[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Mazare plus Ceva spirulina sau hrana vie(artemia de preferat) sau nu le mai da deloc 3-4 zile
Atentie,se scrie "sau"
Sa citesti cat poti de mult pt a nu face greseli si cand poti, sa pui niste poze pt a ne clarifica cum sta treaba sa te indrumam cat mai bine
Ii aduci ii aduci,dar...pentru ce ? Le tre apa sarata....
Pe aquariumprest sunt acvarii la preturi mai mult decat accesibile
"Cana de-ar fi fost de fier....uuuu....ce brand aveam !"
Iti recomand a incepe cu niste killie fish,deoarece am si eu acvariu diversa pe care il voiam dedicat kiliilor dar intr.un fi al a ajuns casuta pt raci. Din nou,opincarul te poate ajuta cu info si restul la killie fish,consider ca cresterea lor iti va aduce mai multa satisfsctie decat guppy. Succes
Apa neciclata,filtrare necorespunzatoare. Daca ii tii in castron nu le faci un bine frate,dimpotriva cacibapa e aceeasi insa volumul de oxigen mai mic si nivelu de amoniac creste alert. Baga.i pe toti unde si cum au fost si fa.i schimburi repetate de apa cu foarte mult aer/bule in timp ce te gandesti ce filtru extern sa iei. Dar nu te gandesti prea indelung,ca pestii tai sunt pe duca
Este din cauza colmatarii buretelui/materialului filtrant. Debitul este scazut,iar apa nu mai are forta de a trage/impinge aerul. Poti eventual sa il mai ridici sau sa cureti buretii cu apa din acvariu,nu de la robinet
Se gaseste peste tot,crede.ma :-)))) cauta si in petshopuri si in online. Eu am unul inca de prin 2012...e cel mai laudat motoras la debit/pret. O pompa ar costa cel putin dublu. El are si optiunea aia de filter-tower ce poate ajunge la o inaltime impresionanta si debitul iti va face luna substratul.
Dragutule, trebuie sa citesti. Tu practic condamni pestii pe care ii iei la o crestere deficitara. Asta in cel mai bun caz daca ar fi doar atat. Nici nu intreb de filtrare. Am acvariu de 25l in care am pus 3 masculi se guppy si cand ii vad cum inoata peste tot,imi vine sa le maresc casa. In fine,ai facut si vei face numai greseli,consider ca acvaristica nu e pt tine daca tu startezi o intrebare lamuritoare cu rugamintea de a nu iti spune ca acvariul "mare" este prea mic de multe ori chiar si pt betta. Cumpara-ti un acvariu mai mare(minim50l ) cu filtrare corespunzatoare(adica suplimentara fatade ce iti dau la el din fabrica) si mai vorbim. Toti pestii tai or sa iti moara. Felicitari
P.S. : consider ca este un lucru bun sa reinviem topicurile vechi,pt ca exista useri noi sau in gneral persoane care face aceleasi greseli ca ale altora de acum 10 ani,iar ca noi useri ai forumului trebuie sa citeasca de ce au gresit,unde si bineinteles de ce cei de dinaintea lor au fost injurati
Woai ce acvariu tareee
In urma decimarii puilor de catre mama(intr.o noapte si o zi cat am fost la munca a mancat o gramada de pui) am mai pastrat eu 3,iar restul ramasi i.am dat unui coleg de unitate pasionat de cactusi si caruia i s.a parut superba ideea de a avea un loc de relaxare al lui cu cactusi si nu cu pesti ca toata lumea ci cu ceva raci
Am fost ieri in Auchan Constanta si am achizitionat dupa lungi dezbateri cu mine insumi, 3 masculi de guppy frumosi tare; toti sunt albi cu pete, dar la fiecare,petele sunt diferite. Unul are tenta verde cu coada galben/alb/portocalie capul fiindu.i alb cu pata verde,altul ce are coada la fel are pete portocalii rosiatice si cu maro,iar altul e alb spre bleu cu pete albastre si coada alba. Se inteleg cu racutica,ei nu prea ii convine ca se apropie de ea cand ii dau sa manance,si isi desface clestii la ei,insa temerea cea mai mare a trecut,nu i.a vanat noaptea,iar acum sper sa se inteleaga cu ei pana maine cand ajung sa vad deznodamantul. Apa este super cristalina,am achizitionat si doi melci de substrat pe gratis pt aerisirea substratului,sper sa fie bine mereu.

L.E. Topicul in continuare se numeste Astacus Astacus

by koala: Nu se mai numeste asa ... am reparat si linkul.
Poti pune acvariul unde vrei,atata timp cat rezista greutatii acvariului,caci ai dreptate la faza cu oglinda dar poti lipii pe spate fundal negru de preferat,sau folie super mata din aia pt masini,iar astfel vei scapa de reflexie si etc. Daca comoda rezista,poti duce lejer lungimea bazinului la 100iar inaltimea la minim45. Un acvariu mai mare e mai frumos dar si mai usor de intretinut.
Pai pastilele sunt pt ancistrusi,iar tu ai doar unul,ce ramane ciugulit de carasi si asa se imprastie peste tot.ti.as recomanda sa tai din pastila cat mananca un ancistrus,insa bobita respectiva o inghite imediat vreun caras si se poate ineca cu easi chiar muri,deci....urat....daca ai avea filtrare,nu ar trebui sa iti faci griji cu o pastila intreaga,dar..mna..da o pastila intreaga odata pe saptamana,ancistrusul isi va gasi oricum mancare
Sunt si pe topicul meu"un alt inceput" la un proiect care acum este in asteptare
Poa' sa fie si din Timisoara....multi vbesc asa si acolo....puscat auzi....in fine.
Doneaza-i cuiva care ...are destul spatiu sau....cumpara acvariu mai mare...mna...nici nu stiu...ancistrusul este ok,insa filtrarea o sa fie deficitara de la acesti pesti si ti se vor imbolnavi...si inca ceva...sa nu le dai fulgi si sa le dai sa manance doar odata pe zi
koala wrote:
Pterophyllum wrote:... Imi doresc sa ii pastrez pe toti.
Si uite cum se umple casa cu acvarii!

Nu-i mai spune ca poate realizeaza si renunta ))))
Daaa.buna scuza de bauta
Pai da..."focarul"provine din substratul micutului.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: