[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlad55
Forum Index » Profile for vlad55 » Messages posted by vlad55
intradevar ai cam multi pesti in acvariul tau. probabil k pestisorii tai inca sunt mici si nu-ti dai seama cum va arata acvariul tau cand acestia vor creste.
xipfo ajunge cam la 10 cm iar scalarii cam la 20cm. pe langa asta neonii nu prea se inteleg cu scalarii. pastreaza in acvariul tau o apa curata caci scalarii sunt mai pretentiosi , au nevoie de o apa curata altfel ai putea avea probleme cu ei.
buna Roxana!
o alternativa a acestui acvariu, mai ieftin, ar fi unul home made sau un second-hand
acvariul are 120l si am 2 tiger barbs si 6 platy
eu am si platy am si tiger barbs in acvariu si nu au avut probleme.
felicitari!
nu am auzit de astfel de vietati in acvariu dar cel mai bine ar fi sa le scoti(cine stie ce mai sunt si alea)
niste poze ar fi de folos
pentru a grabi ciclarea acvariului pune o pastila de Tetra Bactozym in filtru.
scote coralii din acvariu.
temperatura apei las-o la 25-26 de grade pentru ca acolo ai si xipho care se pot imbolnavi de gris la temperaturi scazute.
schimba cam 10-15% din apa din acvariu la 2-3 zile, cu o apa care a stat la decantat intr-un vas cu gura larga(o galeata) 48 de ore
dak faci toate astea e posibil sa mai salvezi ceva din acvariu
succes
problema pe care o ai sigur nu este de la acel "sanitar"(ancistrus).
ce proprietati are apa ta?
ce fel de plante ai...doar acelea doua din poza?
nu am cum sa-i dau asa bolnavi.
iar din ce am vazut pe site boala seamana cu Gyrodactylus dar nu sunt foarte sigur
salutare!
am un acvariu de 100 de litri, fara substrat, filtru hailea bt1000, pompa aer cu burete bolborositor, temperatura 26 grade, fara plante. in acest acvariu tin aproximativ 40-50 de xipho cam de 3-4 cm, un neon si 3 sanitari.acest acvariu l-am inceput in urma cu 2 luni.
schimbul de apa il fac cam la 4-5 zile si scimb 10-20% din apa.folosesc apa de la robinet cu aquasafe
problema a inceput acum 1 saptamana cand au inceput sa-mi moara din xipho. pestii afectati sunt mai apatici, inoata mai ghebos sa zic asa, iar pe corp au un strat mai albicios.nu refuza hrana.iar de cand observ boala pe ei cam in 4-5 zile mor cu gura deschisa si innotatoarele desfacute si raman pe fundul acvariului.boala este destul de contagioasa, in fiecare zi vad 2-3 noi cazuri.
va rog sa-mi spuneti despre ce boala este vorba, si ce tratamen sa aplic
va multzumesc
image
image
image
image
sper k din poze va veti da seama ce au si ma veti ajuta

au mai murit inca 4 pui de molly.toti aveau aripioarele putrezite si cu un fel de vata pe ele care se extindea si pe corp.a mai ramas un singur pui afectat f putzin la gura si la o aripa, dar este f vioi si mananca normal. iar despre masculul de xipho in prezent nu mai are coada deloc dar nu vad semne sa se mai raspandeasca pe corp.este putzin stresat pt k il tin intr-un vas mai mic dar nu refuza hrana.din ce am mai citit pe net cred k este fin rot
am un acvariu de 40 de l(incalzitor de 200W, filtru hailea hl-bt1000,pompa aer tetratec aps300 si substrat din pietris de 3-6mm)in care am 4 scalari,1 gurami,2 pleco mici,4 cory,6 xifo,2 black molly maturi si 20 pui de molly care au 3 luni.
am fost plecat timp de 2 saptamani, de acvariu s-a ocupat tatal meu. i-a hranit corespunzator dar fara sa le schimbe apa deloc. m-am intors in urma cu 4 zile. cand am ajuns totul parea in regula in acvariu, dar a 2 zi seara am observat 2 pui de molly cu innotatoarele parca erau putrezite si acoperite cu o albeatza si stateau mai retrasi. a 2-a erau morti. pe lamga asta, mai erau ink 4 pui afectati de aceeasi boala impreuna cu un mascul de xipho.am mutat toti puii de molly si masculul de xipho intr-un acvariu carantina de 16 l.
am ridicat temperatura pana la 29g schimb 20% din apa pe zi si am incercat sa-i tratez cu fungistop dar nu am vazut nici o schimbare in bine,ba mai mult unul dintre puii afectati a murit iar la ceilalti pata alba de pe inotatoare s-a intins putzin pe corp.
iar la xipho ii putrezeste coada
spunti-mi dak stitzi ce boala este si cum pot sa o tratez
image

Forum Index » Profile for vlad55 » Messages posted by vlad55
Go to: