[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Humbert
Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
pai nu pot sa-l tund, pt ca e genul ierbuta, respectiv daca ai taiat frunza, nu mai ai ce face cu ea.
sa creasca didiplisul intai si dupa aia mai vedem, mai cercetam.
merci
da, stiu ca imaginea e miscata, dar n-am ce sa fac pt ca filmez cu telefonul, nu cu camera. ce-i drept in seara asta am fost deosebit de shaky.

ref la partea stanga, inca mai am de lucru acolo. chestia e ca imi place prea mult tenellus-ul ala ca sa renunt la el (desi am mai scos din el); in lumina frunzele capata o nuanta aurie... mi-e draga planta asta si pt ca nu am mai avut-o vreo 3 ani, acu' imi scot parleala cu ea
update (exista si varianta HD)

scalarii au depus din nou, scape-ul mi se pare ca se duce in directia buna, adica mie imi place

1. hemianthus callitrichoides "cuba"
2. creveti mai speciali, desi aici trebuie avut grija sa nu fie prea scumpi, ca nu stiu cine da 20 de lei pe un crevete, avand in vedere ca tre sa cumperi macar vreo 10 ca sa intelegi ceva din ei
3. melci asasini

pt cuba:
la ce inaltime are acvariul nu-ti trebuie lumina foarte puternica, dar co2 si fertilizare la greu.

ai o suprafata de utila de 2875 cm2, unde iti intra cam 30 de portii de cuba (10cmX10cm). daca vinzi fiecare portie cu 15 lei, scoti vreo 400 de lei.
daca dai tare in ea, cam in 2 luni cred ca poti sa ai din nou la vanzare, deci scoti 200 lei pe luna

instalatia de co2 fara controller te duce la 600-700 de lei, substratul inca vreo 300-400, neoanele cam 100, deci pe ansamblu poti recupera investitia cam in 6-8 luni.
filtrare nu cred ca ai nevoie

totul e sa fii in stare sa cresti cuba fara alge.

dupa cum ti-am spus, mai exista in HB un pietris de culoare maronie, naturala, nu e vopsit etc care este bun si a fost folosit la greu de acvaristi acum cativa ani, cand s-a deschis Hornbach
cred ca este cel mai ieftin de acolo si vine in 3 variante de marime.
pai in cazul asta nu prea ai ce-i face, trebuie sa-l aspiri de la distanta sau sa faci niste gauri in cupa aspiratorului asa incat sa reduci puterea de absorbtie atat cat este necesar ca sa nu mai tragi substratul.
alta cale nu vad sa fie...
Eu nu aspir substratul ca nici nu pot (plante) si nici nu am simtit nevoia, dar nu cred ca e o mare priblema pt ca e mai usor
eu folosesc deponit + manado de vreo 4 ani si sunt f multumit.
eu nu am avut niciun fel de problema cu flotabilitatea lui manado, dar este drept ca trebuie spalat si raspalat, ocazie cu care se elimina nu doar praful ci si eventualele bobite care plutesc

deci spalat bine de tot, da? il pun intr-o galeata sau lighean mai mare, bag furtunul de la dus si incep sa invart si tot invart pana ramane f putin praf. am infundat si un sifon de scurgere cu manado, asa de mult l-am spalat.

cat despre dezradacinarea plantelor, la mine nu a fost o problema. e drept ca manado e mai usor, dar depinde si de cat de adanc infigi... plantele in substrat

daca nu ai buget de manado, eu am folosit din Hornbach pietris din ala simplu, maroniu asa. a fost f bun si ala, dar manado mi s-a parut mai bun.
a inceput sa curga dintr-o data sau dupa ce l-ai desfacut?
cea mai probabila cauza e ca nu ai fixat bine capacul. o alta posibilitate e sa se fi crapat plasticul.
Colegii nu au de ce sa protesteze ref la vasul scufundat si plantele artificiale, ca nu e acvariul lor si fiecare are dreptul sa faca ce doreste cu lucrurile lui.
colegii pot sa spuna ca nu le place, ca e kitschios, urat si nenatural, dar astea sunt doar pareri subiective.
Unde pot sa protesteze colegii e la faptul ca s-au pus niste pesti care nu au nicio vina intr-un acvariu neciclat si care e mai degraba o carcera lunga decat acvariu, dar pana la urma e vorba de niste amarati de pesti, toata lumea a omorat pesti din nepricepere deci asta e.
daca e din hornbach, acvariul nu ar trebui sa aiba probleme.
in schimb, eu mi-as face griji in legatura cu masa. vertical probabil ca tine, dar la miscari stanga dreapta oare cum s-o comporta?
sa stii ca eu intotdeauna cand am nevoie de antibiotic pt pesti spun exact asta la farmacie si de fiecare data reusesc sa iau cateva pastile
nu stiu care e raspunsul corect, vad ca in ultima vreme lumea nu prea mai foloseste pauza de iluminare (eu am renuntat de cativa ani la ea si sunt multumit de ce se intampla in acvariu), dar pot sa-ti spun ca niste lucruri sunt destul de sigure (testate si verificate):
1. daca nu ai alge, nu te vei alege cu alge doar introducand sau scotand pauza de iluminare
2. daca ai alge, nu vei scapa de ele doar introducand sau scotand pauza de iluminare
3. plantele au nevoie de o perioada minima de 4-5 ore de lumina neintrerupta

cu alte cuvinte, pentru batalia cu algele, pauza de iluminare este cam irelevanta. daca vrei, faci pauza, daca nu, nu.
la un acvariu plantat este chiar contraindicat sa ai pompa de aer, pt motivul pe care l-ai spus tu, si anume ca iti scoate CO2-ul mai repede din apa

e suficient ca filtrul (intern sau extern) sa valureasca cat de cat suprafata apei.

de altfel, eu cred ca pompa de aer este necesara doar daca ai nevoie sa oxigenezi suplimentar apa (de ex daca ai pesti foarte multi fata de volumul de apa sau daca faci vreun tratament sau chiar doresti sa scoti CO2 din apa din cine stie ce motive), altfel nu-i vad rostul.
cauta la JBL si dupa "head in the hole disease", vezi daca se potriveste cu ce ai tu
pai nu prea stiu ce sa va zic. eu l-am pus in filtru si apa s-a limpezit... nu mult ca nu era cetoasa, dar s-a limpezit un pic mai mult decat era...
am vazut pe iutub un baiat care arata el before & after cu diferenta semnificativa si zice ca purigenul l-a salvat
cu siguranta in reactor este mult mai eficient decat sa fie pus in filtru si poate de-abia cand e in reactor face rau )) cum ar fi asta )

bottom line e ca la mine nu a avut efecte negative, ci pozitive. fertilizez ca si pana acum, plantele cresc la fel, na, as zice ca in cel mai rau caz nu are niciun efect.

dar recunosc ca nu am studiat temeinic produsul inainte sa-l iau, am cules si eu ideea de la altii.
Aha. buna observatie, merci. voi studia problema.
echinodorus tenellus tenellus
linii drepte? or fi stolonii de le tenellus
totu' ok, zic ca scape-ul actual e ceva mai bun, mai astept sa mai creasca plantele

image
eu as folosi superglue. am folosit in trecut din ala de la Loctite chiar in acvariu, am lipit niste java fern de niste lemne. nu au fost probleme.

de altfel, uite ce zice wikipedia la cyanoacrilat (asta e substanta din superglue)

"Cyanoacrylate glue's ability to resist water has made it popular with marine aquarium hobbyists for fragging corals. The cut branches of hard corals such as Acropora can be glued to a piece of live rock (harvested reef coral) or Milliput (epoxy putty) to allow the new frag to grow out. It is actually safe to use directly in the tank, unlike silicone, which must be cured to be safe."

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyanoacrylate

Forum Index » Profile for Humbert » Messages posted by Humbert
Go to: