[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ce fel de alge, cauze remedii ?  XML
Forum Index » Alge
Author Message
flavius2308
Membru de baza

IP:

teddy2k wrote:plante easy:
egeria densa, limnofila sessiliflora, ceratopteris , rotala rotundifolia

Inca o data, e doar parerea mea, nu am pretentia sa fie si universal valabila: 8 ore de lumina, la ceva peste 0.5W/l si fara aditie de CO2, chiar daca suplimentezi cu micro, mi se pare mult; daca ai vazut conditiile in care se dezvolta alga, ai co2 putin sau lumina multa, sau ambele.
filme cu aspirarea substratului gasesti pe youtube, dar nu se prea aplica la manado; eu tin la distanta furtunul sa absoarba ce s-a depus pe substrat, dar nu incerc sa aspir in profunzime.

am inteles, Egeria densa e tot una cu Elodea densa ?
Intreb pentru ca am vazut la rubrica vanzari.
[Email]
scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

cateodata la egeria densa se mai foloseste si termenul de elodea, sau elodea densa, dar...este diferita de elodea canadensis, cu care se mai face confuzie

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
flavius2308
Membru de baza

IP:

scorpionul wrote:cateodata la egeria densa se mai foloseste si termenul de elodea, sau elodea densa, dar...este diferita de elodea canadensis, cu care se mai face confuzie

am inteles, mersi frumos
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

teddy2k wrote:-As pune pt un timp in paralel cu filtrul existent, pana se populeaza cu bacterii, un filtru cu debit mai mare, dupa care as renunta la asta mic. Teoretic debitul este suficient, dar dupa cateva zile de la curatare scade sensibil.

ai avut filtru cum am si eu de spui ca dupa cateva zile scade debitul ?
Intreb pentru ca eu n-am observat asta.

Si daca da, ce filtru mi-ai recomanda pentru acvariul meu (60x30x30 si 54 litri - utili vreo 47).
Mentionez ca acvariul este in dormitor si e foarte foarte important sa fie silentios.
[Email]
wassup
Junior member

IP:

flavius: eu iti pot marturisi ca filtrul meu JBL e701, recent cumparat si care dorm in aceeas camera, la aproximativ 2 metri de el, se aude ca un cooler de laptop, adica foarte putin. De exemplu calculatorul personal il depaseste lejer la sunet. Am inteles ca cele mai silentioase ar fi tetratec insa am citit multe pareri negative, ca si cum ar curge, etc... De aceea:

Am optat sa achizitionez acest filtru deoarece in momentul de fata din punctul meu de vedere este cel mai bun filtru extern raport performanta / calitate / pret.

Insa ai sa vezi ca in timp o sa te tenteze sa ii faci un mic "dulapior", ceea ce vreau si eu sa fac, unde sa tin toate ustensilele, fertilizantii, testele, tot ce are legatura cu acvariul si in acelasi timp, sunetul va fi din nou amortizat.

Life is exploration. Make peace within yourself and enjoy the adventure.
flavius2308
Membru de baza

IP:

Nu am cum sa fac dulapior pentru ca acvariul sta pe zidul dintre dormitor si balcon. E exclus.
Din cauza asta trebuie sa raman cu filtru intern si cu un sistem Co2 cu spray sau cel mult un sistem cu butelie de 500 gr.pe care trebuie sa o pun pe birou sau sub el. Acum testez Co2 optimat de la tetra. Asta este.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2014 01:06:55

[Email]
teddy2k
Senior member
[Avatar]

IP:

flavius2308 wrote:ce filtru mi-ai recomanda pentru acvariul meu (60x30x30 si 54 litri - utili vreo 47).
Mentionez ca acvariul este in dormitor si e foarte foarte important sa fie silentios.

Nu am experienta cu multe modele, deci nu pot sa-ti recomand ceva anume; pot doar sa-ti spun ca eu am un SUNSUN de 370 l/h doar cu burete si scade debitul simtitor daca nu-l curat saptamanal. Ca zgomot, mai tare se aude ventilatorul din capac decat filltrul. As zice ca ai nevoie de unul mai marisor, in care sa poti sa adaugi ceva medii biologice - eventual unul cascada. Cu zgomotul te obisnuiesti dupa cateva zile. Eu il am la maxim 2 m de pat si nu mai sesizez nimic deranjant.

Sau, daca pui doar 2-3 pestisori, cum am eu, scapi de incarcatura biologica si se descurca mai bine filtrul.

This message was edited 1 time. Last update was at 13/02/2014 09:26:51

flavius2308
Membru de baza

IP:

teddy2k wrote:
flavius2308 wrote:ce filtru mi-ai recomanda pentru acvariul meu (60x30x30 si 54 litri - utili vreo 47).

Nu am experienta cu multe modele, deci nu pot sa-ti recomand ceva anume; pot doar sa-ti spun ca eu am un SUNSUN de 370 l/h doar cu burete si scade debitul simtitor daca nu-l curat saptamanal. Ca zgomot, mai tare se aude ventilatorul din capac decat filltrul. As zice ca ai nevoie de unul mai marisor, in care sa poti sa adaugi ceva medii biologice - eventual unul cascada. Cu zgomotul te obisnuiesti dupa cateva zile. Eu il am la maxim 2 m de pat si nu mai sesizez nimic deranjant.

Sau, daca pui doar 2-3 pestisori, cum am eu, scapi de incarcatura biologica si se descurca mai bine filtrul.

Mda, nici eu nu ma pricep la filtre dar chiar nu am observat sa scada debitul la filtrul meu Juwel Bioflow. Daca o sa fie cazul o sa-l schimb.
[Email]
flavius2308
Membru de baza

IP:

Revin la problema cu alga Staghorn si am o intrebare ... acum ca am redus iluminarea la 8 ore intr-o singura transa si ca am dat drumul la un CO2 Tetra Optimat, cum fac fertilizarea, o reduc sau merg exact pe ce recomanda producatorul ?
Fertilizez cu Ferropol (0,7ml/zi), Ferropol 24 (1 picatura/zi) si Easy Carbo in doza dubla.
[Email]

Forum Index » Alge
Go to: