Message |
|
Bun, imi place, felicitari.
Vad ca si din adancurile gheenei ies lucruri bine facute
|
 |
|
Intr-un substrat JBL AquaBasis plus, vechi de un an jumate, creste de n-are aer, cu radacini firave, dar sanatoase, puternice si lungi.
Daaaar, planta gaseste in masa apei tot ce-i doreste...frunza. Fier peste limita legala si macro din EI.
|
 |
|
vladmg wrote:un incalzitor de 75W setat la 36 de grade
Mai traieste vreun Coridoras? Valisneria aia nu a fiert inca?
Sper din tot sufletul ca ai vrut sa scrii 26 de grade, dar ti-a fugit degetu' pe 3.
Fa schimburi zilnice de apa, 10-15%, si hrana fooooaaaarte putina o data pe zi. Io as da chiar la doua zile
|
 |
|
valyy_dvd wrote:Mai e cava,imi sar piesti din acvariu,de ce? am avut 5 neoni si mai am 2 in termen de o saptamana.
Eu umplu bazinul la maxin ,mai ramane 2mm pana sa reverse,sa fie si asta o cauza?
Cum stai cu Ph-ul? Nu cumva bagi CO2 mult? Ai variatii mari si bruste de Ph?
|
 |
|
Ia filtrul extern daca-ti permiti. Nu-ti va parea rau.
Volum mare al mediilor de filtrare, spatiu castigat in acvariu, ce mai, ar fi cea mai indicata alegere.
|
 |
|
Problema la tine este alta. Idiferent cat de rezistente vor fi radacinile acelor plante, pana apuca ele sa se intinda pe sub substrat, plantele vor fi smulse de pesti. Asa ca, cam greu cu .. bicepsii tai 
|
 |
|
Corect, bazinul, ce volum are bazinul?
Mai poti baga si Anubias prins pe piata, ceva.
|
 |
|
petzka wrote:Neonul incalzeste? Hai sa fim seriosi
Suntem, crede-ne pe cuvant. Daca nu ne crezi, verifica daca vrei
Deschide un topic la coltul incepatorului in care sa discutam problemele sau nedumeririle tale
|
 |
|
Se inchide si aici, din motive expuse in alt topic.
|
 |
|
In primul rand, o recomandare, valabila pentru toata lumea:
In al doi-lea rand, atentie mare la exprimari, atunci cand va adresati unul altuia. Grija mare la apelative, va rog.
sece4u20 wrote:tu nu ai habar de ceea ce se vorbeste. mai bine ai pune mana si ai mai citi despre acvaristica .
Vrei sa-ti dau copy-paste la cateva posturi? Io cred ca nu.
cristi386 wrote:sece4u20 auzi terminate cu comentarile stai cuminte
Si daca nu sta cuminte, ce? Amenintarile nu-si au rostul aici.
In al trei-lea rand, lasand deoparte varsta generatoare de greseli de exprimare, poate imi poti explica, cristi386, cum poti face urmatoarele greseli:
cristi386 wrote:apelativuz dumneavoastra
Pe tastatura, litera "z" se afla la distanta mare fata de "u", "l"si "d". Deci...cum de ai gresit?
cristi386 wrote:raspund pa pricep
Pe tastatura, litera "p" se afla la distanta mare fata de "d", "m" si "a". Deci...cum de ai gresit?
Concluzie:
cred ca domnul cristi386 nu are varsta declarata, ci o alta, iar seria greselilor pe care le face este intentionata.
Voi inchide acest topic.
|
 |
|
Intr-adevar, prin faptul ca iluminarea este redusa, Hc-ul va suferi. Posibil sa-l pierzi, usor-usor. Ideea este ca mai intai de toate, bazinul trebuie stabilizat cu plante easy, apoi trecem la introducerea plantelor pretentioase. Dupa ce scapam de excesul de nutrienti, putem veni cu lumina si fertilizare din greu
|
 |
|
Daaaa, si-a atins punctul de maxim. Tine-l asa ,nu-l lasa sa respire
Felicitari. Mie unu' imi place cum arata
|
 |
|
Poti face schimburi mai dese de apa, nu sunt probleme. MAjoritatea bacteriilor sunt in mediile de filtrare, nu in apa. Daca prin spalarea buretilor si aruncarea perlonului, ai pierdut multe bacterii si esti la un pas de deciclare, schimburile mai dese vor elimina din toxine
|
 |
|
providra18 wrote:filtru de aer+oxigenator incorporat
Spune-ne ca marca si model ai, pentru a vedea cum e mai bine sa functioneze
providra18 wrote:apa fiarta si racita
Nu-i nevoie s-o fierbi. O zi-doua tinuta in vas cu gura larga la declorinat e de ajuns
providra18 wrote:am lasat o perioada sa mearga in gol
Sunt vreo 3-4 perioade d'astea de mers in gol. Ce insemna ca timp? Toate, adunate.
|
 |
|
In primul rand, citeste urmatoarele: Ciclul Azotului si Ghidul incepatorilor Sunt esentiale. Se pare ca ai sarit niste pasi in ceea ce priveste amenajarea unui acvariu.
Si inca ceva, legat nu de acvaristica. Incearca sa respecti cat poti de mult regulile se scriere ale limbii romane si renunta la prescurtarile tip chat. Multumesc.
|
 |
|
minnardy wrote:i-am "observat" pana am vazut
Radek wrote:Nu crezi ca esti cam nesimtit sa le tii lumanarea la bietii pesti
Niste bani de seminte n-aveai si tu?
Sa fie intr-un ceas bun
|
 |
|
anatati wrote:sa ne scape de physa
Melcii sunt buni in acvariu. Papa resturi, papa frunze moarte, aerisesc substratul, si sunt parte din habitat. Populatia de melci poate fi tinuta sub control foarte usor, atunci cand acvariul este echilibrat, iar pestii hraniti corespunzator.
Daca ramane multa hrana nemancata, melcii vor prospera. Hraneste pestii doar cat mananca, fara ca mancarea sa ajunga pe fundul acvariului. In acest fel, vei avea melci exact cat trebuie.
|
 |
|
valyy_dvd wrote:Salutate.
Unde pot afla cate ceva despre ciclul azotului? Toata lumea intruma spre http://www.acvariu.ro/home, dar unde????? ca nu gasesc nici un titlu cu CICLUL AZOTULUI.
Cum pot afla ca sa incheiat ciclul azotului?
Pe pagina aia, in stanga sus, scrie "ACVARIU"
dedesupt, scrie asa:
Prima Pagina
Forum
Galerie Foto
Interviw
Articole
E, despre articolele alea e vorba.
Spor la citit
|
 |
|
ttedy81 wrote:o sa merg in continuare pe goldfish, sa vedem ce se intampla
Si daca iti spun ca sigur vei avea probleme, renunti la idee? Poate peste o luna, doua, sase. Dar cand iti va fi lumea mai draga, pestii vor claca. Am spus vorba asta de "n" ori pana acuma si o repet: cum te-ai simti intr-o camera de 2*2, cu o latrina langa tina si cu inca doi "colegi"? Cred ca deja am creat un stereotip, de care multi colegi au inceput sa se plictiseasca.
Gandeste-te bine la lucrul acesta, apoi cumpara cei trei carasi
|
 |
|
anatati wrote:Totusi, despre suprapopulare nu zice nimeni nimic. Nu ma cearta, nu-mi interzice, nu-mi ordona sa dau botia aia ... O iau ca pe un semn ca nu-i extrem de grav?
Pai probabil ca nu am fost foarte atenti, sau nu s-a dorit a-ti fi taiat avantu muncitoresc
Uite aici cateva date interesante despre Botia; cred ca pe astia ii ai si tu. In primul rand, dimensiunea. Cresc mult. In al doi-lea rand, sunt pesti agresivi cu unele specii.
|
 |
|