Message |
|
scorpionul wrote:nu se vad de loc pozele. Dar de ce nu le pui aici?
Doar resize pot si se pierde calitatea, nu inteleg de ce nu se vede pe link
|
 |
|
|
 |
|
Poi cam asa, topaz blue, carbon rili, red rili,red sakura , orange sakura
|
 |
|
Pana in 25 luna viitoare vreau sa le ciclez,problema e ca am cumparat niste resunuri ca si incalzitoare... puse pe 20 grade fac asa 23, 24 si 25 grade...puse pe 23 la fel incalzesc...foarte foarte slabe.Multumesc de incurajare si de sfaturi
|
 |
|
Ce e creatura ce aproape iese din substrat in mijlocul pozei?Va multumesc
Creatura https://imgur.com/gallery/eK00JJ5
|
 |
|
Si acum o prima intrebare, dupa o socoteala buna a reiesit ca am 21L in fiecare acvariu, 5 L daca schimb saptamanal ar fi ok? Am vazut si schimburi de 20 de 30 de 50% cu acelasi rezultat , dar la 5L daca as schimba mi ar fi mie mult mult mai usor
|
 |
|
Multumesc.Cand nu te intelegi cu nevasta ajungi la compromisuri  si ea si a dorit 2 copii,eu unul deocamdata si i am facut gemeni
|
 |
|
Astazi am atasat moss ul de lemn si pietre si am mai aranjat putin casutele viitorilor locatari
https://imgur.com/gallery/Mxzi7Mt
|
 |
|
Multumim
|
 |
|
Multumesc multumesc,acum sutem in ciclare
|
 |
|
Totul a inceput acum 4 saptamani cand m am hotarat sa bag un acvariu de 180L in perete,toate frumoase proiect facut din pasiune si cu multa bucurie.Totul mergea bine in timpul ciclari si am primit 10 creveti neocardine, sincer nici donatorul nu putea sa zica ce sunt caci culori nu prea au, e dupa o saptamana vad o embarasada (gravida) de acolo pur si simplu m am indragostit, nu de ea binenteles ci de specia ei.Sotia e si ea curioasa ii place acvariul ii plac pestii (crescuta cu un acvarist in casa inca de mica),i am tot aratat acvarii mici cu creveti, ea spunand ca sunt frumosi sa cumpar sa bag si roshi si albastri...un curcubeu in acvariu mare,eu avand deja ceva experiemta cu crevetii (10 zile aprox) i am explicat ca se corcesc si sa bagam numa o culoare , ea nu si nu ca vrea amandoua chiar 3 ...i am spus ca bag o culoare im acvariu si ii mai fac ei un acvariu 30x30x30, ea fiind in postnata ingrijind gemeni nostri de 5 luni, s a uitat la mine lung si mi a spus exact asa : copii am ,caine am ,pestii am, broasca am de crescut plus un sotz ,chiar creveti crezi ca mi lipseste sa cresc?Dupa alte 2 zile in care am tot batut apropouri ,ne am hotarat sa fac un nano care sa il ingrijesc eu si sa se mandreasca ea cum ca e al iei,va dati seama ca nu am cazut de acord in privinta culori si o sa vedeti in poza atasata la ce rezultat am ajuns.Scz ca v am plictisit cu ditamai postul si stiu ca nu sunt un povestitor exceptional dar aici nu facem nuvele sau opere lirice, aici facem pasiune
https://imgur.com/gallery/fXAtTuv" target="_blank" rel="nofollow">Acvariile mele https://imgur.com/gallery/fXAtTuv
|
 |
|
Bafta multa, ai mai folosit si in altw acvarii spartura de lava? Ma gandesc la unii care au tras cu ph ul din cate imi aduc aminte
|
 |
|
Macar acum stii ca sunt porcari dar ai niste exemplare frumoase , azi deschid si eu un jurnal cu creveti, vedem cum imi permite timpu la munca
|
 |
|
Si prima gravida
|
 |
|
Skimmer de suprafata pentru furtune de 12mm.Multumesc
|
 |
|
Tare frumos si util jurnal, asta cred deja ca stiai si tu scorpionul dar si restul, eu doar am vrut sa i dau un up urmat poate de un update
|
 |
|
O sa optez si eu pe anubias.Multumesc
|
 |
|
Frumos,detin acel filtru la o broasca testoasa, e super , i am bagat 3 sfrrt siporax si am lasat doar buretele ala negru.Ce plante ai acolo la creveti?
|
 |
|
Au trecut 3 zile nici un deces dar imi e mila de pesti cand se sting neoanele...in continuare sunt speriati si haotici
|
 |
|
Alinn.25 wrote:
Berea wrote:Din experienta mica ce o am si ce m am documentat eu, ai nevoie de 2-4 mm sa fie solul, iar 12 w la 20 litri asta inseamna 0.6w/Litru ceea ce e ok pentru 5 6 ore pe zi
E lampa led de 12w. Eu cu o lampa de 9w luminez un acvariu de 55l.
La led se calculeaza lux/litru nu wati. Depinde cati lumeni are lampa. Gasesti lampi de 12w care produc 5000 de lumeni.
Care era socoata la lumeni per litru? Si sa fim seriosi la 12w ce gasesti prin comert nu cred ca are mai mult de 800 lumeni, reali
|
 |
|