[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Marti
Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Multzam de aprecieri baieti. Pot spune ca a iesit mai bine decat ma asteptam, mai ales ca, initial, nu agreeam ideea. Abia astept sa facem si cealalta latura, sa il vaz complet.
Referitor la pompe: am mai luat inca un hydor koralia 3200. Deci am un hydor koralia nano 1600 + hydor koralia 3200.

Intre timp am inceput sa lucram la backgrounduri, astfel:

miercuri si joi m-am prezentat la Dan (Pepika) si am ales pietrele si le-am pus pe pozitie, am pus la cale operatiunile:

image
image

Tot joi am ales si pozitiile pompelor in bazin, le-am trasat si am pus la cale operatiunile de asezare a decorului
image

Vineri: pe zi Dan a pregatit bazinul pentru aplicarea cimentului: a fixat pe pozitie teava de retur - pe unde vine apa din sump, a fixat canalele de cablu pentru pompele de valuri:
image

Vineri seara, m-am prezentat la pepika unde s-a turnat cimentul si s-au asezat pietrele de pe peretele din spate (ala cu piaptanul):

image

image

image

Saptamana viitoare, luni ar trebui sa facem decorul si pentru cealalta latura iar Dan ar trebui sa repuna sticla de pe fata (o lipitura s-a deteriorat la manevrarea bazinului si a aparut o dunga inestetica pe silicon).
Fara legatura cu mica defectiune aparuta in lipitura de care va povesteam, va arat un detaliu al lipiturilor facute de Dan, lipituri de care eu sunt foooaaarte incantat, siliconul este aproape invizibil:

image
Fix la asta ma uitam acum pe fish-street. Ma rog. Cred ca o sa merg pe hydor in continuare, macar le imperechez si, daca va fi vreodata cazul, voi lua si un controller. Ideea este ca nu stiu daca este suficient un koralia nano 1600 sau trebuie ceva mai mare.
kirucd wrote:WP10 sint vortechurile chinezesti, care sint accesibile, Vortechurile originale sint MP10

He he he. Nu stiam Ideea este ca oricum am o koralia nano 1600 si sigur imi mai trebuie ceva. Si ma gandeam la o pereche. Merita studiata si treaba asta cu wp10.
Nu-mi permit vortechuri. Ma uit dupa d-astea mai pamantesti
ce ziceti, doua pompe koralia nano 1600 mi-ajung pentru bazinul asta (50x50x40 cm)?

da, pai asta este o varianta. sa folosesc suportul aqua medic si, dupa aia, sa-mi fac un piaptan taiat, sa ma pot folosi de posibilitatea de a regla nivelul.
multzam baieti pentru raspunsul vostru. Ramane sa analizez, sa vaz ce fac acolo.
@Koala:

La background vreau sa folosesc piatra uscata, cu ciment d-ala cm-25 (daca nu ma insel). Ideea mea era sa il fac in mod clasic, asa cum ne-ai aratat ca a ifacut si tu la bazinele tale. Dan a venit cu propunerea: bah ce sa ne mai chinuim, sa facem placile separat, sa le lipim cu silicon dupa aia....mai bine facem cimentu' direct pe sticla si aplicam pietrele intai pe o latura iar, dupa ce se usuca, intoarcem acvariul si facem si latura ailalta in aceeasi maniera.
La capitolul pompe o varianta ar fi sa le taiem stecheru', sa tragem firu' printr-o teava in spatele backgroundului si sa atasam stecherul la final pe conductor. Aici trebuie sa fim atenti sa avem suficienta rezerva de fir astfel incat sa se permita scoaterea pompelor din acvariu pentru mentenanta.

koala wrote:Repet procedura de realizare a decupajului:

- se dau 2 gauri in colturi,
- apoi, gaurile se unesc intre ele,
- de la aceleasi gauri se pleaca "in sus", catre buza sticlei.

... se lucreaza la fel, si daca geamul se taie de mana si daca se taie pe masina controlata numeric. E acelasi procedeu.

Ah, OK. Dan imi povestise de posibilitatea de a se gauri sticla si apoi cu flexu' or something. Nu stiam ca si la CNC se foloseste aceeasi metoda.
@Dragos: dimensiunea golului este de 25 x 10 (de 10 nu sunt foarte sigur dar e p-acolo ). Dan a propus folosirea piaptanului Aqua Medic, solutie ce mi-ar da flexibilitate mai mare in joaca cu nivelul apei in display....

@ Sebastian: Ti-as fi imprumutat sculele alea cu mare drag dar nu sunt ale mele, sunt ale lui Dan (pepika). Eu am doua maini stangi si daca m-as fi apucat sa-mi lipesc singur acvariul ar fi iesit un tanc

@ Alexiumihai: Multumesc pentru sugestii, decorurile alea sunt faine rau dar n-o sa folosesc live rock in display, sunt cam scumputze.

@Koala: Decupajul ala ar fi trebuit sa fie facut la CNC....nu s-a folosit solutia aia tehnica cu gauritul sticlei samd, cel putin asa i-a tocmit Dan p-aia.
kirucd wrote:Pai acolo iti trebuie un pieptane din acryl, baza se poate taia cu colturile rotunjite pe CNC,
numai sa stim raza de curbura. Ce dimensiuni are golul pentru pieptane?

Asta ar fi solutia eleganta . Dar, folosind decor de piatra, se va masca partea de jos a piaptanului cu ceva decor asta fiind motivul pentru care luam in calcul utilizarea unui straif de sticla care sa acopere golurile respective.
Apropos de decor, Dan propunea sa-l construim direct pe sticla....o face cimentul ala priza buna pe sticla? Ce ziceti?

Update

image

image

Taietura pentru overflow este "pe rotund". Dan deja are o solutie pentur montarea in regula a piaptanului.

Urmeaza cutia de overflow si decorul de pe spate si de pe peretele din stanga (cum te uiti din fata la acvariu)...dar saptamana viitoare, dupa jumatatea saptamanii.
koala wrote:

- Leduri de lumina pentru dulapuri + intrerupatoare "destepte", magnetice.

Intrerupatoarele astea de unde le-ai luat?

Ventilatoarele de pe dulapuri sunt d-alea de coolere sau sunt la 220? Nu ti-e teama de zgomot? Intreb pentru ca ma bate si pe mine gandu'
koala wrote:@Marti: Sa le folositi cu placere!... sunteti datori, fiecare, cu cate o bere.

Poi cand mai sunati goarna indreptati-o si spre mine si rezolvam

Ina alta ordine de idei: moamaaaa ce de carice!!!! Sa ai spor!
koala wrote:
- am toate ledurile (alea de 10W) in punga... il astept pe gengiskhan sa le ia (si pe ale lui si pe ale lui Marti).

Multumim din inima partidului
Da, vortech-urile ies din discutie. Sunt pe low budget. Ma refeream ca mai studiez oportunitatea ascunderii lor...daca e chin prea mare sau nu, daca sunt in stare sa fac ceva sa iasa frumos sau nu etc.
Update de la Dan (pepika): "sticla nu a ajuns din locatia in care se taie in cealalta locatie, unde o slefuieste" Probabil din cauza de viscol.
Referitor la mascarea pompelor...mai studiez problema.
Foarte frumos Radu, plin de viata....noroc cu matrixu' ala
Foarte frumos! Bravo!

Forum Index » Profile for Marti » Messages posted by Marti
Go to: