectiile pestilor si se descompun resturile de mancare.
|
 |
|
|
Buturugile le poti cauta si la useri care trateaza si vand, erau pe la sectiunea vanzari niste anunturi. Sunt mai ieftine si unele arata mai bine decat cele din comert. Daca le iei din mediul natural e mai greu pentru ca trebuie fierte cu sare destul de mult timp ca sa nu mai elimine tanin si sa stea scufundate.
Scalarii din cate stiu halesc creveti, asa cum spunea cineva aici, la mic dejun, pranza sau cina, sau toate la un loc
iar neoanele ar fi bine sa le schimbi acum, poti astepta pana sa le multiplici, sa te prinzi care cum si despre ce este vorba.
|
 |
|
|
|
crevetii cred ca prefera moss-ul si planta de tip gazon deci nu cred ca s-ar potrivi la tine acolo. Neonii se tin in card de min 6, probabil ca ai putea avea un card dar cam atat.
|
 |
|
|