[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Faye
Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Fara suparare adrian, dar la cate l-ai pus sa indure pe bietul peste, ma mir ca a trait atat.
Liv wrote:
@Faye - m-ar interesa o metoda si mai buna.

Eu ii aclimatizez la ochi, traditionalul turnat apa in cap din 10 in 10 minute. (daca nu uit)
Dar vazusem o fita pentru aia mai lenesi decat lenesii.
Cateva lingurite de apa din acvariu nu sunt suficiente pentru a obisnui pestele cu noile conditii de viata. Metoda lui Liv e excelenta pentru incepatori.
Criss, cat de bine ai aclimatizat pestele inainte sa-l transferi in acvariu? Din experienta mea, cam asta ar fi cauza decesului la cory noi introdusi, pentru ca odata acomodati, sunt pesti foarte rezistenti.
Am incercat eu spirt, dar simplu, nediluat. Bai de 2-3 secunde si apoi clatit bine. Frunzele nu au patit nimic, iar alga a murit in totalitate, spre deosebire de baile cu apa oxigenata, la care s-au mai topit si frunze, iar alga a mai ramas pe alocuri. Doar asa de samanta, cat sa aiba de unde sa se mai intinda.
Am incercat si easy carbo, nu bun, ars frunzele.
Exemplul perfect de "a vorbi impreuna si intelege separat".
In topicul asta fiecare vorbeste despre altceva. Parca suntem intr-un roman de-al lui Kafka.
Pleco nu umbla in gasca, de fapt pe unde se intalnesc se bat. Ajunge la dimensiuni de 30cm, nu are ce cauta in acvariul tau.
Faye e disturbed! Asculta in loop vocea asta incredibila. Pestii sunt in panica pentru ca vibreaza acvariul, impreuna cu restul casei. Cred ca si vecinii.

Pe nenea asta vreau sa mi-l aduca mosul de craciun, sa cante in dus in timp ce eu schimb apa la pesti!
Adrian, astia sunt altumi, nu scalari. Diferenta dintre cele doua specii este cam aceeasi dintre un armasar pur sange si gloaba de la caruta lui nea Vasile.
Bine ca n-ai pus scalarii cu carasi, in 2 zile carasii ramaneau fara cozi.
Frumosi botosii. Sa-ti traiasca si sa se inmulteasca!
Haios pestele de pe pres. Iar altumii sunt spectaculosi!
Si totusi, e aproape un an de cand am eradicat BBA-ul din bazin cu ajutorul metodei descrisa mai sus. Am doar anubiasi, nu adaug CO2, iar alga nu a reaparut.
BBA apare, pentru ca apare. Traieste si traieste chiar bine in orice conditii. Cu lumina sau fara, cu fertilizanti sau fara, cu CO2 sau fara! Le-am incercat pe toate si nu am scapat. Numai iluminatul le-am schimbat de 3 ori, ca poate poate. Am incercat si curatenie/aspirat zilnic, si curatenie o data la luna. BBA nu s-a sinchisit si si-a vazut in continuare de viata si de extindere. Nici baile cu apa oxigenata nu au ajutat si nici Easy Carbo.
Iar apoi a aparut @Porcu, care m-a scapat definitiv de BBA cu un sfat.
Spirt medicinal simplu de la marmacie, necombinat cu apa. Scufundati planta pentru 2-3 secunde (nu mai mult, ca se arde!), apoi clatiti foarte foarte bine cu apa curata. In 2 zile BBA se inroseste, intr-o saptamana dispare complet.
Si proba cu poze:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/300/28967.page#p320769
Nu sta epuizat stocul mult timp. Risca un telefon si intreaba. Baiatul vinde pesti sanatosi si rezistenti.
Eu mi-am luat de aici: http://www.transylvaniadiscus.com/oferte_1.php?id=16&back=13
Aici nu ma bag, nu folosesc conditioneri, nu stiu ce efect au asupra tratamentului. Carbunele activ, daca ai, trebuie scos.
Punktol, costapur, verde de malachit, sunt toate aceeasi substanta activa, sub denumiri diferite. Ideea e ca nu decicleaza, deci nu prea are logica recomandarea sa tii pestii nemancati.

Despre termometre ce sa zic? Am si unul electronic, dar pentru ca indica valori diferite fiecare, nu stiu care sau daca e vreunul corect.
Chestia aia cu lipsa hranei apare pe toate prospectele de medicamente. Nu in toate cazurile are si logica, ci doar in cazul tratamentelor care decicleaza. Eu i-am hranit normal pe ai mei cand au avut gris.
Termometrele sunt cu cantec. Eu am 3 si fiecare indica altceva.
Mai rau reduce debitul perlonul, care se va colmata foarte repede. Eu am prefiltre pe ambele externe si zau ca sunt mana cereasca. Desfac filtrele cam la 6 luni si sunt curate.
Nu uita nici faptul ca debitul prea mare nu ajuta la filtrarea biologica.

Forum Index » Profile for Faye » Messages posted by Faye
Go to: