am un acvariu de 40 de l(incalzitor de 200W, filtru hailea hl-bt1000,pompa aer tetratec aps300 si substrat din pietris de 3-6mm)in care am 4 scalari,1 gurami,2 pleco mici,4 cory,6 xifo,2 black molly maturi si 20 pui de molly care au 3 luni.
am fost plecat timp de 2 saptamani, de acvariu s-a ocupat tatal meu. i-a hranit corespunzator dar fara sa le schimbe apa deloc. m-am intors in urma cu 4 zile. cand am ajuns totul parea in regula in acvariu, dar a 2 zi seara am observat 2 pui de molly cu innotatoarele parca erau putrezite si acoperite cu o albeatza si stateau mai retrasi. a 2-a erau morti. pe lamga asta, mai erau ink 4 pui afectati de aceeasi boala impreuna cu un mascul de xipho.am mutat toti puii de molly si masculul de xipho intr-un acvariu carantina de 16 l.
am ridicat temperatura pana la 29g schimb 20% din apa pe zi si am incercat sa-i tratez cu fungistop dar nu am vazut nici o schimbare in bine,ba mai mult unul dintre puii afectati a murit iar la ceilalti pata alba de pe inotatoare s-a intins putzin pe corp.
iar la xipho ii putrezeste coada
spunti-mi dak stitzi ce boala este si cum pot sa o tratez
![image]()