[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
La 200 de l ti.as sugera cu caldura sa renunti la planul cu scalarii. Au nevoie de inaltime in special,dar in general de spatiu.
Se pare ca mai e putin si se desprinde si urmatoarea "portie"de 100 de pui
Donez din nou pui de procambarus dar de data asta sunt marisori. Sunt doar 3:: 1 cat o moneda de 50 de bani,1 cat o moneda de 10 bani si unul putin mai mic. Din cauza frigului,necesit predare personala in Topraisar sau in cel mai rau caz in Constanta. Repede pana nu se mananca unul pe altul pt teritoriu
As zice sa nu dai synspillumul. Mai aeriseste peisajul de la atatia incruntati(ma refer chiar la fetzele Rt sau Jd.)
iti dai seama ca ii place mai mult decat bolul ala pt mine arata ok,nu imi place substratul dar in rest e ok...daca vrei mai multe opinii,spune-ne mai multe despre filtrare acvariu si restul...cum ai facut cu apa si etc ...
1: Da,nu lasa doar materialul cu care vine el.
2: Debitul e reglabil
3: Destul de maricel filtrul,nu il am langa mine,dar e mai bine,cu cat mai mare cu atat intra mai mult material filtrant in el....
Iti poti lua fara griji un aquael 1000 daca nu te deranjeaza faptul ca ocupa ceva spatiu...Te asigur ca debitul real dupa ce umpli carcasa cu material filtrant nu o sa mai fie nici la jumatate ) e bine ca atunci cand cumperi filtrul sa cumperi si un saculet/cutie de minisiporax sau roca vulcanica sau ceva de granulatie mica dar cu suprafata de depozitare a bacteriilor mare. Sa nu te lasi doar pe ce material filtrant vine filtru. E lucios si putin/nu se depoziteaza mai nimic pe el
Eu am in ~100l un aquael turbo 1000 si un Resun 2500...Ce stiu despre aquael turbourile astea e ca sunt fff silentioase si cu cat e canistra mai plina cu atat isi pierd din debit,dar e normal. S-a mai discutat pe tema asta si faza la turbouri e ca ocupa enorm de mult spatiu,dar totusi ofera loc de joaca pt pesti si pt colonizare de bacterii pe bureti si micul spatiu destinat filtrarii biologice. Sunt foarte rezistente in timp,fiabile si nu te lasa la greu.
La jbl ce mi-a placut e faptul ca mai poti pune mereu cate o rezerva in functie de bazin,dar daca nu iti faci upgrade curand la acvariu,as merge pe aquael deoarece au motorasele alea super rezistente.
Tetratec-ul nici nu merita mentionat
Nu,pestii nu se tin in boluri sau vaze...
Cumpar si eu guppy blue moscow sau alte varietati diferite de genu'... Ceva nehru sau nu asa comuni
Doar in Constanta
Cred ca e timpul sa cauti alta. Sa nu iti para rau totusi,riscul de a tine lemn putrezit in apa nu se merita doar pt a avea ceva placut ochiului.
Acum,dupa mai bine de 2 ani de la nefericitul incident,aflu ca topicul meu a inspirat mai multi acvaristi incepatori si nu numai,scopul meu fiind exact acesta: ca oricine se confrunta cu ceva oricat de grav ar parea,sa nu renunte.
Pe parcursul acestor ani,am invatat multe(sau asa imi place sa cred ),atat in vedere acvaristicii cat si a acestui topic,deoarece recitindu.l astazi,imi dau seama de erorile mici sau mari si de lucrurile bune ce le.am facut. Ma gandii sa reiau acest topic pt ca am vazut multi incepatori ce s.au alaturat comunitatii noastre si consider ca trebuie sa stie ce li se va intampla eventual,iar daca se va intampla sa aibe o idee cat de cat despre cum sa reactioneze.
Astea fiind spuse,dau ceva detalii asupra lucrurilor de mai sus si ce cred eu ca a salvat pestisorul meu :

1: Nu l-am aruncat ! (asta ca o gluma amara si un atac la persoana pt cei care sustin ideea : aaaa,gata,e pe duca,arunca-l,curma-i suferinta! Si recomanda imediat metodele leacurilor de veci: congelator,wc,gunoi,oala,s.a.m.d. Ca sa intelegeti,nu sustin aceasta cauza insa imi dau si eu seama ca este cea mai rapida si simpla metoda de a nu te mai intrista ca pestele sufera,sau sa iti fie frica ca imbolnaveste pe altii,dar...hai sa facem si noi ceva care sa iasa din tipar.
2: Actionarea rapida/izolarea pestelui
3: Schimburi de apa cu grija la ph.ul,temperatura si calitatea.
4: Reducerea semnificativa a mancarii pestelui
5: Calitatea mancarii(consider ca mancarea extrem de fancy pe care i.am dat.o la ajutat enorm,probabil daca as fi oprit alimentatia pt 1 data la 3 zile cum ma gandisem ca ar fi indicat,nu i.ar fi dat forte destule sa invinga boala)
6: L.am lasat in pace sa isi vada de treaba,nu l.am stresat,nu l.am supus laboratorului de chimie,nu am incercat sute de elemente alchimice pe el
7: Din nou,unul dibtre elementele importante,schimburile de apa la un nivel avansat.

Datorita faptului ca toti v-ati confruntat sau veti avea de.aface cu astfel de cazuri fiind ele dropsy sau nu,tineti minte ca actionarea cat mai rapid poate face diferenta intre Cheshte si Necheshte
Un alt factor ce trebuie sa tineti minte este ca mancarea in stomacul pestelui, de multe ori poate avea efecte contrar asteptarilor,poate accelera procesul de inmultire a bacteriilor iar astfel pestele sa moara mai repede.Totusi,daca nu mananca,pestelui ii scad fortele asa ca tre sa mentineti o balanta echilibrata intre hranirea pestelui si calitatea mancarii. Eu am avut noroc cu sotia,la animale ea este mai curajoasa,eu ma inmoi si prefer sa nu vad,desi sunt o persoana mai agresiva in stil si vba de fel cu oamenii,insa animalele ma dau gata cand e vba de suferinta lor.Noroc cu ea ca mai impingea pestele spre mancare,sau altadata cand rechinasului bala cel mic i se blocase o pastila pt ancistrusi in spatele branhiilor,l.a luat de coada si dadea cu el usor de masa )))) asta dupa ce nu am mai suportat amandoi sa vedem cum se zbate continuu ca nu putea sa rrespireL.a salvat. Altadata,aceluiasi caras i.a facut scuturari si respiratie gura la gura cand se tot ineca cu diferite chestii ca un qeshte halap ce era. Se ineca cu granule de substrat datorita obisnuintei ce o au ei ca pesti de a scurma substratul. Inutila si amuzanta aza cu respiratie gura la gura asupra pestelui,insa te tine in priza,alert sa faci ceva,orice, si chiar iti da iluzia ca presiunea aerului exercitata aSupra toracelui pestelui va fi suficienta pt a il face pe peste sa scape de blocajul respectiv.Ajuta la ceva sa ii respiri in burta unui peste ? Normal ca nu ,dar merita incercat zic eu
Desi se intampla atatea chestii ciudate cu noi si cu pestii cand suntem intr-o situatie de criza sau disperare atunci cand e vba de pesti,un lucru e sigur: Perseverenta si rabdarea pot rezolva probleme crezute de nebiruit. Hai sa facem ceva, nu sa ne rugam ca pestele isi va revenii,pt ca problema lui nu a venit din neant,sau de la dumniezo,ci de la noi,pt ca nu stim sau multi NU VREM sa stim efectele,cauzele sau urmarile actiunilor noastre. Si nici nu vrem sa ne cunoastem pestii si luam totul simplu :" cum nu e bine ? Daca a trait 1 an asa,mai traieste 1".
P.S. : Cand carsselul vostru are burta umflata si nu inoata normal,scoate-ti-l pe o suprafat plana,gen tocator si lasati-l sau faceti-l pe peste sa se zbata pentru a elimina aerul din vezica lui. Daca nu se zbate ici asa(am patit) dati cu el usor de masa cat sa i se miste abdomenul. Ajuta la eliminarea aerului.
Multumesc celor interesati de topicul acesta sau de subiect in sine.
Ape limpezi si pestisori sanatosi
Mor
Alex,ti.am zis eu ca o sa reusesti ca m.ai avut client prima data pe mine :p
Da,asa se intampla,dar dca chiar vrei sa mearga totul struna,grabeste.te si investeste in extern,pt cand or sa vina pestii
Nu sunt zoofil,este doar o pasiune(mai mult ca hobby) dar animalele merita a fi iubite mai mult decat oamenii. Si da,v.as bate pana ar muri Mos Craciun. Doar pt ca TOATA LUMEA face ceva,nu inseamna ca e ceva bine. La fei si cu bolurile. Se numeste comert jegos pe fauna exotica. Welcome to civilisation,III -era country
Plus ca de fapt,daca oamenii aleg sa isi tina pestii in borcane,nu e strict DOAR problema lor,ci si a pestikor,automat a noastra. Eu i.as bate sau mai rau,iubesc natura si de multe ori ma gandesc ca pestilor mei le.ar fi mai bine in libertate,dar apoi ma gandesc ca ei au fost luati deja de acolo si cum nu pot sa ii cumpar si sa cumpar bilet in Thang Hai sau Huang Hai sau mai stiu eu ce,ma fortez sa salvez cat mai multi si sa le ofer cat de multe.

Buna Dimineata
Sunteti nebuni. Spuneti.i tipului ce reduceri la acvarii stiti sau persoane capabile sa tina carasi,nu o ardeti asa
Ca deznodamant,60l nu e foarte grav pt 2 pesti,dar DOAR daca filtrarea e corespunzatoare. Nu or sa creasca ei la cote maxime,dar daca are grija de ei o sa fie ok. Dar de la asta pana la "nu are nicio treaba ciclatul " sau cum zic altii prin alte topicuri lasa ca merge si asa,e lunga treaba.
Sfat: ori iei filtru extern pkus in viitorul apropiat un acvsriu mai mare,ori donezi carasii/vinzi/schimbi si iei altceva. Oricum ar fi,extern tot iti trebuie pt ca ezti incepator si nu sti sa tii acvariul de peste 50l doar din interne
Superbitate,sunt invidios. Bravo
Faye a spus ca nu se preteaza pt ca e stupid sa iei acvariu extern scump la un acvariu mic si ieftin,pt ca daca ia un extern ori de care,in curand o sa mai vrea pesti,o sa cumpere acvariu mai mare si automat filtrarea e din nou ineficienta. Spunea sa isi ia si acvariu mare si filtru mai mare. Problemele din cauza ciclarii apar in timp,nu inseamna ca daca rezista o luna in apa neciclata si acum dupa6 saptamani minunate e ilogic faptul ca au probleme de cateva zile. Pot sa reziste 6 luni in apa neciclata,sa se cicleze apa iar boala sa apara din senin dupa alte 6 luni si sa nu stiti de ce. De aceea marii acvsristi spu. ca ciclarea este doar o poveste,pt ca intr.adevar pestii pot supravietuii la o apa neciclata continua dar asta nu inseamna ca nu vor muri dintr.o data subit,fara vreun semn,iar apa noastra si filtrarea sunt excelente. Pt ca amoniacul scurteaza brusc durata de viata a pestilor,dar ii omoara incet. De aici si replica fayei cu "a muri incet si sigur". Nu mai considerati atat ca ne luam de voi sau ca nu intelegeti daca nu analizati destul. Faye nu mai este cel mai bun prieten al userilor,dar e cel mai bun al pestilor. Take it or leave it. Filtrarea e ineficienta si acvariul sa zicem ca destul,dar asta nu inseamna ca vbeste prostii cu nepretarea

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: