Message |
|
Un filtru bun extern si un schimb saptamanal de 30-40% de apa e suficient pt a avea un acvariu curat, dar si aici putem elabora multi factori care influnmteaza mizeria, de la hranitul excesiv pana la lipsa aspiratului a substratului si multe altele, ori ca e de 30L ori ca e de 300L tot asa trebuie un filtru bun doar ca difera volumul filtrului (canistra) unde vei baga materialul filtrant (si aici sunt multe optiuni de la 6 lei L pana la 80 lei litru de material filtrant, de aceea spun, documeteaza te bine, citeste forumul asta ca e aur
|
 |
|
Ce e nou nui minciuna, nu te uita la bani cand faci o investitie de genul, gen sa iei un inlazitor resun ca e mai ieftin cu 20 lei ca eheim (e doar un ex suma) mai bine mai astepti si investesti in ceva mai calumea,oricum ar fi de inceput ai nevoie doar de acvariu si filtru ca sa dai drumu ciclari (o luna de preferat) , eu iti spun astea din experienta mea de incepator...fa cu rabdare si gandeste te bine, citeste si vezi ce ti s ar potrivi mai bine, nu te grabi
|
 |
|
Decizie corecta, linistea ta e mai importanta
|
 |
|
Doresc neocardine  sare am si am si adaugat in 2 acvarii asa de proba, cate 1 gram in fiecare si am un gh de 3
|
 |
|
Asta cu sotia ... ma enerveaza uneori ca nu mi se impotriveste, am vrut acvariu in perete a zis ok , am vrut acvarii cu creveti prima oara a strambat din nas a doua oara nu a zis nimic a 3 oara ia i ...
|
 |
|
Poi am una dar nah , o pun si pe a 2 a si ii ocup priza de aspirator sotiei...imi e teama ca azi maine merg astia 2 dea buselea si scot tot de pe acolo
|
 |
|
Cred ca e ultimul lucru si pe urma afara dorm, momentan m am hotarat sa cresc doar gh ul.Vedem caparca cu cat citesc mai multe informatii ma fac cu capu cat mai mult,eu nu vreau sa cresc animalute doar asa sa le cresc, vreau sa le fac un habitat corect,tocmai de aceea le am pus si pietre si moss le am aranjat, am vazut n acvarii cu creveti fara sol fara nimic in ele...
|
 |
|
Spre rusinea mea nu am facut inca, am fost prins ba cu proiectu cu crevetii ba cu aia mici zilele astea
|
 |
|
Ia ceva sigur si asculta de sfaturile colegilor, cand am mers pe mana lor mie cel putin mi a fost bine
|
 |
|
Acum nu stiu sunt eu prea tipicar si grijuliu dar vad si citesc tot felu de parametri ale apei cu creveti,uni spun ca masoara doar TDS alti spun ca trebe gh si kh peste 6 iar eu in acvariu mare am bagat 10 creveti, 7 am obs ca sunt masculi si dupa o ssapt am vazut o gravida si cateva naparliri la kh si gh sub 2.Daca cresc doar gh ul la 5 6 e ok ? Caci solul asta akadama nu a schimbat deloc proprietatile apei..din cate am inteles de la vanzator le ar fi schimbat daca depaseam acei parametri, adica el le scadea dar de urcat nu...
|
 |
|
Imi e putin frica ca nah apa ,plante creveti in acvariu mare am  o sa incerc cu capcana
Mai multe griji imi fac cu pestii cand se sting luminile, saracii inca nu s au obisnuit si o iau razna 10 secunde dupa stingere,o sa merg din nou pe sfatul lui @scorpionul (de altfel care ii sunt dator vandut in acvaristica) si o sa pun sa se aprinda 2 neoane, dupa 15 min alt neon, iar la stingere la fel, se sting 2 dupa alte 15 min sa se stinga si ultimul....incercam
|
 |
|
Frumos da ala nu e sump?
|
 |
|
Un singur site vinde  ,vedem ce fac cu capcana
|
 |
|
Parca ma vad pe mine,de cat sa tot stai cu gandul ca se sparge maj bine faci retur si stai linistit
|
 |
|
Nu e mai utila o capcana 2 ?
|
 |
|
O sa le dam de hac si astora
|
 |
|
Cu aceasta ocazie (rezolvarea debitului) am rezolvat si problema biofilmului, binenteles cu ajutorul lui @scorpionul oferindumi sfaturi utile
|
 |
|
Revin cu o completare, ca si sol am ales akadama ( producatorul sustine ca este un sol activ si stsbileste un ph de aprox 6.5, kh de 2 si gh de 6 , momentan eu nu vad nici o diferenta la apa din acvariu fatza de cea de la robinet unde am ph 6.2-6.5 gh si kh 2-3) din cauza ca nu mai pe stoc suficient sol akadama pentru a umple toate cele 5 acvarii am decis ca un acvariu sa fie umplut cu shrimp soil bej de la JBL.Ca si lumina am ales 5 spoturi led aplicabile de 6w pe care le am agatat cum am putut deasupra acvarilor.Am cumparat si easystart (cultura de bacterii) pe care o sa o adaug saptamanal in cele 3 4 saptamani de ciclare
|
 |
|
Faza e ca au aparut si pe sticla, sunt ca niste pete albe dar cand te apropri devine un vierme.In fine, deci problema debitului nu erwu furtune strngulate si colmantarea furtunelor, stiu ca pare greu de crezut dar da,au fost incredibil de murdare, mai ales cel de IN.Pestii parca s au mai acomodat dat lipseste un neon juvenil...ori a sarit gardu ori o fractinue de secunda nu am fost atent si aspirat a fost
|
 |
|
Este ca un vierme micut 1mm cu picioare multe si destul de plat
|
 |
|