| Message |
|
|
alex.ivan wrote:am masurat nitritii si se mentin la 0.5!!schimbul de apa l-am facut in fiecare zi!daca se mentine asa pot schimba apa la 2 zile??
Daca nu trece de 0,5, da, dar atentie la pestisori.
|
 |
|
|
|
Nu cred ca e chiar asa. Hai sa le luam pe rind.
1. Plantele "rosii" se pigmenteaza frumos in principal din cauza luminii, nicidecum de la un nivel redus de NO3. Eu am multe plante rosii in toate acvariile si
sunt foarte bine pigmentate la valori ale NO3 de 15-20. In plus, pigmentii din stroma plantelor sunt puternic dependenti, dupa lumina, de CO2 si fertilizanti,
ca niste conditii esentiale sa faca fotosinteza, adica "foto" si "sinteza". In partea de sinteza se depun si pigmentii care le dau culoare. Mai curind este o chestiune
de spectru luminos, de aport CO2 si de nutrienti, etc.
2. NO3 este rezultatul transformarii NO2 care provine din amoniac. Asadar, daca NO3 creste peste 5-10 inseamna doua lucruri : ca ai o incarcatura organica mare dar
ca filtrarea biologica functioneaza bine caz in care trebuie sa verifici NO2 inainte de NO3 si/sau ca pe linga procesarea NO2 de catre filtru, ai si un aport extern de NO3 mare.
Dupa valorile apei de schimb, se pare ca aici este explicatia. O crestere de 5 peste valoarea de intrare (considerind ca schimbi toata apa ceea ce nu se intimpla) este
mai mult decit normala iar neonii nu au absolut nici o vina. Mai curind trebuie sa verifici daca ai materie vegetala in descompunere, daca hranesti excesiv pestii, s.a.m.d.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
teddy2k wrote:Teste de apa "la zi":
KH 6
Ph 6.6 - 6.8 oscilant zi/noapte
NO3 10
PO4 0.6
CO2 - test permanent JBL - intre 20 si 50 ppm
K pe lista de cumparaturi
Fe pe wishlist
NO3 vreau sa vad daca reusesc sa-l scad sub 5ppm doar cu schimburile saptamanale de apa. Daca nu, s-ar putea sa renunt la neoni.
De ce vrei sa ai un NO3 asa de mic? Si ce legatura are NO3 10 cu neonii?
|
 |
|
|
|
Multumesc frumos! Practic, azi a fost un reset pentru ca moss-ul de pe copacel nu evolua cum trebuie.
Combinatiea aste a functionat la mine si cred ca va merge bine si aici. Imi sustin observatia ca pentru moss,
la fel ca in cazul multor altor plante, un flux sustinut de apa le ajuta sa se dezvolte si evita colmatarea si
sufocarea lor.
|
 |
|
|
Silviu Man wrote:
McLovin wrote:Si al meu Christmas moss e topit, din pacate...l-am vazut intr-o zi maroniu si de acolo numai inspre rau a mers
N-o sa-ti vina sa crezi! Chiar acum il replantez cu Taxiphyllum Barbieri!
Pun poze ...
Corectie: este un amestec de Taxiphyllum si Vesicularia, recoltat din partea unde se unesc.
|
 |
|
|
McLovin wrote:Si al meu Christmas moss e topit, din pacate...l-am vazut intr-o zi maroniu si de acolo numai inspre rau a mers
Din cita experienta am eu cu XMas moss, ii trebuie un flux bun de apa, se inabusa usor din cauza impuritatilor. Taxiphyllum, inrudit cu el, este mult, mult mai rezistent
desi formeaza o textura mult mai compacta. Evident, Fissidens este in top din aceste puncte de vedere. La fel este Vesicularia montagnei, cel pe care il am plantat in partea
din fata a casutei si care creste de asemenea, pe orizontala, nu se dezvolta mult in sus.
|
 |
|
|
zvarr wrote:
PS: Poate facem schimb "de sange" cand te umpli si tu de sakuri, ca sa puiasca mai cu spor si sa nu se cosangvinizeze prea tare.
No problemo! Am o recolta record, nici nu ma asteptam la asaceva.
|
 |
|
|
Salut!
Eu as pune un "Smoke" sau un "Milk". Avind acea constructie din radacini (care arata extraordinar in opinia mea  ) nu ar arata prea bine un fundal inchis la culoare.
Oricum, zona de jos va fi umbrita si atunci un fundal mai deschis la culoare ar da mai bine. Ma rog, doar o parere, nu neaparat un sfat.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Artur wrote:Sunt sigur ca o sa`mi placa  ... Multa munca la gradinarit, mai simplu la ciortani  )
Pai depinde ce vrei : sluga la pesti sau ocnas pe tarla!
|
 |
|
|
Artur wrote:Oare te superi tare pe mine daca zic ca imi placea mai mult inainte de tunsoare?  ) poate nu, ca mno asa is eu imi place jungla mai mult  )... Oricum s-a dezvoltat foarte fain acvariul  Si nu prea ma pricep la plante (de fapt nu ma pricep deloc  )) ) deci nu stiu la care planta rosie se refera Gabi, mie alea rosii imi plac, singurele care as putea zice ca nu`mi plac asa de tare ar fi alea "mov/roz" de langa geamul din stanga si cred coltul stanga spate al casei  ... alea rosii din fata imi plac
Artur, si mie imi lac plantele rosii. Gabi se referea la scape-ul din acea zona, unde era o panta, gazonul ar fi imbracat-o mai bine si ar fi facut un contrast interesant cu granitul.
Oricum, am retinut ideaa pentru urmatoarea schimbare. Deocamdata ma bucur ca, intr-un fel sau altul, va place si, poate, putintel acolo, va si inspira! Multumesc frumos!
|
 |
|
|
Poze de la "atelierul harniciei" ...
Am imbracat o radacina noua (cea veche se cam molesise) plus 6-7 pietre plate, care vor sta alaturi de Coral Moss in incercarea de a obtine
un gazon din moss. Acum piesele sunt pe drum catre nano (care este la un coleg, in intretinere, nu sta la mine acasa, ca el a dat banu')
si urmeaza sa primesc poze dupa ce pozitioneaza toate piesele. Asadar, "I will be back soon, with another cartoon"!
PS Mesaj pentru Batman :
Multumim, Stapine!
Merge " plici-ul" de rupe!
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Tunsul plantelor e obligatoriu, vor creste la loc
In plus, trebuie ventilate si primenite, nu avem incotro.
Multumesc Artur. Sper sa-ti placa si cum va creste de acum.
|
 |
|
|
N-o sa-ti vina sa crezi! Chiar acum il replantez cu Taxiphyllum Barbieri!
Pun poze ...
|
 |
|
|
Am primit-o pe Sacha in casa. Dupa ce a devorat o bucata de ceafa "de la revelion" si-a descoperit ascunzatoarea : chiar sub pledul proaspat spalat de pe fotoliul lui Figo.

|
 |
|
|
zvarr wrote:Daca iubesti sakura aia atat de mult, lasa-le moss cat curpinde  Mie imi place exact asa cum e in ultima poza.
Si asta e o idee, sa-l las sa creasca cum vrea el. Poate e mai bine asa.
Legat de creveti, puiutii sunt mici, foarte fragili. Mi s-au strins muschii pe piept cind am vazut ca
am taiat vreo doi. Nu am simtit atita mila de cind mi-a murit Figo, chinuit, in brate. Dar asta e alta poveste ...
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Nu stiu cum ar fi mai bine sa procedezi legat de moss.
Arata foarte bine bazinul . Am eu un fix cu alternathera aia rosie ... nu o vad deloc acolo .  . Da-s piticii mei asa ca no stres.
Bah, ma hotarasc eu cumva. Inclin catre scoatere si replantare, pentru ca acolo am o retea de radacinute iar moss-ul e matur, destul de bine agregat,
asa ca poate pot sa-l infing intre radacinute.
Legat de "roscate", pe linga faptul ca imi plac, dau si o tenta apropiata de imaginea care m-a inspira. In plus, "sefa" le adora. Asa ca ... trage, minzule, trage!
|
 |
|
|
|
Dankeschon, Maestre!
|
 |
|
|