Tind sa cred ca e mort de la caldura,insa apa nu arata ok din pozele respective,deci altceva nu stiu. Acele musculite mai mult ca sigur au aparut din cauza faptului ca atunci cnd mannca ,crevetii maruntesc mancarea f mult astfel ca intra prinn substrat multa mancare,iar din cauza ca subtratul nu poate fi sifonat cum trebuie din cauza crevetilor mici,niciodata nu scapi de mncarea din substrat,asa ca apar tot felul de goange in apa. Cam asta e teoria mea, sper sa nu fie ceva mai grav,dar fara alte rezultate ...apa si algele ar putea deveni asa din cauza colmatarii substratului + caldura.cam asta cred
L.a primit pe gratis,asta a fost un factor in plus....si chiar am uitat ce acvariu cu pesti ai,dar esti sigur ca ai acvariu destul de mare pt pestii tai ? Intreb de curiozitate
Si decorul facut mie,care din pacate poze nu au fost prea multe,pt ca niciodata nu am reusit sa ii fac poze clare,din cauza ca lumina la mine in acvariu nu era lumina buna si se vedea blur....presupun ca de.asta l.ai omis,din lipsa de poze si pt ca ai considerat ca nu e cine stie ce,insa in acvariu a venit super si arata de milioane
Daca ai unde,tine.l. e un peste frumos,cel din acvariul lu' bunica.miu facuse 12cm intr.un timp relativ ffffff scurt,l.am luat de amarat,avea 2cm si era putin cocosat,nu ma asteptam sa supravietuiasca. Dar s.a si nucis sarind din acvariu. Iti poti lua un ancistrus si fara sa iti faci griji de interferente de spatiu. Daca poti tine un sae imens,poti tine si un ancistrus pe fundul bazinului. Nu vreau sa fiu rau,dar mai precis cat de fidel te stiu la xumparatul de pesti ?
Racutica mea a naparlit si e mai mare si mai frumoasa ca oricand. A mai mancat din "substratul"de puiuti,ca erau peste tot,sper sa mai ramana destui sa ii dau macar lui Ermo Ferri si inca unei persoane...daca nu....tura viitoare filmuletul e de dinainte cu 1saptamana sa naparleasca,cam asa....:
Cer din nou redenumirea topicului in Procambarus sp. / Marmored crayfish deoarece se pare a nu fi astacus.
Innebunesc....pur si simplu....fir-ar...chiar nu stiu daca e ghinionul tau sau soarta pestilor tai....nici nu mai stiu daca acvariul tau era ciclat sau nu sau in ce fel...fuck !
Salut. Nu stiu cu lumina,insa ma bucur enorm ca ai achizitionat un Jbl. Felicitari,te poti numi acvarist nu doar datorita acvariului reusit ci si datorita responsabilitatilor ce vin odata cu el. Sunt super incantat pt ca sunt din ce in ce mai multi useri ca tine. Ape limpezi si pestisori sanatosi
Haha cred ca da,insa eu nu sunt cu plantatele. Am varianta clasica,am inteles ca unii pui pot fi rosii sau albastri. Pana acum am doar 2 care sunt diferiti derestul,fiindcomplet albi.
Dau multi multi multi pui de raci Procambarus/marmored crayfish in judetul Constanta. Trimit si colet daca distanta este rezonabila. Puii sunt foarte mici,deci ii puteti da ca hrana la majoritatea pestilor de talie mica/medie sau puteti pastra cativa daca aveti acvariu mediu/mare pt ca se hranesc cu orice si eu ii consider utili.
Incearca sa tii apasat ctrl in timp ce dai de scrollul de la mouse in jos/sus. Asta mareste/micsoreaza fontul paginii. Daca nu reusesti,vezi ca in setarile browserului e o optiune care iti zice pt ce fel de device sa iti afiseze pagin. Iti da acolo niste optiuni:
Pc
Ipad
Mobile
Etc...
Incearca sa alegi PC dai save si dsi refrsh la pagina.asta cu siguranta va merge. In unele browsere este o optiune care iti zice doar : request desktop site
Omg,chiar s.a inmultit peste masura,iar fostul stapan mi.a zis ca nu a avut partener,deci...pana la urma e marbled crayfish. Astazi ii amenajai casuta insa tot nu se atinse de inima aia de vita si nici de creveti.
Ii bagai o felie de castravete crud(nefiert) infipt in bat de gratar si un crevete la fel....sa vedem...pusei un prieten si imi lua novofex pana la urma,deci stresul acesta va disparea.
Donez pui ! Multi pui in Constanta chiar si ca hrana in loc de artemia,sunt inca mici si pot fi hraniti cu acestia orice tip de peste. Daca nu reusesc sa ii dau,chiar nu stiu ce sa fac cu atatia pui avand in vedere ca eu nu am pesti. Cred ca voi cumpara pesti )
L.E. : mazarea decorticata i.o dadeai fiarta ?
Offff...treaba incepu de dimineata,si inca nu se termina.
Cum Racutica nu s.a atins de pieptul de pui fiert,el s.a ramificat in apa si cel mai probabil a fost mancat de puiuti(sper). Incercand sa vad cam ce i.ar placea,ii dadui o bucatica de 1cm dintr.un carnacior subtire si rosu nu stiu sigur soiul,putin cam picant,observai dupa aceea,dar pe care il devora imediat. Mersei in constanta in auchan la petshop pt a cauta novo fex(mancarea ei de pana acum) si zisera ca aduc sapt viitoare,asa ca luai inima liofilizata pt testoase si creveti nemtesti uscati tot pt testoase in speranta ca poate poate...... Cum nu stiu orasul si nici nu stau in el pt a nu face naveta la munca in baza militara,trebui sa ma grabesc sa prind si transport inapoi spre casa fiind duminica iar autocarele nu circula asa des si nici la ore de dupa 19. Cu ocazia asta ii multumesc userului underwater atat pt drumul la auchan cat si pt kilogramul/ele de substrat manado pt viitorul acvariu dedicat racuticii cat si pt pompa de aer si altele pana mi.au venit mie acareturile dar bineinteles ca tre sa astept pana dupa 1iulie pana cand ma mut la casa noua ca sa instalez toate astea plus mutari etc. In fine, in drum spre casa ma lua un pr spre costinesti cu gagica-sa si dadu si bere si inghetata asa ca inotai in pantaloni scurti cu el iar gagica.sa imbracata in valurile uriase ce se prezentara azi la mare. Facuram poze,super tare. Ajuns acasa,abia asteptai sa incerc sa vad daca mananca racutica,imediat deschisei borcanul de inima liofilizata si ii aruncai o bucatica. Imediat cum simti mirosul,incepu sa se agite cautand.o disperata,dar negasind.o,asa ca incercai sa i.o aduc aproape,dadu cu antenele de ea,dar tot degeaba,nu o apuca sa o manance ca pe carnatul de azi dimineata si nici ca pe ultima portie de novo fex ce o mai avusei inainte sa plec. Nervosbca nu o gaseste si pt ca bullele de aer de la piatra conectata la pompa incepusera sa sfarame si inima de vita prin tot acvariul,luai bucata si o aruncai. Deschisei borcanul de creveti,aruncai 4 si asteptai. Nimic. Tot cauta sa evadeze sau cauta ce cauta. Ma gandii ca o fi satula,asa ca zilele urmatoare o voi tine doar pe inima de vita incercand sa vad daca manancavin caz de foame. Sper ca ii va placea. Totusizcu chestiile astea imi facui o groaza de nervi, umblai o gramada,cheltuii bani si il pusei si pe underwater pe drumuri pt mine pt o mancare de care nu se ating decat puii,dar nu stiu daca se intampla asta pt ca sunt peste tot sau pt fa le place. Anyway imi fac griji cu tulburarea apeizdar fac un mini schimb de apa si sper sa fie bine. Ce zicetiz credeti ca se va atinge de carnea aia maine/poimaine sau o lasa sa se dezintegreze in fasii mici si apoi o cauta ca proasta ? Atasez imediat si poza cu mancarea
Nu e de ajuns intr-adevar,dar depinde de fauna,ce are el acolo nu pare prea poluant,plus ca e plantat,deci...ar merge...un intern in plus si ar fi ok...stiu cazuri mai drastice...