[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
nu stiu ce boala au  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
vlad55
Junior member

IP:

am un acvariu de 40 de l(incalzitor de 200W, filtru hailea hl-bt1000,pompa aer tetratec aps300 si substrat din pietris de 3-6mm)in care am 4 scalari,1 gurami,2 pleco mici,4 cory,6 xifo,2 black molly maturi si 20 pui de molly care au 3 luni.
am fost plecat timp de 2 saptamani, de acvariu s-a ocupat tatal meu. i-a hranit corespunzator dar fara sa le schimbe apa deloc. m-am intors in urma cu 4 zile. cand am ajuns totul parea in regula in acvariu, dar a 2 zi seara am observat 2 pui de molly cu innotatoarele parca erau putrezite si acoperite cu o albeatza si stateau mai retrasi. a 2-a erau morti. pe lamga asta, mai erau ink 4 pui afectati de aceeasi boala impreuna cu un mascul de xipho.am mutat toti puii de molly si masculul de xipho intr-un acvariu carantina de 16 l.
am ridicat temperatura pana la 29g schimb 20% din apa pe zi si am incercat sa-i tratez cu fungistop dar nu am vazut nici o schimbare in bine,ba mai mult unul dintre puii afectati a murit iar la ceilalti pata alba de pe inotatoare s-a intins putzin pe corp.
iar la xipho ii putrezeste coada
spunti-mi dak stitzi ce boala este si cum pot sa o tratez
image

vlad
[Email] [Yahoo!]
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Pare a fi ceva bacterie sau mai multe plus ciuperci, incearca cu niste medicamente impotriva bacteriilor. Problema e cauzata cu certitudine de suprapopulare.
Daca tratezi cu antibiotice o sa deciclezi acvariu si la cit de multi pesti ai probabil c-o sa moara pe urma intoxicati. Cred ca-i obligatoriu sa-i tratezi separat.

Poze: smilie ... Poze cu plante
mmdiscus
Junior member

IP:

http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=2&GalleryId=2
Vezi poate gasesti vreo asemanare in linck-ul de mai sus.
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Ai prea multi pesti in acvariul acela mic !!! Ti se vor imbolnavi mereu si vor muri toti daca nu dai din ei.Scalarii se fac foarte mari,guramul la fel daca nu e specie pitica.Un scalar are nevoie de 50l apa doar pentru el la maturitate.Xifo ajung si ei la 10-12 cm daca au conditii.Guramul daca e albastru sau galben ajunge la 15 cm la maturitate.De pleco ce sa mai zic,poate ajunge la 30 cm ...chiar si mai mult!Te rog eu frumos nu-i mai chinui in acvariul ala,e ca si cum ai sta tu cu inca 30 persoane si copiii lor intr-o singura camera tot timpul! Sunt condamnati la moarte daca nu dai pestii care se fac foarte mari Da si puii de molly,pastreaza doar molly maturi,xifo si cory deocamdata.

Until you find someone worth dying for, you never really live.
clauss
Senior member
[Avatar]

IP:

cred ca bati recordul la metri de pesti in ml pe apa , am vazut conserve de peste mai goale de atit...urmeaza sfatul anterior si mai doneaza din ei, mai ales cei de talie mare..

ACVARIUL MEU : http://s586.photobucket.com/albums/ss308/clauss77/?action=view&current=P1020632.jpg
[Email] [Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

sper k din poze va veti da seama ce au si ma veti ajuta

au mai murit inca 4 pui de molly.toti aveau aripioarele putrezite si cu un fel de vata pe ele care se extindea si pe corp.a mai ramas un singur pui afectat f putzin la gura si la o aripa, dar este f vioi si mananca normal. iar despre masculul de xipho in prezent nu mai are coada deloc dar nu vad semne sa se mai raspandeasca pe corp.este putzin stresat pt k il tin intr-un vas mai mic dar nu refuza hrana.din ce am mai citit pe net cred k este fin rot

vlad
[Email] [Yahoo!]
vlad55
Junior member

IP:

image
image
image
image

vlad
[Email] [Yahoo!]

Forum Index » Boli/tratamente