[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: wassup
Forum Index » Profile for wassup » Messages posted by wassup
Recomandarea mea sa faci o bomba co2 din sare de lamaie si bicarbonat de sodiu, pana la achizitionarea unui sistem profi de co2.

1. Ai nevoie de 2 sticle de 2L cola/pepsi.
2. Gauresti dopurile (sfatul meu este sa faci gaura putin mai mica si sa te chinui sa infingi furtunurile prin gaurile respective, dupa care lipesti ori cu superglue, ori cu lipici din 2 componente peste care pui silicon ca sa fii sigur si le lasi la uscat 24H)
3. Furtun chiar si acela folosit la pompa de aer, nu neaparat special pentru co2.
4. Robineti:
a) pentru a putea opri curgerea sarii de lamaie in bicarbonat si astfel pentru a se opri reactia (asta e utila pe timp de noapte - deoarece co2-ul e util doar cand e lumina aprinsa)
b) si in un robinet pentru cantitatea de co2 permisa in acvariu
5. valva antiretur (eu recomand 2, situate tot ca si robinetii)
6. si un difuzor in acvariu (adica o piatra de aer sau un difuzor co2 nano (genul acesta) sau chiar unul care sa iti arate cate bule intra in acvariu)

Mai multe detalii gasesti peste tot chiar si pe google sau youtube daca scrii sistem co2 dyi. exemplu1 sau exemplu2
dupa parerea mea, oricare ai alege doar eheim sau jbl sa fie. raport calitate / performanta / pret sunt cele mai bune.
Denis o poza cu moonlight se poate?
flavius: eu iti pot marturisi ca filtrul meu JBL e701, recent cumparat si care dorm in aceeas camera, la aproximativ 2 metri de el, se aude ca un cooler de laptop, adica foarte putin. De exemplu calculatorul personal il depaseste lejer la sunet. Am inteles ca cele mai silentioase ar fi tetratec insa am citit multe pareri negative, ca si cum ar curge, etc... De aceea:

Am optat sa achizitionez acest filtru deoarece in momentul de fata din punctul meu de vedere este cel mai bun filtru extern raport performanta / calitate / pret.

Insa ai sa vezi ca in timp o sa te tenteze sa ii faci un mic "dulapior", ceea ce vreau si eu sa fac, unde sa tin toate ustensilele, fertilizantii, testele, tot ce are legatura cu acvariul si in acelasi timp, sunetul va fi din nou amortizat.
Frumos. Vorba aia: incet da sigur! Asa cresc si plantele tale.

PS: pune un bakground negru la acvariu. Dupa parerea mea ar arata mai bine.
Eu as recomanda sa pui 2 balasturi, pentru a putea aprinde diferit / treptat iluminarea.
am vazut un anunt cu melci asasini daca te intereseaza:

melci asasini 2.5 ron/buc
pereche 8 ron (perechile stau grupate cate 2 pe sticla si sunt sigura ca-i pereche iar restul ii iau aleatoriu din acvariu)
tel 0721.900.961

Tipa este din bucuresti si o cheama alexandra.

Daca vrei sa aplici metoda Estimative Index iti recomand sa utilizezi solutiile de la Easy Life.

Ai putea sa imi explici mai exact cum? Acvariul este de 60L, 54 volum net. In momentul de fata am easy carbo si profito, care le dozez 1 ml in fiecare zi (defapt 0,7 ml cu 0,8 ml dar m-am gandit sa maresc doza la 1 ml / zi). Am inceput de 1 saptamana.
Dupa parerea ta ce fertilizanti is cei mai apreciati de tine sa spun asa? pps-pro cu trace mix raman totusi cea mai safe varianta?
@Lucian: spuneai ca ai folosit Vimi. Intrebarea mea este: ai renuntat sa il mai folosesti? si de ce ai renuntat?
Schimba background-ul acela neaparat. Pune un negru simplu.
incantane cu ceva poze
FOARTE frumos! Ape limpezi in continuare si sa nu te opresti vreodata sa ne incanti privirile cu asemeni privelisti
@kazaku: daca mai recitesti odata ai sa vezi ca le intelegi mai bine, deoarece stii anumite lucruri deja si atunci incepi sa faci legatura intre ele.
Asa am fost si eu la inceput, citeam si nu intelegeam nimic, pana cand am inceput sa stiu mai multe amanunte si atunci cand am recitit chiar si a doua sau a treia oara, am inceput sa inteleg ceea ce trebuia. Rabdarea este cuvantul de succes aici. Cu cat citesti mai multe si cu mai multa rabdare cu atat vei intelege mai clar.
JBL e701 greenline nu vrei sa iei in considerare? Stiu 1 sau 2 anunturi care le vand sh (in stare f buna) la un pret f bun.
Iti recomand acest filtru pentru ca acum mi-am achizitionat si eu unul la acvariul meu de 54L si sunt f multumit de el.
mi scuzi, K vroiam sa pun. Tocmai ce mi-am cumparat un test de po4 si ramasesem cu el intiparit in minte
referitor la cele spuse de tine mai sus "toate plantele ,inafara de hygrophila, cresc lent si cu diferite probleme de tipul frunzelor galbui si alocuri gaurite", este vorba de lipsa po4, adica a potasiului.
Inainte de toate fa niste teste, inclusiv po4 test sa vezi cum stai cu valorile. Si dupa parerea mea nu mai baga atatea in acvariu, rezumate doar la fertilizarea lichida macro+micro dyi (pps-pro + tetra mix) si eventual daca ai deficiente de altceva atunci sa suplimentezi cu altceva. Nu uita regula de aur: fertilizare + co2 + lumina, pentru un real succes. Atentie si cu co2-ul, nici prea mult nu e bun (mai ales in lipsa fertilizantilor si a luminii necesare plantelor sa creasca) deoarece poate dauna si favoriza aparitia algelor si de a elimina oxigenul din apa.

La restul intrebarile ma rezum sa raspund, asteptam parerile altora mai experimentati.

Ape limpezi!
este vorba de un filtru intern pentru filtrarea apei, atat mecanica (cu ajutorul buretilor) cat si biologica (cu ajutorul acelor inele ceramice, gen siporax daca cauti pe net - pentru depozitarea bacteriilor necesare biotopului din acvariu).
Bun venit Claudiu si sper sa ne incanti si cu poze in urmatoarele postari si cat mai multe detalii legate de acvariul tau.

Cat despre specia acelor pesti care stau mai tot timpul lipiti de acvariu se numesc Ancitrus.

Ape limpezi!
eu iti recomand dennerle deponitmix proffesional + aqua medic volcanit (gasesti la reef sau pepika) 66 lei - 5 kg

Forum Index » Profile for wassup » Messages posted by wassup
Go to: