| Message |
|
|
|
Sau mai bine il tii pe cel de 54 pe post de acvariu spital/carantina si revii la visul de 300+. Oricum mai devreme sau mai tarziu tot acolo ajungi.
|
 |
|
|
Alexandru, ar fi bine sa completezi locatia la profil. E posibil sa nu fii chiar singurel in zona.
Pimball, vorbesti serios?
|
 |
|
|
|
rxget21 are dreptate. Eu iti explicasem cum se face corect aclimatizarea, pe pagina precedenta.
|
 |
|
|
|
Ceva nu e in regula acolo la tine. Nu exista probleme de compatibilitate intre diferite specii de neoni. Daca i-ai aclimatizat cum trebuie si totusi au murit, cu siguranta e o problema cu apa.
Trebuie sa cumperi teste, sau macar sa vorbesti cu un coleg care locuieste in apropiere sa te ajute cu testarea apei. PH, amoniac, nitriti, nitrati.
Pana nu rezolvi asta, te-as sfatui sa nu mai cumperi alti pesti. E pacat de ei...
|
 |
|
|
|
Dar sadica ma crezi! Normal ca i-am ferit de socuri...
|
 |
|
|
|
A fost ciudata moartea celor 4, pentru ca prea s-au dus asa unul dupa altul in decursul a 24 de ore, fara ca ceilalti pesti sa dea vreun semn de disconfort. Mai am si ancistrusi si sewellia in bazin, care toata ziua nu fac altceva decat sa molfaie la craca si aia nu au nimic.
Experienta asta m-a invatat sa nu ma mai dedau la raritati si sa ma rezum cumintica la specii banale, care stiu sigur ca o duc bine in apele romanesti.
|
 |
|
|
Astia au fost pestii:
N-am schimbat hrana. Posibil sa fi scazut PH-ul de la copacul vietii. M-am gandit si eu, dar nu stiu pe unde am ratacit testul. Acum nu mai conteaza, sunt dusi. Nu pot decat sa mor de oftica.
|
 |
|
|
|
Pai ti-a zis koala, batranul nostru obosit, de sfaturile caruia toata lumea trebuie sa tina seama: fara analize nu poti sti sigur. E posibil sa fie si una si alta. E posibil sa fie si paraziti branhiali, la care simptomele sunt frecatul de decor si respiratie precipitata.
|
 |
|
|
|
8 zile de tinut in apa si daca nu esti multumit de rezultate repeti inca 8 zile. Sera ce anume? Ca pot fi tratamente pentru paraziti diferiti.
|
 |
|
|
|
Absolut nimic. Nici macar apa. Am facut schimb saptamana trecuta, urma sa fac inca un schimb azi. Ieri am observat ca doi nu misca, stau ca prostii intr-un loc, dar n-am dat importanta. Azi toti 4 nemiscati cand le-am dat sa manance. Am vrut sa-i sperii cu un bat si ei erau tepeni. Si parca mai frumos colorati decat cand erau vii...
|
 |
|
|
|
Mi-au murit toti 4 butterfly pleco in 2 zile. Hodoronc tronc.
|
 |
|
|
Noi am folosit ambele tratamente pe discusii amicului. Niciunul nu a dat rezultate 100%. Nu toti pestii s-au vindecat, iar cei carora li s-a imbunatatit situatia temporar, dupa un timp au recidivat. Totusi Spirohexol are efect mai rapid si parca mai de lunga durata.
Acum na, discusii sunt si pesti ciufuti rau. Poate alte specii, mai harsaite, reactioneaza mai bine.
|
 |
|
|
koala wrote:
Probabil ca acum exista si medicamente specializate, pe la PetShopuri... da' eu nu le stiu.
JBL Spirohexol. Problema cu metronidazolul este ca da rezultate la temperaturi ridicate, fiind facut sa lucreze in corpul uman, in plus este fotosensibil, trebuie sa tii acvariul in intuneric pe timpul tratamentului.
Spirohexolul nu are minusurile astea.
|
 |
|
|
Am intalnit situatia de cateva ori, cu cauze total diferite. Un scalar de-al meu s-a ales cu ochiul alb dupa o bataie, s-a refacut fara tratament dupa vreo saptamana.
Ciclida unui amic are ochiul alb de vreo jumate de an, cred ca e un soi de cataracta. Pestele se comporta normal, mananca, ba chiar vede cu ochiul ala.
Si am vazut discus cu ochiul alb provenind de la o infectie. S-a refacut dupa tratament cu antibiotic.
Deci te-am ajutat ...nu!
|
 |
|
|
lordgogoasa wrote:
SA vedem cum o sa bag foile de sticla in casa........
Noi am urcat foile de 300/80 geam de 15, pe scari pana la etajul 4, printre balustrade.
|
 |
|
|
|
Daca ai NO2 peste 0, acvariul e in plina ciclare. Cu cat il zapacesti mai mult, cu atat il dai peste cap mai tare.
Fa-ti schimburile si atat. Mai lasa-l in pace.
|
 |
|
|
|
Nu exista filtru pentru 60l sau filtru pentru 80l. Asta este o sugestie vaga, care se refera la debitul pompei(cantitatea de apa plimbata intr-un timp dat). Functionarea reala trebuie bazata pe cantitatea de material filtrant, ce trebuie "acordata" la numarul de pesti din bazin, indiferent daca acestia stau in 10 litri sau in 100.
Si ca sa iti raspund la intrebare, tu spleli zilnic bacteriile care ti se depun in acel buretel. Buretele se clateste de mizerie, doar cand debitul filtrului scade drastic.
|
 |
|
|
fmarius wrote:...acum astept sa se termine ciclare inca 5 zile...
Ma indoiesc ca s-a ciclat atat de repede. Te sfatuiesc sa testezi amoniacul si nitritii inainte sa bagi pesti in acvariu. Ar fi pacat sa-i omori din prima.
|
 |
|
|
|
Pai apa trebuie sa circule prin siporax, d-aia e poros. Nu se depun bacteriile pe el, ci il colonizeaza pe interior. Si au nevoie de debit, de apa bogata in oxigen ca sa traiasca. Si hrana.
Daca pui siporaxul in apa statuta, n-o sa fie decat siporax care zace in apa si niscai bacterii moarte.
|
 |
|
|
|
Mazare fiarta si curatata de coaja. Salata pur si simplu, asa cum e, bagi o frunza in acvariu, o ancorezi cu ceva sa nu pluteasca.
Despre siporax nu am inteles intrebarea, mai exact logica din spatele intrebarii. Ce sens are sa tii siporaxul in alt acvariu?
Eu as umple externul numai cu siporax si l-as pune la treaba in secunda 2. As lasa si filtrele interne sa functioneze in paralel vreo luna.
Edit: in general imi este greu sa inteleg ce scrii, pentru ca frazele tale nu au cap si coada.
|
 |
|
|