[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: vlad55
Forum Index » Profile for vlad55 » Messages posted by vlad55
nu este o regula sa nasca intr-o anume parte a zilei
salut
daca faci inaltimea de 40 poti sa nu-i mai pui intarituri, ar trebui sa reziste fara probleme
iar in loc de fund dublu poti pune un geam de 10mm
mult succes
poti face schimburi mai dese de apa
iar cand scoti apa, sa pui furtunul sau pompa cat mai aproape de substrat ca sa aspiri si mizeria
salut si bine ai venit
interesant proiect :-)
cati masculi si cate femele de gupi ai?
de scapat, poti prin refacerea substratului
dar nu cred k afecteaza cu vreo ceva faptul ca ai un tubi in substrat
daca nu ti-ai hranit pestii cu tubi....probabil cand ti-ai adus plante noi in acvariu
frumos desen
probabil este un tubi
eu am incercat sa tratez asa ceva cu tripaflavin(i-l gasesti in petsopuri)si am avut succes cam 60-70 %. mai asteapta sialte pareri de la cei mai experimentati poate primesti un sfat mai bun
dar incearca sa achizitionezi si o pompa de aer si un incalzitor pt 'acvariul' de 5 l ca nu cred k iti va supravietui pestisorul prea mult. si un tratament in acvariul principal e cam riscant sal faci pentru ca acum esti in perioada de ciclare. iar tu daca vei folosi un medicament antibacterian inseamna sa o iei de la capat cu acvariul
dar nu te descuraja orcui i se poate intampla sa-i moara cativa pesti la inceput
iar in prima poza observ k are solzii cam zburliti pe o parte....sau e un defect de la fotografie?
mai mult ca sigur petsopul de unde achizitionezi pestii nu este foarte serios. probabil pestisorul era bolnav de cand l-ai cumparat si abea acum a inceput sa se observe
foarte bine k l-ai separat de ceilalti dar ar trebui sai pui neaparat si o piatra pentru aerare. incalzitor ai in acest bidon?
prin oprirea aerarii tu stresezi in felul acesta pestele si mai mult si implicit boala i se va agrava
daca ai o pompa de aer la cavriu pune-i un teu ca sa poti baga si in bidonul de 5 litri
petul in care ai drojdia este destul de tare, adica mai are ceva co2 in el?
pauza la pranz nu am auzit niciodata de asa ceva. sa-si faca pestisorii somnul de amiaza sau dece?
intradevar lumina trebuie sa o lasi 8-10 ore pe zi. ai putea sa folosesti o priza programabila
ai presupus bine. dar mai bine te informezi mai mult despre bombele cu co2 ca totusi sunt riscante. bombele cu drojdie nu au o presiune constanta, si va trebuie sa o ajustezi aproape zilnic
mai bine ai incerca sa scapi mai repede de scalari. scalarii sunt sensibili la agitatie si ingramadeala, iar tu ai de amandoua. scalarii prefera pestii mai linistiti nu agitati precum jandarmii
iar un acvariu de 30 de litri e cam mic pentru incepatori, as recomanda minim 50l. cu cat e mai mic cu atat e mai greu de pastrat un ecosistem
referitor la xipfo, ca sa le intensifici culorile ai putea sa le pui un neon special pentru acvaristica, ca sigur nu ai asa ceva.
nu mai spala filtrul. si mai ales cu apa de la robinet.apa de la robinet contine clor; clorul omora imediat bacteriile di el. in acel filtru se strang coloniile de bacterii benefice pentru acvariul tau si mai ales pentru ciclare.
cel mai bine ar fi sa faci o serie de teste la apa de la robinet si la cea de izvor si atunci vei afla care e mai buna.
cum ai bagat pestii in acvariu? i-ai acomodat cu apa?
e posibil sa nu fi gresit tu cu nimic...poate pestii nu erau sanatosi si nu au rezistat noului trai.
plantele grabesc procesul de ciclare
pentru o ciclare mai rapida eu am adaugat in filtru o pastila de Tetra Bactozym si am pus pesti dupa 4 zile si nu am avut nici o problema
daca pompa iti trage apa din acvariu probabil ca s-a consumat, sau e pe terminate. si ai putea sa o schimbi. daca nu e asta motivul ... e posibil ca bomba ta sa fi facut spuma si sa fi astupat orificiul din capac... si in cazul asta trebuie sa o desfaci, sa o cureti si sa o montezi la loc.
de cat timp ai facut bomba?
cred ca cel mai bun sfat ar fi sa o iei de la capat cu acvariul. suna descurajator , dar ce ai folosit tu acolo dauneaza pestilor. poate estetic ti se vaparea frumos momentan dar mai tarziu cand vei incepe sa capeti experienta iti vei da seama ca ce ai facut din acvariul tau acum este o copilarie. scoate mai bine tot plasticul ala din apa iar daca vrei niste cochilii, mai bine ai cumpara niste melci pomacea.
Salut
la aceste dimensiuni nu ai nevoie intarituri. ai putea sa-l faci si din geam de 6 cu fund dublu sau cu fund de 8mm si cu intarituri. dar sa ai grija la lipituri sa nu prezinte bule de aer.
mult succes

Forum Index » Profile for vlad55 » Messages posted by vlad55
Go to: