[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
probleme cu plantele  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
citroen c5
Junior member

IP:

salutare tuturor
sunt nou pe aici desi nu chiar nou in ale acvaristicii, fara sa am totusi cine-stie-ce pretentii
am un acvariu de 80litri, 38 w neoeane (1 aqarelle de 18 w si un Sun Glo de 20w) + reflectoare, un filtru extern Fluval 204
pestii cred ca sunt in numar de 12-13: vreo 2 neoni (atata au mai ramas dintr-o serie de zece care s-a diminuat dea lungul vremii), 8-9 pesti maronii care nu stiu cum se cheama si un sanitar din acela care se fizeaza pe geam si curata algele.
Schimburile de apa sunt saptamanale (10-15 litri) in care pun 20-30 ml de Ferropol; acum vre-o 2 luni am pus si vreo 7 bilute de ingrasamant de la JBL
Care este problema: de vre-o 2 saptamani se intampla ceva cu plantele: incep sa se manance din ineriorul frunzei spre exterior. Acum stau in dubii:
- este o problema cu apa?
- problema este generata de sanitar(ntr-una din zile l-am vazut fixat pe una din frunzele acelea)?

Atasat pun 3 poze cu problema.

Va rog, daca stiti ce se intampla sau aveti idei in ce zona sa investighez, va rog sa imi spuneti.

Va multumesc
[Thumb - IMG_1787-1.jpg]

[Thumb - IMG_1786-1.jpg]

kyoshoy
Member
[Avatar]

IP:

citroen c5 wrote:Schimburile de apa sunt saptamanale (10-15 litri) in care pun 20-30 ml de Ferropol

Pai nu e cam mult? Pe sticla se recomanda 10 ml la 40 de l de apa, cand se face schimbul.

Numai prostii au doar convingeri si nici o indoiala!
[Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

problema pe care o ai sigur nu este de la acel "sanitar"(ancistrus).
ce proprietati are apa ta?
ce fel de plante ai...doar acelea doua din poza?

vlad
[Email] [Yahoo!]
citroen c5
Junior member

IP:

pk-ul e in jur de 7
gh in jur de 5
Matteo
Junior member

IP:

Nu ai cumva melci? Cam asa arata ca mancate de un parazit/melc.
[Yahoo!]
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Afla ce pesti sunt aia . Daca sunt inruditi cu conconiusii mananca din plante la greu . Insa doar din unele . Asa fac si conconiusii mei , insa pe mine nu ma deranjeaza. Au 2-3 plante preferate de ei pe care le devoreaza zilnic , insa plantele cresc mai repede decat reusesc ei sa pape Sau pot fi alta specie de pesti care prefera si vegetalele in alimentatie .

Until you find someone worth dying for, you never really live.
citroen c5
Junior member

IP:

unul dintre pesti se vede (usor neclar) in prima poza, in partea dreapta, galben-maroniu.
Nu cred ca este de la pestii aceia: i-am avut si inainte si nu s-au atins de acele plante. Problemele au aparut la vreo cateva zile dupa ce am inlocuit o parte din buretii de filtru cu unii luati din hornbach pentru acvariu si taiati la dimensiune. Totusi, nu cred ca paote fi de la burete (ca doar nu era cinestie ce in el)
Matteo
Junior member

IP:

Eu zic totusi ca un melc sau vierme ti le ataca .Probabil ca o face noaptea si nu il vezi.Cauta in substrat
[Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Dupa poza par mancate....
Ce fel de sanitar ai? Din ce spui tu ca se lipeste pe geam si mananca alge posibil OTO.Daca este OTO vezi aici- http://www.israquarium.co.il/Fish/Otocinclus/OtocinclusABC.html posibil sa nu aiba ce manca si atunci saracu se adapteaza, totusi ti-as recomanda sa ii dai de mancare de la firma Hikari - ALGAE WAFERS (o pastila la 2 zile) Un OTO fericit este un OTO gras. :-)

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
citroen c5
Junior member

IP:

daca e oto, inclin sa cred ca e flexilis

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: